Laden reviews...
6 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De reacties tonen zorgen over contractvoorwaarden en communicatie, maar er zijn ook positieve elementen zoals een soepele onboarding en trouwe klanten. Enkele opmerkingen noemen factureringsfouten en inconsistenties. Er zijn positieve ervaringen met langdurige klanten en een duidelijke onboarding. Het beeld is gemengd en benadrukt de noodzaak tot betere transparantie en naleving.
Binnen gehaald door een ronselaar van next energie. Ben gebeld door essent ofdat ik wist van een dynamisch contract . Dat was totaal niet besproken met de ronselaar . Essent heeft mijn contract verlengd . Nu beginnen bedreigingen , geld van mijn bank afhalen , de boetes . En dan kinderachtige mailtjes sturen pssst ben je iets vergeten ? De overheid moet de studentjes eens aanpakken die telefonisch verschrikkelijke contracten afsluiten . Dit in opdracht van energiemaatschappijen . Dus zoals ik zeg : ronselen . Ik heb zijn naam en app verkeer nog . Dus kom maar op next energie
27 June 2026
Monique
Den Bosch
Komen afspraken op schrift door medewerkers niet na t.o.v. behoud bonus bij gasvrij maken woning (onwettig volgens BW: 3:35_, liegen vervolgens dat er met een chatbot is gepraat terwijl de medewerker naam wordt aangegeven en de spelfouten en manier van praten heel duidelijjk geen AI zijn, onwettig. Daarnaast vele uren verloren bij onterecht berekende kosten te corrigeren, dramatisch, slechtste bedrijf waar ik ooit zaken mee heb gedaan, vermijden!
18 February 2026
Frank
Utrecht
telefonisch aangemeld in de veronderstelling dat ik direct van dynamisch contract af kon. Dat is dus niet het geval. ik moet een flinke boete betalen omdat ik gas en stroom contract heb afgesloten waar ik drie jaar aan vast zit. dit is mijniet vertelt en ik zie ook in mijn contract dat er bij stroom geen einddatum wordt gemeld, alleen bij gas.
18 February 2026
lena jansen
dordrecht
Ik ben zeer ontevreden over de manier waarop NextEnergy met de situatie omgaat. Ik ben meerdere keren telefonisch benaderd door (of namens) NextEnergy, waarbij meerdere contractmomenten zijn ontstaan. Daarbij is onduidelijk en onjuist gecommuniceerd over het voortbestaan van eerdere contracten. Dit wordt door NextEnergy zelf erkend. Desondanks schuift u de verantwoordelijkheid af op de klant en/of de tussenpersoon, terwijl deze volledig onder uw verantwoordelijkheid valt. Tegelijkertijd blijft u facturen sturen en dreigen met incasso, ondanks herhaald en gemotiveerd bezwaar. Deze handelswijze acht ik onzorgvuldig en onprofessioneel.
29 January 2026
S
Rotterdam
Al paar jaar klant, geen klachten, duidelijk dynamische energie
21 January 2026
Maarten
Wageningen
Recent klant geworden bij NE, prima onboarding ervaring
21 January 2026
Hans
Harmelen
Kosten en verbruik worden duidelijk getoond. Erg overzichtelijk
19 May 2025
Bob
Ede
Tevreden klant
9 May 2025
Mark
Eindhoven
Tot op heden geen nadere kennis erover
9 May 2025
Pierre
Zeist
Ben goed te reden
4 May 2025
Gerard van Ampting
Veldhoven
Wij zijn benaderd door het marketingbureau en zijn behoorlijk voor de gek gehouden, zeker geen transparantie. Onjuiste voorlichting en duidelijk verteld dat het een dochteronderneming is van onze vorige leverancier en we zouden geen boete moeten betalen en het zou een vast contract worden. Van beiden niet het geval en we moeten nu een hoge boete betalen. Alles zou volgende deze dame worden opgenomen en ben zeer benieuwd naar deze opnamen! Dus kijk echt uit met hoe dit gaat, zeker geen rozengeur en maneschijn zoals de reviews je doen geloven! Dit is misleiding!
1 May 2025
Marc
Krommenie
Telefoongesprek was spontaan, vriendelijk en duidelijk overzicht app,daarvan 2 sterren. Ben er net 2 maand klant,wil ik een kennis inzicht geven hoe handig en goedkoop deze is. Nu keken wij contract door en viel op ze mij op 250m3 hadden gezet.Dat kan nooit,wat moet dat in 1 jaar wel niet zijn.Meteen gebeld en een nou niet bepaalde spontane aardige man nam op. Schrok me kapot.Stond dus verkeerd in het contract.Al ben ik erg zuinig en alleenwonend. En dan staat er u zit nog steeds goed met €47 per maand.Niet dus,pppfff.Nu veranderd want in hun systeem stond wel een hoger m3 en op t contract zijn ze vh verbruik van 250 m3 gegaan. Blij het mijn kennis is opgevallen,anders zou ik bij de jaar rekening bankblut zijn. Ben dus best boos en gelukkig er nog optijd bij. Mvg M.W
18 April 2025
Marionne Willemsen
Varsseveld
De informatie van Next Energy is prima en beschikbaar op de Smartphone. Stroomkosten per uur en gasprijzen per dag zijn goed zichtbaar. De verbruiksoverzichten zijn inzichtelijk. Echter is deze informatie niet beschikbaar via de computer. Het zou een verbetering zijn als de verbruiksinfo ook via de website zou zijn in te zien.
11 April 2025
Ad Parmentier
Neer
Vandaag met Ella den Hartog gesproken. Deze dame heeft mij zo ontzettend fijn geholpen. Het was een erg leuk en ook nog een lachend gesprek. Ella heeft mij alles rustig uitgelegd en mij heel erg goed geholpen. Jullie kunnen dankbaar zijn met deze dame. Ella nogmaals bedankt.
28 March 2025
B.Howell
Haarlem
Mijn eerste jaaroverzicht was vergeten. Ik ben namelijk begin februari overgestapt. Nu bleek een jaar later, dat ze voor hun eigen gemak en zonder bericht het contract opeens naar maart is gezet. Heb dus 135 euro teveel betaald aan deze club! Stel ********** dus! Eenzijdig iets aan passen MAG niet, plus, dat ze dus stelen van hun klanten!
24 March 2025
Ronald
Wateringen
In december klant geworden en vervolgens wil ik mijn auto koppelen om slim te kunnen laden. Dit lukt totaal niet. Ik heb hier zeker 15 keer contact voor opgenomen, maar de medewerkers komen er niet uit. Vervolgens komen ze met allerlei bull**** verhalen en gaan ze regelrecht liegen. Het zou aan mijn auto liggen. Toch vreemd dat ik inmiddels de overstap naar een concullega gemaakt heb, en dat het daar binnen 2 minuten geregeld was. Het is een incompetente club, die zich vervolgens van onwaarheden dient te bedienen. Ik heb geen persoon aan de lijn gehad die ook maar enige moeite genomen heeft om een oplossing te zoeken of zelfs maar terug te bellen. Ben blij dat ik er vanaf ben!
2 February 2025
Marcel
Geleen
Na inloggegevens langzame start van de app. Nog niet gesynchroniseerd met mijn overige apparaten.
25 January 2025
App lekker overzichtelijk
17 January 2025
Bert zuur
Borger
Beste tarieven en zeer eenvoudige gebruik.
16 January 2025
Zeer duidelijk
15 January 2025
Xander
EINDHOVEN
Geen vervelende mensen aan de deur of telefoon en een eerlijk contract
14 January 2025
Durkje
DROGEHAM
Mijn energie en gas weer redelijk onder controle
14 January 2025
Fred