Koop hier niet, bespaar u veel ellende
Ik heb bewust even tijd laten gaan over deze review, omdat ik een objectief verhaal wil brengen, vrij van emoties. Ik bestelde eind maart een dressoirkast Calgary (179 EUR) op Meubella.nl wegens nood aan extra opbergruimte in de keuken. Deze werd twee dagen later vanuit Nederland in Belgie geleverd in volle corona crisis. Jammer genoeg was dit de eerste en laatste positieve ervaring. Alle onderdelen bleken aanwezig en de afmetingen ervan kwamen overeen met het plan, iets wat ik steeds minitieus nakijk, echter bleek tijdens het in elkaar zetten dat het plan fout was en 8 van de meegeleverde onderdelen (vijzen passend op een minifix systeem) een halve centimer te kort waren. Resultaat was dat de deuren niet konden gemonteerd worden. Het call center was zeer moeilijk te bereiken, maar begreep uiteindelijk het probleem en verzond 8 nieuwe onderdelen met DPD. Deze zijn 14 dagen onderweg geweest. Meubella liet verstaan dat de lange levertijd bij DPD lag, hetgeen na onderzoek door DPD niet zo bleek te zijn, maar te wijten was aan een lage kwaliteit van data ingevoerd door Meubella (mijn naam was verkeerd doorgegeven, telefoonnummer onvolledig en geen emailadres doorgegeven, dus nooit een track&trace kunnen ontvangen). De onderdelen zijn uiteindelijk na vele internationele, dure telefoontjes en naar een betalend Belgisch DPD 070-nummer toch thuis geleverd - niet dankzij Meubella, maar dankzij DPD. Jammer genoeg waren dit er maar 7, waardoor maar een van de twee deuren kon afgewerkt worden. Opnieuw gebeld naar Meubella, nieuwe verzending gevraagd (opnieuw zelfde foute DPD data), 1 week verder: 1 onderdeel extra thuis geleverd. Resultaat? Deze vijs was een halve centimer te lang. Opnieuw naar Meubella klantendienst gebeld en op dat moment, 3 weken na aankoop dus, gevraagd of ik mijn retourrecht wegens onvolledigheid (zie website) mocht uitoefenen en de verkoop ontbinden (dit kan binnen de maand na aankoop). Het antwoord van de klantendienst was zeer frustrerend en klantonvriendelijk: Neen, meneer, de dressoirkast is nu tweedehands. Ik mocht de kast niet terugsturen en kon ze zelf ook niet naar de winkel in Nederland brengen, wegens de sluiting van de landgrenzen. Meubella zou onderdelen blijven sturen net zolang het nodig was en de kast kon afgewerkt worden. Daar heb ik niet meer op gewacht. Een lokale doe-het-zelf zaak in Belgie heeft het te lange onderdeel voor mij geslepen en opnieuw aan elkaar gelast (die winkels mochten in Belgie net terug open). Meubella is een bedrijf dat absoluut niet klaar is om online te verkopen, ze hebben geen klantendienst en nemen de goedkoopste koerier packs bij DPD en verwachten dan een vervangende klantendienst van DPD bij leverproblemen. Online las ik dat het onvolledig versturen van goederen een prakijk is die gangbaar is bij **********. De klant begint de product in elkaar te zetten en ziet pas te laat dat deze niet volledig is. Het retourrecht vervalt omdat de producten, vaak van lage kwaliteit, duidelijk reeds in elkaar gezet zijn. Ik heb geen bewijs dat Meubella dit bij al haar klanten doet, maar ik kan andere Belgen en Nederlanders er enkel voor waarschuwen en hopen dat ik de enige ben die getroffen werd door de wet van Murphy. Mijn advies: koop hier niet, koop lokaal en offline.