Goedkope meubels, maar als ze eenmaal staan merk je daar weinig van :)
Fijne winkel, onze meubels werden vrij vlot en netjes afgeleverd door plezierige bezorgers die de zware dozen helemaal tot in de woonkamer wilden brengen.
Alle materialen zaten netjes in dozen verpakt maar met minimale bescherming dus als een doos valt dan heb je al gauw een beschadiging aan je meubel. Dat is gelukkig bij ons niet gebeurd :). Uit de doos zien alle elementen er goed uit, hoewel ze wel heel erg stoffig zijn. Er zit een flinke laag rood-achtig zaagstof op alles, dus je moet beginnen met alles af te nemen en het hele huis zit onder het stof als je klaar bent, dus wees gewaarschuwd.
De meubels in elkaar zetten kost wel wat tijd maar ging verder zonder problemen. De handleiding is vrij summier en er zaten een paar kleine foutjes in waardoor we sommige elementen in eerste instantie verkeerd om monteerden, maar daar kwamen we gelukkig snel genoeg achter. Soms zijn een extra paar handen wel echt onmisbaar, het zal niet meevallen om het monteren alleen te doen.
De kasten staan stevig en zien er goed uit. De scharnieren voor deurtjes zijn fijn in gebruik en goed af te stellen. Lades zijn ook fijn, met zelfs een soort soft-close systeem. Wel sluit onze lade net niet helemaal recht, waar dan ook vervolgens niets aan te doen is.
De achterwanden zijn van het type flinterdunne gelamineerde plak veredeld karton wat de neiging heeft om krom te staan. Wij hebben ze vastgespijkerd aan de planken van de kast om het recht te krijgen. Dat is niet zo makkelijk want je kunt niet goed zien waar je moet spijkeren, maar het werkt wel goed. Je krijgt er ook genoeg spijkers bij, net als afdekdopjes voor de schroeven. De spijkers zijn wel van hele goedkope kwaliteit, na het spijkeren zijn je handen helemaal zwart van het vijlsel.
Alle kasten staan op plastic pootjes met een richel in het midden waar je hem vast moet spijkeren. Leuk idee maar je kan natuurlijk niet in een richel hameren. Daarnaast bleek ook niet al het hout bestand tegen spijkers, want sommige sierlijsten kwam gelijk een barst in zodra de spijker erin ging. Het hout is (niet onverwacht gezien de prijs) allemaal gelamineerd spaanplaat of geperst.
Een beetje behelpen dus, maar al met al mag het resultaat er zijn. Voor de prijs echt prima meubels en als je een beetje handig bent ook prima zelf in elkaar te zetten.