Laden reviews...
139 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De meeste reviews zijn enthousiast over de tuinen en de reisorganisatie. Reizigers roemen de aangename chauffeur en de fijne sfeer in de groep. Enkele opmerkingen gaan over hotels of maaltijden, maar de algehele ervaring blijft positief en men kijkt uit naar herhaalbezoeken.
de buschauffeur/reisleider was uitstekend geen enkel kritiekpunt. boven verwachting was het de reis ook dankzij het weer., prachtige tuinen, ook de organisatie verliep goed en duidelijk hotelkamer was wat donker maar bedden uitstekend. hotel plezierig. voor de laatste tuin (Ephraim's was wat weinig tijd).
cotswold en oxford
christine
amsterdam
Samen met mijn moeder en een tuinvriendin hebben we met Kupers een fantastische 5 daagse tuinreis gemaakt. Het was mijn eerste tuinreis en ik heb ervan genoten. Het was schitterend weer en we hebben veel gezien! We hebben heel afwisselende tuinen bezocht die allemaal prachtig waren en ook leuke plaatsjes bezocht zoals Honfleur, Dieppe, Rouen en Ieper. Ook hebben we een mooi kasteel bezocht en een abdij. Kevin is een geweldige chauffeur en gids in 1 met veel ervaring, humor en positiviteit. Door het afwisselende programma hoefden we nooit enorm lang in de bus te zitten, wat trouwens ook geen straf was met de fijne stoelen en airco. In het hotel werden we goed verzorgd met op elke avond een gevarieerd 3-gangen diner, ook voor mij als vegetariër was dit top! Kortom, zeker voor herhaling vatbaar!
Willemijn
Sint Willebrord
Een prima reis die waarmaakt wat je ervan mag verwachten.
Annet en Ruurd de Pont
Weert
Onze tuinreis naar Noord Nederland was prachtig. Het programma was een hele mooie mix van Botanische tuinen en privétuinen. Ieder met een eigen karakter en charme. We hebben weer heel veel moois kunnen ontdekken. Deze keer was het een reis met reisbegeleiding. Onze reisleidster was perfect voorbereid en voorzag ons van alle informatie over de tuinen die we gingen bezoeken en ze deelde tips en anekdotes uit haar jarenlange ervaring als tuinontwerpster. Het hotel was prima. De kamer, het ontbijt en dinerbuffet perfect. De lunches in de tuinen waren ook met veel aandacht verzorgd en erg lekker. Onze chauffeur heeft ons op een hele ontspannen manier overal gebracht. Het was een hele fijne reis.
Noord Nederland
Chantal
Urmond
Goede chauffeur, goed hotel, gevarieerd programma.
5 daagse Normandie
Annette Cremers
Geleen
De planning van de reis en de tuinen waren prima! Helaas lag het hotel aan de kust en dagelijks 2 en een 1/2 uur extra bus rijtijd! Dit ging ten koste van bezoek aan Rouen.
Normandië
Wilma van Santen
Zoetermeer
Mooie bus , ervaren vriendelijke kundige chauffeur. Een mooi hotel met airco. Goed diner vriendelijke bediening. Er waren heel aparte tuinen te bezoeken. Volgende reis zou zo maar weer met Kupers kunnen zijn.
Toos Rijk
Oudelande
Het was weer een leuke gezellige, gevarieerde reis. Dank jullie wel
dorset
linda
Abbenbroek
ViaLeiden naar Wieringen bijzondere Tuinen gezien, nooit geweten dat in de kop van Noord Holland zulke mooie tuinen waren te beleven. De tuin in Alkmaar vond ik en meerdere deelnemers een slechte keuze. Soms was de tijd indeling niet goed op elkaar afgestemd.
Noord Holland
Dick
Naarden
Engeland is en blijft een prachtig tuinenland. Mooie tuinen gezien, verschillend van karakter, sommige rondom een landhuis of kasteel. Mount Ephraim Gardens onderweg de eerste dag, en Borde Hill Gardens op de 2e dag (als eerste tuin) waren ongelooflijk prachtige tuinen, glooiend, met veel te zien. Echte aanraders ! Op de 3e dag was Kasteel Arundel een absolute topper, met het fraaie kasteel, de bloeiende rozentuin en andere tuinen. Prachtig! Parham House & Gardens is meer om het huis te doen dan om de tuin. Die vonden wij niet heel bijzonder. De 4e dag naar Chichester, een leuke tuin met 100 mtr lange pergola was mooi, groot oppervlak, gecombineerd met een tuincenrum. Voor de lunch naar Steyning. Zou een bijzonder plaatsje zijn, maar niets van gezien : te weinig tijd voor ingepland, en we moesten daar alleen heel erg snel lunchen... Jammer van het lange omrijden. Zou dit anders doen in het programma ! Petworth House is ook meer om het huis dan de tuinen te doen. Erg mooie kunstverzameling en een groot oppervlak aan tuin, die we niet lang hebben kunnen zien i.v.m. de nog beschikbare tijd. Nettlestead Place op de 5e en laatste dag: was een prachtige tuin. Erg genoten van de bloeiende rozen, en van het mooie huis met meertje. De overtochten per ferry waren prima, net als de lunch aan boord. Chauffeur Edwin was een prima chauffeur, die heel attent was en ons geholpen heeft bij een val van mijn vriendin. Een bezoekje aan het ziekenhuis was nodig, daarna kon zij de reis hervatten. Hotel was perfect; goed kamers; eten via buffet zowel bij ontbijt als diner, met voldoende keuzes.
West Sussex
Greet
Baarn
Heerlijk genoten van de omgeving, tuinen en landschap. Wel een overvol programma, geen tijd om de leuke dorpjes echt te bezichtigen. Als een chauffeur voor het eerst naar de Cotswolds gaat, met de enges traatjes e.d., laat hem zich dan goed voorbereiden. Ook het overnachtingshotel centraler plannen. Vertel, communiceer naar je klanten toe over het programma, tijden enz.
Romantische Cotswolds
Theo Huberts
Oostrum Lb
dag 1 was prima, dag 2 eerste tuin was nog niet echt aangelegd waren ze net mee begonnen de kassen niet open dus nee niet voor herhaling. ook Wuppertal veel tegen je kon het moeilijk vinden geen goede richting aanwijzing en weinig tijd moesten hier ook eten. Maar adelt was weer mooi. dag 3 kruiden tuin was interessant zij kon goed uitleggen en mooie tuin, Claudet tuin was mooi maar hij sprak alleen Frans en de vertaler had er nog moeite mee. en weinig verteld over de planten zelf niks over droogte bestendigheid. de laatste tuin was maar 120 vierkante meter dus erg klein wel mooi ,ook hij sprak alleen maar Frans en moest de buurvrouw roepen om te vertalen. dag 4 Kerkrade was erg mooi en duidelijke bordjes, lunch was prima en de laatste heel mooie tuin. bij lunch zat geen drinken goed om dat te melden vooraf in de bus, was wel heel goed weet niet of ik het zou aanbevelen voor mei.
3landen
Nelly en Joep
's-Hertogenbosch
Prima chauffeur; in alle opzichten perfect! Programma idem. Hotel goed afgezien van de 2pers. kamer met aparte bedden. Het bed was als één bed opgemaakt. Er was nauwelijks ruimte voor de bagage, één stoel welke voor de kast stond, één nachtkastje, geen goede verlichting bij het bed, vieze vloerbedekking en een raam wat niet goed sloot. De badkamer daarentegen was schoon en goed.
sussex en kent
anneke
zeeman
Een mooie reis wat betreft het landschap, de bezochte tuinen en het event Gardeners World Life. Fijn reisgezelschap, prima bus. Prima buschauffeur, die geen ervaring had met deze reis en niet meer informatie had dan wij en dus sommige dingen niet wist. Bv. is er een eet- of drinkgelegenheid bij een bepaalde tuin? En is er voor ons bij deze tuin een high tea afgesproken? Verder een prima chauffeur betreffende de rijvaardigheid en als aardig, en beleefd persoon. Het hotel was goed, prima personeel. De reis was intensief en vermoeiend, maar bood fijne ervaringen en veel tuininspiratie.
Cotswold met Gardeners World Life
Teddy
Amersfoort
Hartelijk dank voor uw mooie en uitgebreide beoordeling. Wat fijn om te lezen dat u heeft genoten van het prachtige landschap, de bezochte tuinen, Gardeners' World Live, het hotel en het prettige reisgezelschap. Ook uw complimenten voor de chauffeur waarderen wij zeer en geven wij graag aan hem door.
Dank ook voor uw opmerking over de informatievoorziening. Hoewel deze reis voor de chauffeur de eerste keer was, ontvangt iedere chauffeur vooraf een zeer uitgebreid reisdossier met daarin onder andere de route, parkeerlocaties en alle gemaakte afspraken met de tuinen, zoals eventuele arrangementen en achtergrondinformatie. Daarom denken wij dat hier mogelijk sprake is geweest van een misverstand of dat bepaalde informatie op dat moment niet direct voorhanden was. We zullen dit intern nog eens bespreken, zodat chauffeurs dergelijke vragen onderweg nog beter kunnen beantwoorden.
Fijn dat u ondanks het intensieve programma met veel mooie herinneringen en volop tuininspiratie bent thuisgekomen. We hopen u graag weer te mogen verwelkomen op een van onze tuinreizen!
De samenstelling van het programma was uitstekend. Het hotel, de kamer, het ontbijt- en het dinerbuffet waren goed verzorgd. Geweldige chauffeur ! Een reis die ik een ieder aan zal raden.
Tuinreis naar Zuid Duitsland
Albertine
De Bilt
Geweldige chauffeur hij heet Marcel. Zonder ego , ongelofelijk rustig , stress vrij. En dan nog 10 complimenten erbij. Rijdt heel veilig , is eerlijk als er iets anders loopt. Zeer oplossings gericht zonder poeha. Altijd een positieve uitstraling. Zorg dat je hem behoudt in jullie bedrijf. Hij is goud waard. Tuinen waren super uitgezocht . We werden overal opgewacht en door de eigenaren en/ of de hoofdtuinmannen/ vrouwen rondgeleid Hotel was heel goed. Eten ook. Ik kan niks bedenken wat niet goed was . Onze dank is groot. We gaan zeker nog een keer. Een 20 met een griffel,
Engeland
Taetske Strouken
Goirle
Gezellig reisgenoten ,mooie Chelsie flower show ,alleen jammer dat op de terugweg met de de boot zijn gegaan ,heel veel vertraging, met de chuttel door de tunnel gaat veel vlugger
Chelsie flower show
Cmh Vest
Voerendaal
Aardige maar niet altijd even handige chauffeur. Reed de spiegel eraf, moest bvvaak oh laatste moment nog kijken hoe laat we terug moesten zijn. Gaf geen enkele informatie. We hadden de indruk, dat hij niet alles goed voorbereidde. De bus was al smerig vanaf het begin. Niet genoeg water bd wc. Etc. Hele Mooie tuinen, maar wel erg ver uit elkaar. Soms 1.5 tot 2 uur naar volgende of het hotel. Terwijl er dichterbij het hotel ook prachtige grote tuinen waren. Daardoor erg weinig tijd I'd tuinen zelf, soms maar uur of 1.5 uur. En we komen voor de tuinen.
Romantische Cotswolds
Beveelt niet aan
Mar Brenner-Bakker
Rotterdam
Met een deskundige gids erbij, was de reis perfect geweest. Goede chauffeur, maar een deskundige gids zou meer informatie kunnen verstrekken. Goed gezelschap, goed hotel, goed eten en voor Engeland ongekend mooi weer. De reis had wel 8 dagen mogen zijn.
Cotswold & Oxford
Jopie
Leidschendam
De reis: Onze vriendelijke chauffeur deed zijn uiterste best maar werd blijkbaar slecht of veel te weinig geïnformeerd door het hoofdkantoor. Miste daardoor informatie bvb telefoon nummers van de betrokken tuinen etc. De tuinen: Geslaagde keuzes, goede afwisseling, zeer betrokken eigenaars, vooral bij de privé tuinen. Het hotel: Zeer goed. De bediening was beleefd en efficiënt. Brachten de koffers naar de kamers, Ruime en keurige kamer (nr. 10) Het ontbijt was verzorgd en bij het diner was er keuze genoeg. Tevreden! S. Rutgers - de Winter
Sprookjesachtig Hampshire
Sonia
Doorn
De reis was prachtig, maar ik heb wel wat aandachtspuntjes. Het hotel viel wat tegen, ik had een kamer boven de keuken en keek uit op een dak met de afzuiginstallatie die erg veel lawaai maakte van 6 uur 's ochtends tot 22 uur 's avonds. De communicatie over de heenreis was erg minimaal, we wisten alleen hoe laat we in Amersfoort moesten zijn maar verder geen reisprogramma. We hadden alleen een programma welke tuin we gingen bekijken maar niet welke boot (vanaf welke plaats, en tijd). Ook het overstappen in Breda ging erg rommelig, onze buschauffeur die ons vanaf Amersfoort naar Breda had gereden kon ons niet vertellen hoe het daar verder geregeld was en in welke bus we moesten overstappen. Dit gaf veel onrust en verwarring. De buschauffeur die ons in Engeland heeft gereden verdient veel lof voor zijn rijkunsten over de smalle weggetjes en moeilijk te bereiken tuinen! We vragen ons wel af of het bij jullie bekend is dat het soms erg moeilijk is om met zo'n grote bus bij de tuinen te komen. Bij 1 privétuin pasten we net aan op de oprit. We hebben ons nooit onveilig gevoeld in de bus maar het kan wel zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties op die smalle weggetjes, vooral bij wegafzettingen. Al met al was het een heerlijke reis met mooie tuinen, maar 3 tuinen op 1 dag is soms wel wat veel. Op dag 3 hebben wij als derde tuin een mooie privé tuin bezichtigd maar ik had daar toen niet meer de energie voor om die goed te kunnen bekijken en dat is erg jammer, vooral ook voor de eigenaren die erg graag alles wilden laten zien en heerlijke hapjes en drankjes hadden klaarstaan. Misschien is het een idee om daar te beginnen als eerste tuin en dan later naar de andere tuinen te gaan waar je wat meer je eigen gang kunt gaan.
Sprookjesachtig Hampshire
Linda
Zaandam
Ewoud was een hele goede en aardige chauffeur die het ons alleen maar naar de zin wilde maken! Onze tuinbegeleidster Rendie was een hele goede aanvulling om de tuinen nog gedetailleerder tot ons te nemen, tevens had zij hele goede tuin tips. Mooie tuinen, alles prima verzorgd. Een klein minpuntje: Het was niet helemaal duidelijk of wij in Den Bosch- Oost op de goede opstapplaats stonden, het huisnummer correspondeerde niet, tevens in de folder ontbrekende uitleg dat de bus na Lunetten nog verder reed.
Noord- Holland
Friederike
Zaltbommel
Een tuin met huis waarvan het huis gesloten was wat op de website stond. Er was een bezichtiging met Lunch mogelijkheid beloofd. De chauffeur heeft een lunch oplossing gezocht wat extra tijd kosten het bezoek aan de stad werd ingekort. Diner in laatste hotel was heel slecht! Overige diners matig! De bus was van een matige kwaliteit!
Noord Wales
Beveelt niet aan
Levien
Koudekerke
onze ervaring , pech bij de eurotunnel en ferrry bij eiland Wight en wij vonden de bustrajecten te lang. wel een topchauffeur. Prachtig victoriaans hotel, helaas achterstellig onderrhoud. Tip; bezoekje naar Russel-Cotes east Cliff promenade Bournemouth bv in de ochtend [kopje koffie} prachtig gebouw/art museum en mooie tuin en vlakbij het hotel.
Dorset en eiland Wight
hans van der Neut
Wognum
Prachtige tuinen , Talentvolle reisleidster, met veel kennis, ook gezellige dame.
Noord Holland
Wilhelmien Loerakker