1.. Hotel: zaterdagavond was er een bruiloft in het hotel. Geen extra personeel ingezet, 30 minuten moeten wachten in de bar voor een consumptie, geen internet, alleen cash betaling mogelijk. Ook het uitserveren van het diner verliep chaotisc 2. ThroughamCourt: de laatste 2 km voor de entree van de tuin, was de laan onvoldoende vrijgemaakt van takken. Airco van de buis was bijna beschadigd. 3. Reisdag 3: Rondleiding bij Claverton American museum was een aanfluiting. De gids vertelde uitvoerig saaie details over de Amerikaanse geschiedenis ; en dat in de brandende zon, wij zijn voortijdig afgehaakt. Temperatuur was 30 graden; geen enkele schaduw. De tuin was ook niet bijzonder 4. Reisdag 4 : was tijd technisch volkomen verkeerd ingedeeld. De chauffeur had de instructie om ‘s ochtends om 9.30 uur te vertrekken, veel te laat dus. Tyntesfield is een uitgestrekt en mooi landgoed, er was hiervoor slechts 1,5 uur tijd ingepland. Veel te kort dus. Het verblijf in Bath was ook veel te kort. Rondleiding incl lunch ; 1 uur !!!! Daarna een korte busrondrit door de stad ( duur 20 minuten) Dit terwijl de naam van de reis was genoemd; Bath en Cotswold. De meeste reizigers waren hierover not amused. Alle lof en complimenten voor de chauffeur Tiny van de Tillaert. Conclusie: leuke tuinreis, prima bus, overwegend mooie tuinen,
Goed georganiseerd
Dit was onze eerste ervaring met Kupers reizen en dat is tegengevallen. Opstapplaats Zwolle. na een paar uur rijden stopte de bus. Chauffeur zei niets. Medepassagier vroeg kunnen wij eruit ja hoor en je kan koffie drinken. Bij terugkomst bleken er andere mensen in onze bus te zitten terwijl onze handbagage er nog in lag. Koffers stonden buiten. bleek dat we naar een andere bus moesten. Totaal niet door iemand met ons gecommuniceerd. Toen op weg met Wim naar Engeland en kregen we meer info. Helaas stond de verwarming tot Calais aan dus was het een sauna in de bus is later goed gekomen. Eerste hotel was goed. Tweede hotel waar we 3 nachten zouden verblijven was slecht qua eten. Warm eten was zeer eentonig iedere avond erwtjes en worteltjes. Ontbijt was niet te eten alleen de jogurt. Zondagochtend was er nauwelijks ontbijt en wat er was was niet te eten. Croissantjes niet gaar, de roereieren aangemaakt met melk en water. de laatste ochtend was er niet op gerekend dat er 2 bussen zo vroeg weg gingen dus nog minder keuze. Echt heel slecht. Busreis terug goed verlopen. Bij Prinsenbeek moeten we overstappen in een dubbelde bus. Er zaten al mensen op ons te wachten deze waren erg onvriendelijk en hadden geen zin om plaats te maken voor ons. reageerde heel boos toen er iemand naar het toilet moest. Verschrikkelijk. Ook slecht geregeld dat er na een busreis van 4 uur niet ergens iets gegeten of gedronken kan worden. Kortom wij gaan voorlopig niet meer met een busreis mee en zeker niet met Kupers. De tuinen, Gardeners world event en chauffeur Wim waren prima.
Beste mevrouw Brouwer, Hartelijk dank voor uw uitgebreide terugkoppeling. Wij betreuren het dat u de reis als onvoldoende heeft ervaren, zeker omdat veel van de door u benoemde zaken vooraf gecommuniceerd zijn of ter plaatse opgelost hadden kunnen worden. Zo wordt in de reisbescheiden duidelijk vermeld dat er gebruik wordt gemaakt van een wisselpunt, waarbij u in Hazeldonk overstapt op de bus naar de eindbestemming. Om die reden wordt ook verzocht uw bagage te voorzien van een geel label (zie reisbescheiden, dag 1). Wat betreft de accommodatie: we vinden het vervelend dat het eten in het tweede hotel niet naar wens was. Klachten over hotels of maaltijden ontvangen wij graag ter plaatse via de chauffeur of bij geen verbetering direct aan ons kantoor (zoals vermeld in de reisbescheiden), zodat we eventueel direct actie kunnen ondernemen. Alleen dan kunnen wij proberen om nog tijdens de reis een passende oplossing te bieden. Ten aanzien van de terugreis willen we u erop wijzen dat er geen extra eetstop was ingepland, omdat alle reizigers een eet- en drankvoucher voor op de ferry hebben ontvangen. Dat er onvriendelijk gedrag was bij de overstap in Prinsenbeek is uiteraard spijtig. Reizigers dienen elkaar met respect te behandelen. We waarderen het dat u desondanks positief bent over chauffeur Wim en het bezoek aan de tuinen en Gardeners’ World Event. Hopelijk mogen we u in de toekomst alsnog eens verwelkomen op een reis die wél geheel naar wens verloopt.
De Tuinen waren geweldig mooi om te zien. Het King's Court Hotel was ook erg goed met heel goed eten. De tijd in de bus zou korter kunnen als men nog een keer naar een ander hotel zou gaan maar door de reistijden korter worden. Vooral de laatste dag is zeer lang in de bus en geen tijd voor een uitstapje en bijna geen tijd om ergens te eten dus dit zou eigenlijk anders moeten.
Punt van aandacht: Lunch gehad in Winkelcentrum verschrikkelijk!!!
Beste Marion, Bedankt voor uw mooie review en de foto! Wat fijn om te horen dat u heeft genoten van de tuinen en de gezellige sfeer. Wat betreft de lunch in het winkelcentrum: dat begrijpen we. Deze stop stond wel van tevoren vermeld in het reisprogramma en in de reisbescheiden, maar we realiseren ons dat dit niet voor iedereen de ideale lunchplek is. Voor sommigen was het juist prettig om even te kunnen winkelen, daarom is deze pauze ook bewust kort gehouden. We nemen uw feedback in ieder geval ter harte, dank daarvoor!
Alles klopte heerlijk hotel. Prachtige tuin en een fijne en vriendelijke chauffeur.
Boven verwachting. De reis in de bus liep perfect en was ook gezellig. De chauffeur heel goed. De tuinen de beste keuze. Het weer werkte mee, het gebied is prachtig. Ik heb genoten.
Bedankt voor deze mooie review en prachtige foto!
Tuinreis Bath en de Cotswold was een mooie reis. Alles was goed geregeld, we hadden een fijne en kundige chauffeur ( was af en toe nodig op hele smalle en overwoekerende wegen naar de tuinen toe ), de groep was lekker klein (23 personen) en het hotel was prima. Tuin bij het Amerika museum viel beetje tegen, maar de overige tuinen waren top. Bath is een mooie stad waar we graag iets langer van hadden genoten. Al met al een mooie en fijne reis.
Twee tuinen op 1 dag is weinig. Teveel tijd in tuinen, waardoor iedereen op een gegeven moment bij theeruimte/ bus hangt. Vroeger bezocht je meer tuinen. Korte ( onnodige ) stop op terugreis leverde een gemiste ( eerdere) boot op. Waarom? Tevens is er steeds veel gereis heen en weer terwijl er meerdere tuinen meer in de buurt zijn. Waarom is dat? Besparing op tuinentrees?? Chauffeur was prima: voldoende informatie, prettige rijstijl.
Beste Marijke, Hartelijk dank voor uw feedback – we waarderen het dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. We begrijpen dat het programma voor u aan de rustige kant was. We bieden bewust verschillende soorten reizen aan: de ene met een voller schema (bijvoorbeeld drie tuinen per dag), de andere juist rustiger opgebouwd. De voorkeuren hierover lopen sterk uiteen: waar de één het graag compact en intensief ziet, vindt een ander het fijn om meer tijd per tuin te hebben. We proberen daarin een goede balans te vinden met een gevarieerd aanbod. De extra stop op de terugweg stond niet op het programma, maar chauffeurs hebben de vrijheid om rustpauzes in te plannen als dat nodig is voor de rij- en rusttijden. Volgens de dienstregeling is de geplande ferry gehaald – de reis terug was bovendien een gecombineerde afvoer waarbij meerdere touringcars op elkaar afgestemd waren. Wat betreft de keuze van tuinen: we kijken niet alleen naar afstand, maar vooral naar kwaliteit, sfeer en natuurlijk de beschikbaarheid. Sommige tuinen dichterbij zijn helaas niet altijd geschikt of toegankelijk voor groepsbezoek op het moment van reizen. Er is zeker geen sprake van besparing op entreegelden – deze kosten worden namelijk direct door de deelnemers voldaan in het entreegeldenpakket. Fijn dat u tevreden was over de chauffeur – dat geven we zeker aan hem door.
Hele goede afwisseling tussen privé en openbare tuinen. Verrassend wat er werd aangeboden. Alles qua tuinen goed georganiseerd. Ter plekke heeft de groep af en toe geplande verblijfsduur wat ingekort. Verder goede afwisseling tussen intensieve en minder intensieve dagen. Furzey gardens is een no go, meer voor kinderen. Forde Abbey was qua bezoek van de Cistercienzer abbey op onze dag gesloten, stond wel op bezoekmogelijkheid, Top!!!!chauffeur Pim, goede rijder en zeer zorgzaam en punctueel, fijne bus. Hotel Carlton Bournemouth is vergane glorie ( lawaai, elektriciteit deed het niet, geen A-C en koelkast, föhn zoals stond aangegeven.)Electriciteits probleem snel opgelost, aardige behulpzame medewerkers. Eten matig. Kupers was vergeten mij de benodigde reis informatie te sturen, kwam wel na mijn telefoontje.
Wel een heel vol program Had graag een middag vrij te besteden gehad in een mooie stad .
Wat een mooie reis, prachtige tuinen gezien en genoten van Oxford. Wij vonden het wel een vol programma en daardoor lange dagen in de bus en tuinen.
Een minpuntje het avondmaal in het Ibis hotel was onder alles.
de reis was goed georganiseerd. de hotels waren prima. de chauffeur (Wim) was zeer behulpzaam, reed heel veilig. het gezelschap was prima
Ik ging vooral voor de tuinbeurs in Birmingham.En dat was een groot succes. Ik vond er antwoorden van experten op gespecialiseerde vragen, vond er mooie bloemen die ik hier ook ga bestellen en ook mooie kweekkasten. De toontuinen op de Gardeners World Live Event vond ik niet echt grandioos te noemen. (Wellicht omdat onze referentietuin hier Kirstenbosch Garden op de Tafelberg in Kaapstad is) En de tuinen die we bezocht hebben pasten mooi in een relaxerend programma, maar leken mij niet echt het neusje-van-de-zalm. Er was zelfs een tuin waarin de dame die ons rond geleide dat duidelijk liet zien dat ze dat tegen haar zin deed. Wat jammer eigenlijk. Ik zou graag suggereren dat Kupers reizen vooraf ook wat informatie over de GW live event meedeelt.. k ben zelf op bezoek moeten gaan naar een website die meer info gaf over het event. Stratford-on-Avon bezoek was een aardig initiatief. De chauffeur en zijn begeleider deden het prima. Instappen in Gent was een absoluut pluspunt Het eten in het hotel was wat middelmatig (misschien ook omdat onze culinaire referentie De Westkaap in Zuid-Afrika is) Het enige dat mij echt stoorde is dat in de kamer van het hotel geen klein ijskastje aanwezig was. Je kan dat wellicht wat overdreven vinden, maar voor mij is dat ontbreken wel een no-go voor volgende tuinreizen met Kupers.
Beste Willy, Bedankt voor de uitgebreide review van de reis naar het Gardeners' World Live event. We nemen uw opmerking over de informatieverstrekking serieus en zullen voor volgende editie op onze website meer informatie betreffende het evenement tonen. Wat betreft de bezochte tuinen: de regio Cotswolds kent een bijzonder rijk en gevarieerd tuinlandschap. Omdat we meerdere reizen naar dit gebied aanbieden, proberen we de programma’s zo samen te stellen dat er zo min mogelijk overlap is. Hierdoor kan het voorkomen dat niet altijd de allerbekendste tuinen op het programma staan, maar we streven wel naar een goede mix van kwaliteit, variatie en rust in het reisschema. Wat de hotelervaring betreft: smaak is natuurlijk persoonlijk, zeker als uw referentiekader de Westkaap is, waar de culinaire lat hoog ligt. Engeland staat niet bekend voor een hoog culinair niveau maar juist over het hotel waar u verbleef krijgen wij altijd zeer positieve geluiden over de diners. Wat betreft het ontbreken van een koelkastje op de kamer: dit is iets waarop een reisorganisatie weinig invloed heeft, aangezien dit per hotel en kamertype verschilt. We bieden accommodaties aan die dit wel bieden op de kamer maar de traditionelere (Engelse) hotels bieden dit soms niet.
Te weinig kleine echte tuinen, het event niet de moeite waard. Het eten in het hotel was geen hoteleten. Halve haan met patat, broodje hamburger, het is toch geen snackbar. In het weekend was er geen aanvulling van toiletpapier en koffie op de kamer.
Veel mooie tuinen gezien en plantcombinaties en lamdschapsonywerpen. Goed geslapen en veilig en gezellig gereisd. Ik wil wel pleiten voor twee chauffeurs lange drukke volle wegen vraagt veel concentratie en dan pok reisleider zijn. Hij/Wim deed het fantastisch. Maar veiligheid voor iedereen voorop Dan zeker maar iets meer betalen
Ik wilde graag naar de Gardeners World Liveshow, al jaren kijk ik naar Gardeners World, en wilde nou wel eens presentatoren live zien en horen. Dat is gelukt! Maar het was niet alleen de show natuurlijk, ook tuinen bekijken. Verschillende mooie tuinen met elk hun eigen charme. En tussen de tuinen door ook even de tijd om leuke, mooie plaatsjes te bekijken in de Cotswolds. Ook het reisgezelschap was erg leuk, je hebt toch allemaal dezelfde interesses. Het hotel was ook goed, prima kamer en ontbijt. En last but not least, Tony en Marcel, complimenten voor het rijden vooral op de smalle weggetjes. Al met al een geslaagde reis, voor herhaling vatbaar, mag volgende week al!
Drie tuinen op een dag is teveel, krijgt te weinig tijd per tuin De chauffeur wist niks te vertellen Het hotel was zeer matig voor mij 2 sterren Verder hadden we een heel leuk gezelschap en hebben ons goed vermaakt
Beste Mia, Hartelijk dank voor uw feedback. Wat jammer dat het programma voor u als te druk werd ervaren en dat het hotel niet aan uw verwachtingen voldeed. Het door ons geboekte hotel is officieel een 4-sterren Golf & Spa hotel en wordt doorgaans goed beoordeeld. Onze chauffeur was verantwoordelijk voor de begeleiding van de reis, maar er was bij deze reis geen aparte reisleiding voorzien – dit stond ook zo vermeld in de reisomschrijving. Fijn om te lezen dat u zich desondanks goed heeft vermaakt met het gezelschap!
Met een goed gezelschap, een attente chauffeur en prachtige landhuizen met tuinen is de reis zeer geslaagd te noemen. Mercure Telfort is zeker een hotel waar het goed toeven is. Ontbijt , diner en medewerkers dik in orde.
Veel mooie Engelse tuinen gezien. Vooral de prive tuinen van trotse eigenaren, zoals Knowle Hill Garden en Goldstone Hall Garden zijn bijzonder. Tuinen van Blenheim Castle zijn mooi de tentoonstelling over de geschiedenis van in erg interessant. Gardeners World Live Event was anders dan ik had verwacht ( zeker in vergelijking met de Chelsea Flore Show). De reisafstanden van hotel naar de verschillende tuinen waren lang. Veel mooie Engelse tuinen gezien in korte tuin. Gelukkig heb ik veel foto's als blijvende herinnering.
Een mooie tuinreis en de trein door de tunnel was een ervaring, maar ik vind 2 volle dagen met de heen- en terugreis wel veel. Een dagje langer had ik ook prima gevonden, want dan schep je de mogelijkheid om even bij te komen en zelf een dagdeel in te vullen.
De gardeners world event vond ik geweldig. De cottage Anne Hatheway was geen tuin. Tegenvaller. De ruïne was mooi, maar geen tuin. Tegenvaller. De andere tuinen waren mooi. Een uitgeklede reis, geen gezellige lunches samen in een tuin, of koffie met scones. De buschauffeur is een goeie vent, maar hij wist niks over de tuinen en hij vertelde verder ook niks in de bus over dingen die we onderweg zagen. De koffiepot in de bus deed het ook niet en er werd ook geen enkele moeite gedaan om hem weer aan de praat te krijgen. Het hotel was prima, het eten was goed en de groep was heel leuk. Al met al, zeker niet voor herhaling vatbaar. Warwickshire
Beste mevrouw Adams Janssen, Hartelijk dank voor uw uitgebreide terugkoppeling. Fijn om te horen dat u het Gardeners’ World Event en het gezelschap positief heeft ervaren, en dat het hotel en eten naar wens waren. Dat waarderen we zeer. In deze reis stond inderdaad niet aangegeven dat er koffie met scones inbegrepen zou zijn, we geven dit bij al onze programma's aan wat u aan extra verzorging mag verwachten. U heeft wel een lunch gehad op Kenilworth Castle. Anne Hathaway's Cottage en de ruïne zijn culturele erfgoedsites met een sterke tuincomponent, maar we begrijpen dat uw verwachting meer bij puur tuinen lag. We nemen dit zeker mee in de evaluatie van de samenstelling van toekomstige reizen, zodat we hier duidelijker over kunnen zijn in onze communicatie. We danken u nogmaals voor uw opmerkingen. Uw feedback helpt ons om de reisbeleving voor toekomstige gasten verder te verbeteren.
Een prachtige, programmatisch zeer volle reis. De kleinere tuinen spraken mij het meeste Intiem, persoonlijk, sereen. En overal rozen! De BBC dag was leuk, maar veel te veel om te bevatten. Aardige chauffeur, die Wim, met goede service. En een uitstekende rijder. De hotels waren goed, het eten was goed klaargemaakt maar tamelijk eenzijdig. Voorlopig geen erwtjes en worteltjes meer op mijn menu.