De tuinen zijn prachtig, maar doordat het allemaal parkachtige tuinen zijn, is het veel en op het laatst kan je de informatie niet meer kwijt in je hoofd. het verzadigingspunt is dan bereikt. De laatste dag was er 1 teveel. Het hotel was van mineure kwaliteit, eten wel goed, al was vegetarisch iets wat niet op het keuzemenu voorkwam (wel opgegeven). De datum van de reis viel samen met 1-mei viering in Italië, dat betekend extra drukte overal en een feesttent bijna naast het hotel, daar kwam dus muziek uit, nogal hard. kamers armoedig, badkamer verdient het woord niet eens, wasbak op kniehoogte, losse wc, veel water uit de muur op de grond, douchedeuren die je in je handen hielt, zodra je ze verschoof en overal schimmel!
Het was weer een super mooie reis! Klein aandacht puntje, de derde dag was er geen tijd voor koffie.
Een geslaagde tuinreis is mede afhankelijk van het weer…. zoals een groepsreis afhankelijk is van de karakters in de groep … en daarmee hadden we het beide zeer getroffen. Ik heb eigenlijk de omschrijving vooraf niet goed gelezen… ik vond sommige particuliere tuinen te klein, waardoor de bezichtiging niet in verhouding stond met de reistijd.
De vier dagen waren te snel voorbij. Bus met toilet (helaas heel belangrijk) die met de groep meegaat, erg prettig. Mooie tuinen en een goed hotel én er werd ook nog rekening gehouden met een glutenvrij dieet . Aanrader!
Chauffeur, reisleiding en groep heel plezierig. Parco Pallavicino -dag 4- heeft weinig te bieden. Bezoek aan Isola Bella en Madre -dag 5- was op 1mei waardoor heel veel drukte. Bezoek aan Orta -dag 6- was één grote mensen-muizenval. Botanische tuin Metz teleurstellend; slecht onderhouden stadspark (serre gesloten). Positief was de gunstige aankomsttijd in Weert.
Een goed verzorgde reis met een deskundige, klantgerichte chauffeur. Gevarieerd programma. Prima hotels, schone kamers, vriendelijk personeel, goede locaties … maar het diner, met name vegetarisch, viel zwaar tegen! Toch misschien een aandachtspuntje voor de organisatie! In 2024 met uw organisatie naar Engeland geweest, Romantische Cotswolds, waar men in het hotel de meest gevarieerde, fantastische vegetarische maaltijden serveerde!
Hartelijk dank voor uw mooie review en fijne woorden over de reis en onze chauffeur! Wat betreft de maaltijden: we doen ons best om met alle hotels duidelijke afspraken te maken over de kwaliteit en variatie, ook voor vegetarische gasten. Dit blijft echter deels afhankelijk van de lokale keuken en mogelijkheden per regio. Helaas hebben wij vooraf niet altijd inzage in de exacte menu’s. Uw opmerking nemen we zeker mee als aandachtspunt voor toekomstige reizen – dank daarvoor!
We wisten dat het heen en terug een lange rit zou worden, en daardoor vonden we de rit naar Lugano overbodig. Het was een lange rit en de tijd in Lugano was kort. Dus het was heen en weer rijden voor een lunch. Dat mag snel worden geschrapt (en wij hoorden van anderen dat zij diezelfde mening zijn toegedaan en in het verleden al eens bij u naar voren hebben gebracht). Een lunch in de buurt van de 1e of 2e tuin van die dag was veel beter geweest. De tuinen waren afwisselend en de een mooier dan de ander. Maar dat houd je altijd. Om toch een tuin te noemen; Parco Pallavicino is niet echt de moeite waard. Dieren onnodig in gevangenschap, helaas. Begeleiding en chauffeur waren prima. Al met al een leuke reis.
Hartelijk dank voor uw uitgebreide terugkoppeling en uw positieve woorden over de begeleiding en onze chauffeur. Fijn om te horen dat u de reis als leuk heeft ervaren! Uw opmerkingen over het bezoek aan Lugano nemen we serieus. We begrijpen goed dat een lange rit met beperkte tijd ter plaatse als minder waardevol kan worden ervaren. Uw suggestie om de lunch dichter bij de tuinen te plannen, is een waardevolle tip en we zullen dit zeker meenemen in de evaluatie van het programma. Nogmaals dank voor het delen van uw ervaringen – uw feedback helpt ons om onze reizen verder te verbeteren.
De hotels waren goed, hotel Europa waar wij verbleven was zelfs uitstekend. Steeds konden wij een dag tevoren een keuze maken uit de gerechten van de volgende dag. De ligging aan het meer was mooi. Op reis hadden wij voldoende plaatsen om te stoppen. Interessante tuinen waarbij we goed begeleid werden.
Ik heb heerlijk kunnen genieten van alle mooie programma-onderdelen, doordat de reis zo goed georganiseerd was.
We hadden meer verwacht van de tuinen,meer bloemen van het bloemenstadje !!!!!
In alle opzichten een mooie reis. Prachtige hotelkamers, ook voor de kleindochters. Mooie ligging in Mintecantini. Een lieve en vakkundigeechauffeur. Goed evenwicht tussen tuinen en vrije tijd. Prima ontbijt en diner.
Goed geregeld door Kupers met veel variatie aan tuinen
We hebben genoten van de hele oude bomen en struiken. Prachtig tuinen en kastelen. Een boottocht gemaakt en Isola Bella en Isola Madre bezocht. Hotels waren ook prima.
Min punt; De groep was te groot en dientengevolge was de bus ook te groot. Meerwaarde van extra tuinenexpert vond ik nihil. Hotel in Ispra is zwaar gedateerd. Douchekop rammelde en instappen in een bad is levensgevaarlijk. In elk hotel was het bad “ levensgevaarlijk” Je kon er niet in staan ( ronde bodem!!) of het was “ spekglad” Er gaan veel ouderen mee, voor hun is een inloopdouche stukken beter!!!! Advies: gooi er een paar handdoeken in , dan glibber je tenminste niet uit.
De reis zelf was erg lang, voor ons te lang, zowel heen als terug. Er waren weinig stops ( om de drie uur half uurtje eruit, soms zelfs drie en een half uur. Dan snel naar de wc en iets te eten bemachtigen en weer terug. Ik begrijp wel dat dit nodig was, maar het was moeilijk vol te houden om zolang stil te zitten. De locatie en het programma terplekke was erg mooi en vol afwisseling. In 4 dagen hebben we veel gezien! Het hotel was oke: het eten zeer matig. In Offenbourg was het hotel en ontbijt zeker een blijvertje. Het was jammer dat in diverse tuinen al veel uitgebloeid was. Deze reis kan misschien beter in een ander seizoen plaatsvinden. De chauffeur en reisleiding waren prima!! Wij maken zeker weer een reis met Kupers hoor! Wij gaan alleen beter letten op de verhouding reistijd/verblijf.
Wij voelden ons proefkonijnen voor deze nieuwe reis. Hoogtepunten: De fijne bus met prima chauffeur en reisleider. Een aantal tuinen bijv. Villa Ephrussi de Rothschild waar we te weinig tijd hadden om en de tuin en de villa te bezoeken (jammer), Giardini Esotico Pallanca en Parco di Villa Ormand. De stadsbezoeken aan Menton, Nice en Monaco. Dieptepunten : Het hotel waar de bus niet kon komen en dat alleen te voet bereikbaar was via steile straatjes. Het eten in het hotel, volgens de beschrijving gespecialiseerd in de klassiek Italiaanse keuken…..nou echt niet. Sommige tuinen die bepaald niet de moeite waard waren. Kortom een reis waar nog aan te sleutelen valt. Suggesties : Doe de reis in het vroege voorjaar, dan bloeit er meer. Zoek een ander hotel bijv. Lolli dat oorspronkelijk in de brochure vermeld werd. Enkele mensen hebben het bekeken en dat zag er heel goed uit met een prachtig dakterras. .
Beste heer Gerjo, Bedankt voor uw feedback. U was in deze zeker geen proefkonijn, wat spijtig om te lezen dat u dit zo ervaren heeft. Deze reis is terug van weggeweest en hebben wij in de jaren voor corona reeds uitgevoerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling om in hotel Lolli Palace te verblijven maar dit hotel heeft ons in een vroeg stadium laten weten dat zij ons, ondanks de contractuele afspraken, wegens bijzondere omstandigheden niet konden ontvangen. Het alternatieve hotel hebben wij aan iedere deelnemer die op dat moment geboekt stond voorgelegd ter goedkeuring. Voor degene die nog niet geboekt hadden op dat moment was er een hele duidelijke errata geplaatst op de website. De Italiaanse keuken is breed, wij hebben van de chauffeur en reisleider vernomen dat het eten divers en goed bereid was. Natuurlijk vinden we het jammer dat dit niet aan uw persoonlijke voorkeuren voldaan heeft. De bezoektijden voor volgend jaar van bepaalde tuinen hebben wij reeds aangepast naar aanleiding van de binnengekomen bevindingen. Daarnaast gaan we volgend jaar de reis ook in het voorjaar aanbieden. Nogmaals dank voor het delen van uw bevindingen en we zouden u graag weer mogen begroeten op een volgende tuinreis!
Deze tuinenreis had ik liever gemaakt eind juni begin juli, omdat in die maanden het merendeel van de planten in bloei staan. De meeste oleanders en bougainvilles waren in Italië uitgebloeid i.t.t. Hermannshof in Duitsland waar de borders nog mooi in bloei staan.
Leuke reis met bezoek aan diverse tuinen en steden (in vrije uren) in luxe touringcar. Gevarieerd aanbod vanuit prima locatie met uitstekende reisbegeleiding.
Mooie routes (Moezelgebied, Eifel, Italiaanse meren) en ruime en comfortabele bus maakten de reis aangenaam. Afwisseling stadsbezoek/tuinbezoek was fijn. Hotel in San Remo was beneden verwachting (matige kamer, weinig flexibiliteit). Niet elke tuin was voor mij even interessant. Jammer dat er relatief weinig in bloei stond. Wij hadden geweldig weer, gelukkig.
De ervaring was voor mij de eerste keer met Kupers tuinreizen. Vond het goed en zorgvuldig georganiseerd. Een vriendelijke goede met rijervaring chauffeur. En daarbij ook niet te vergeten de reisleider die een goed en leuke uitleg gaf over de tuinen. En een goed team qua heen en terug reis. Met name de Gotthard tunnel die zij voortijdig verlieten omdat er een hèle lange file stond. Heel goed gezien. En met een toetje de besneeuwde bergen waar wij allen van konden genieten. Al met al een geslaagde reis!
sommige programmaonderdelen/tuinen waren meer als monument interessant dan als actuele tuin. Dat heeft de begeleider Jacques ook al gesignaleerd. Ik ben op de reis afgegaan omdat ik via Arte.tv een filmpje over Hanbury garden had gezien. De tuinen die eruit sprongen waren de giardino esotico en de tuin van barones de Rotschild. De Hermanshof was fantastisch; daar was ik in juli ook al geweest en kon ik nu de veranderingen zien in de loop van het seizoen. Verder was ik nog nooit in Nice, Menton, Monaco geweest. Ook interessante en plezierige stadjes. Monaco wel erg druk. (ik heb de foto's nog niet uit het apparaat gehaald, dus...)
Voldoende variatie in tuinen met goede chauffeur en reisleider
De botanische tuin in Angers was onvoldoende, mag van mij geschrapt worden. 1 opmerking van mijn kant, het kan niet zo zijn dat je 4,5 uur in de bus zit zonder toiletbezoek, niet iedereen wil in de bus naar het toilet en om bij een parkeerplaats te zeggen "ga maar in de bosjes plassen" is niet meer van deze tijd en zeker niet bij een gezelschap op leeftijd. Er is zeker wel een alternatief door te pauzeren bij een tankstation waar wel toiletten aanwezig zijn. Er kan dan ook een koffie gedronken worden en een hapje genuttigd worden, in plaats van het lunchpakket uit het hotel. De broodjes waren zo ongelooflijk taai geworden en niet weg te krijgen, bespaar de moeite en kosten voor dit lunchpakket. Het hotel en het diner waren overigens uitstekend.
Een veel te groot gezelschap. Nooit eerder gezien. Niet bij Kupers, niet bij Garden Tours. Goede Reisleidster. Fantastische chauffeur! Hotel ok. Heel hoog tempo. Voor mij als 84 jarige, moeilijk bij te benen. Maar dat is mijn probleem. Vermeld in het vervolg dat de tuinen ongeschikt zijn voor de rollator. Ik heb me erg moeten inspannen maar ben heel blij deze reis te hebben gemaakt. Deze streek en deze kastelen waren het begin van mijn reis-ervaringen en nu de laatste.Heel bijzonder. Als klant zult u mij niet terug zien. Dat heeft niets te maken met Uw organisatie maar alles met mijn conditie. Dank voor geleverde service, ik wens U een goede toekomst. Met vriendelijke groet Yvonne Santing.