Zitmaxx, advies is belangrijker dan de verkoop
Via de Google search "banken outlet"kom ik bij Zitmaxx terecht. Een klein half uurtje rijden. Met enige scepsis en argwaan gaan we naar binnen.We worden bij aankomst niet overvallen door hijgerige verkopers. We maken eerst een rondje door de grote showroom. Alle banken en stoelen worden goed voorgesteld met heldere informatie over afmeting, kleuren en prijs. Aan het eind worden we begeleid naar een tafel, waar even later Raymond arriveert. Een plezierig gesprek over mogelijkheden, alternatieven, kleuren e.d. De bank is bestemd voor een familielid (op leeftijd) en we willen nog graag even overleggen. We krijgen een overzicht mee van onze keuze. Geen probleem. Er valt geen woord over wanneer we gaan beslissen, en dat we telefonisch of bij een volgend bezoek kunnen beslissen. De prijs ligt ook vast. En hiermee vervalt mijn argwaan. De prijs is de laagste, en de juiste prijs. En daarmee onderscheidt Zitmaxx van de overige cowboys in dit marktsegment. Twee jaar geleden wilde ik een keuken kopen. Veel geld. Op het eind zei de verkoper "als u nu tekent, krijgt u nu 20 % actiekorting. Dit aanbod is alleen vandaag geldig..... Ik voel me bedonderd, en laat ook de koffie staan. Een week later zijn we weer terug bij Raymond. Wat wijzigingen, en met een gerust hart en plezier de opdracht gegeven. Ik wens jullie veel succes met deze business strategie. En Raymond is een plezierige en deskundige adviseur. Het verkopen is van ondergeschikt belang.