Score:2
Geen marges maar afwijking
Twee maanden en twee inzet horren verder, maar nog steeds geen goede hor.
Op de site staat een meetinstructie. Hierin wordt gesproken over "strak" inmeten waarbij je zelf geen rekening hoeft te houden met marges. Dat doen zij wel voor jou. Op de site staat letterlijk "houd rekening met een aantal millimeter marge". De meetinstructie laat ook een aantal voorbeeld van kozijnen zien, inclusief plaatjes. Duidelijk verhaal.
Echter, de eerste hor was 5mm te smal en 12mm te kort. Dit gelijk per telefoon gemeld. Ik moest dit zelf melden via de contactpagina. Na herhaaldelijk contact, alsnog via telefoon, eindelijk een email gekregen. Ik moest foto's sturen van de situatie zonder en met de hor. Op de foto's was duidelijk te zien dat de hor inclusief overstekende lip van 5mm, te klein was, aangezien er op de foto een ruime opening van een centimeter te zien was. Volgens de klantenservice lag het aan mijn kozijn en werd er geadviseerd kieren op te vullen. Zelfs na uitgebreid via email uitgelegd te hebben dat de hor te klein geleverd was, bleef men volhouden dat het niet om een afwijking maar om de standaard marge ging.
Uiteindelijk zou er toch een nieuwe hor geleverd worden waarbij de foutief geleverde hor mee retour genomen zou worden gehaald. De tweede hor was tot mijn verbazing eveneens te klein met nagenoeg dezelfde afwijking in de breedte als in de hoogte. Nadat ik opnieuw contact had opgenomen met de klantenservice, kreeg ik te horen dat ik had moeten doorgeven dat ik "exact" de hor in exact mijn opgegeven maten had willen hebben. Dit leek mij logisch, aangezien de eerste hor te klein was. Ook nu moest ik zelf bellen en emails erachter aan sturen om er voortgang in te houden. Bijzonder genoeg spraken ze zichzelf toen ineens tegen, want "exact" mijn opgegeven maat leveren...? Nee, dat doen we nooit. We houden altijd rekening met onze marges.
Er is veel correnspondentie over en weer gegaan. Vanuit mijn kant om duidelijk te maken wat aan de geleverde horren mankeert aan afmeting. Horrenstunter die blijft wijzen op de meetinstructie, marges en als het fout gaat verschuilen ze zich achter de voorwaarden.
Hand in eigen boezem. Voor alle zekerheid de hoogte en de breedte, voor een eventuele derde poging, op laten meten door een aannemer en op advies van de aannemer, en de behoorlijke afwijkingen van de eerdere twee horren in het achterhoofd, bewust twee millimeter bij opgeteld. Wat ik al vermoedde... Horrenstunter wees mij meteen op de 4mm afwijking. Daarom zouden de eerder geleverde horren niet passen. Hun maatvoering inclusief de overstekende lip zou ruimschoots voldoende moeten zijn om de hor juist in de opening te kunnen zetten. 12mm verschil in hoogte minus 4mm... dan kom ik nog steeds 8mm in hoogte te kort...
Horrenstunter zegt bij hun standpunt... voorwaarden... hoe je het ook noemen wilt... te blijven. Hun "coulance" aanbod om nog eens EUR38,00 te betalen exclusief EUR25,00 transportkosten niet geaccepteerd. Zij stonden er verder ook niet voor open om mij met een korting tegenmoet te komen. Het gaat immers om een maatwerk product, en volgens de voorwaarden... ach... laat ook maar.
Wel erg vriendelijk dat ze mij in de toekomst succes wensten met het vinden van een "passende" oplossing. Iets waar zij maar liefst twee keer niet toe in staat waren.
Update 08-10-2024:
Ik stel voor dat er nog eens grondig gekeken wordt naar de tekst die op de site staat onder "Meet nauwkeurig: We adviseren je wel om super nauwkeurig te meten in hele millimeters, maar hou er rekening mee dat er altijd een kleine marge is in het eindproduct. Dus geen zorgen, je hoeft geen marges toe te passen bij het doorgeven van de maten!". Dus, op de site wordt gesproken oven een kleine marge, in jullie antwoord spreken jullie nu ineens over vaste marges. Om nogmaals te benadrukken wat dat werkelijk inhoud: 5mm smaller in de breedte en 12mm korter in hoogte dan de super nauwkeurig, in hele millimeters opgenomen en doorgegeven maat van de klant. Het lijkt mij verstandig deze "zorgvuldig vastgestelde" (vaste) marges te herzien of de tekst in de meetinstructie te herschrijven, want wat er nu staat is misleidend.
Over de kwaliteit van het product heb ik ook nooit iets negatiefs gezegd. Het frame is stevig, het (speciale) gaas is perfect. Ik heb het alleen over de afmetingen gehad. Bij de klantenservice valt nog wat winst te behalen. Bereikbaarheid via telefoon is matig en als er iemand opneemt, wordt je vaak doorverwezen. Contact via de contactpagina en via email is stroperig. Vaak zijn meerdere e-mail berichten nodig, zeker als er steeds een week voorbij gaat.