Ze kunnen goed annuleren maar niet compenseren
Ik ben enorm teleurgesteld in mijn ervaring met weekendjeweg.nl. Op aanraden van vrienden heb ik via deze site een arrangement geboekt voor een weekendje weg. De website zag er professioneel uit en het boeken ging soepel. Voor de zekerheid heb ik meteen na mijn boeking gebeld om te bevestigen of er nog een vervolgstap nodig was. Mij werd verzekerd dat alles in orde was: het hotel was op de hoogte, de suite zou gereserveerd zijn en ik ontving direct een bevestigingsmail. Alles leek perfect geregeld. Totdat ik drie dagen later een mail kreeg waarin stond dat mijn boeking toch niet door kon gaan. Volgens weekendjeweg.nl had ik per abuis een datum geboekt waarop het hotel eigenlijk geen beschikbaarheid meer had. Ze boden hun excuses aan en gaven mij drie opties: omboeken naar een andere datum, een alternatief arrangement zoeken, of volledige terugbetaling. Hoewel ik teleurgesteld was, ben ik flexibel ingesteld. Ik gaf meteen aan dat ik openstond voor alternatieven, zelfs voor de optie om in plaats van een suite twee gewone kamers te boeken. Wat volgde was echter een reeks frustrerende gebeurtenissen: 1. Ik kreeg eerst een mail terug met een foutmelding over een �onjuiste zoekopdracht� � iets wat ik zelf ook had kunnen doen. 2. Daarna belde ik opnieuw, en toen bleek dit weer een foutje te zijn. Ik kreeg vervolgens een lijst met alternatieve hotels die qua kwaliteit, aantal sterren en voorzieningen totaal niet vergelijkbaar waren met mijn oorspronkelijke boeking � en bovendien duurder. 3. Tussen het eerste contact en de uiteindelijke terugbetaling heb ik zes e-mails gestuurd en tien keer gebeld. Zonder resultaat. 4. Tijdens het bellen werd soms meteen opgehangen na het opnemen, en vaak zat ik eindeloos in de wachtrij, zelfs als ik de enige wachtende was. 5. De telefonisten waren vriendelijk en begripvol, maar uiteindelijk kon niemand echt iets voor me betekenen. 6. Tot overmaat van ramp bleek het hotel waar ik oorspronkelijk had geboekt wel beschikbaar te zijn via hun eigen website. Weekendjeweg.nl bood dus iets aan dat ze niet konden leveren, terwijl het hotel gewoon plek had.