Wasmachine na 52 dagen kapot: Coolblue schuift schuld direct af op de klant

Mijn wasmachine ging na exact 52 dagen tijdens een normale spoelbeurt defect: de metalen klemring vloog eraf, de manchet liet los en de vloer stond blank. Er was absoluut geen sprake van klemgezeten wasgoed of misbruik; de machine is gewoon tijdens een regulier programma bezweken. Er is een monteur langsgeweest, maar in plaats van een objectief technisch defect te constateren, wordt er direct geoordeeld dat dit een "gebruikersfout" is. Coolblue stelt nu per mail dat schade aan een manchet áltijd door de gebruiker komt (door ritsen of knopen). Het wassen van kleding met ritsen of knopen is echter volstrekt normaal gebruik van een wasmachine. Als een machine daar na 52 dagen al door uit elkaar valt, is het product simpelweg ondeugdelijk. Volgens de wet (Art. 7:18a BW) ligt de bewijslast de eerste 12 maanden bij de verkoper. Een algemene aanname dat dit "technisch gezien niet uit zichzelf kan" is géén hard technisch bewijs dat ik de machine verkeerd heb gebruikt. Coolblue misbruikt hier de conclusie van de monteur om onder hun wettelijke garantieplicht uit te komen. De zaak is inmiddels escalereerd naar een formele ingebrekestelling en gaat direct door naar de Thuiswinkel Geschillencommissie. Koop hier geen witgoed; bij een defect binnen een paar weken trek je als consument direct aan het kortste eind.

• Heb je nog tips of verbeterpunten? Nieuwe wasmachine of de reparatie betalen

Levering werd steeds uitgesteld

Uitgestelde levering wekt irritatie

• Heb je nog tips of verbeterpunten? Levering tijdig

Had idee meer gekocht te hebben

Had ook een Homebase 3 gekocht en dacht dat die standaard 1 TB geheugen zou hebben, daarom heb ik die extra bij de camera besteld. Nu blijkt dat die apart nog aangeschaft moet worden. Met chat loste ik het issue ook niet snel oo.

• Heb je nog tips of verbeterpunten? Bij bestelling aangeven dat je een losse huls koopt

Niet geleverd conform afspraak

Leverdatum was woensdag, woensdag en donderdag een mail ontvangen dat, door de grote drukte het niet gelukt was het bestelde artikel inte pakken, maar het zou morgen komen. Vandaag vrijdag (14:30) nog geen mail ontvangen!

• Heb je nog tips of verbeterpunten? Leveren conform afspraak

Prima service en uitstekende snelle levering

• Heb je nog tips of verbeterpunten? N.v.t.

Op tijd geleverd, goed geregeld en zonder gedoe

Coolblue doet wat het zegt: op tijd geleverd, goed geregeld en zonder gedoe

• Heb je nog tips of verbeterpunten? Geen

Netjes geholpen en ik zei dat het voor een cadeautje was toen zei hij zal ik het ff inpakken nou super toch ?

• Heb je nog tips of verbeterpunten? Nee

Zeer hulpvaardig en vriendelijk

Hebben mij een goed artikel aangeraden op basis wat ik wou

Altijd goed

Ze doen echt altijd hun best om mij zo goed mogelijk te helpen

• N/A

Goed en snel

Uitgebreid assortiment, goede informatie, fijne keuzehulp, goede service en snelle levering. Altijd bestellen met een glimlach op mijn gezicht.

• Heb je nog tips of verbeterpunten? De keuze voor DHL als bezorgpartner doet helaas veel van de goede service teniet. Altijd gedoe met DHL.

Niet zo best, duurt te lang.

Een dag langer dan beloofd maar voorlopig zitten we op dinsdag bestellen en vrijdag nog niet geleverd maar kan nog komen.

• Heb je nog tips of verbeterpunten? Beloof niet wat je niet waar maakt

Geen goede levering

Ik heb 2 keer gebeld om extra door te geven dat het product in de daarvoor bestemde kluisjes moet bij de hoofdentree en duidelijk vermeld dat het niet bij de buren mag dit werd bevestigd en als notitie toegevoegd aan mijn order en toen is het als nog bij de buren bezorgd.

• Heb je nog tips of verbeterpunten? Betere communicatie

Prima levering en goed product

De levering was snel en het product werkt prima!

perfect

goede en snelle service

• Heb je nog tips of verbeterpunten? nee

slecht,

Mijn pakketje word nu al drie dagen op rij vertraagd met een dag. Vanwege de 'drukte'. Maar op de website staat bij hetzelfde product nog doodleuk dat het binnen een dag geleverd word. Nu zegt coolblue dat het pakket is afgeleverd bij Post nl. Maar van post nl heb ik nog niks gehoord. Dat kan niet aan drukte bij Postnl liggen, want een pakje van een andere website had ik binnen 24 uur in huis.

• Heb je nog tips of verbeterpunten? Stel realistische verwachtingen. 3 dagen op rij opnieuw teleurgesteld worden is erg frustrerend. Als het dan zo druk is ga dan niet lopen verkopen dat je de pakketjes zo snel bezorgd.

Niks ontvangen

Bestel ik wat komt dhl niet opdagen zeggen ze het geweigerd is. Kan tot 15 werkdagen duren voor het retourgaat naar coolblue . Dan maar afwachten hoe snel ik me geld terug krijgt . Krijg ik geen antwoord.

• Heb je nog tips of verbeterpunten? Klant geld terug betalen direct

Alles goed en degelijk in de service

• Heb je nog tips of verbeterpunten? Geloof het niet

Pakket is er nog steeds niet

Pakket is er nog steeds niet

• Heb je nog tips of verbeterpunten? Andere bezorger nemen?

Helpful and focused

The ordering was easy, next day delivery inside the house where I wanted the TV. Excellent service, no nonsense and focused on the job.

• N/A

Flash delivery at reasonable price

Best of best

• No

Prettig geholpen

Prettig geholpen

• Heb je nog tips of verbeterpunten? N.v.t.

Coolblue is my favourite electronics shop - online and physical

My recent buy was a headset - bought online but picked up in-shop, later the same day. Perfect.

****ing slecht

Waardeloze klantenservice. Uren in de wacht en geen normale oplossingen bieden. Vandaag besteld morgen in huis bestaat niet wacht al langer dan een week op mijn producten. Als ik er zelf niet achteraan bel komt het niet!! Nooit meer coolblue

• Heb je nog tips of verbeterpunten? N.v.t.

Betrouwbaar aangaande verzending en levering

Bestelling netjes verlopen. Snel verzonden volgende dag ontvangen. He tis allemaal goed gegaan als was ik minder tevreden toen ik zag dat het met een andere bezorgdienst was verzonden en niet met jullie eigen bezorgdienst of PostNL. Bepaald prijs categorieen zouden niet met de gebruikte bezorgdienst verzonden moeten worden gezien hoe gebutst de nodige pakketen via de gebruikte bezorgdienst geleverd worden. En dat zat me dan ook echt niet lekker maar al met al is het goed gegaan en heb ik het in goede staat ontvangen. In de bezorgdiensten die eerder werden gebruikt heb ik meer vertrouwen. Maar zou ik zeker weten dat een andere verkoper met postnl verzend zou die dus mijn voorkeur krijgen (in deze regio verloopt alles me PostNL netjes (ik weet dat dat niet overal zo is). Maar de keus waarmee verzonden word is minstens net zo bepalend als de service die de verkoper verleent ;-) En omdat jullie verplicht maken een aanbeveling te geven omdat je anders nie t er kan word dat een Nee

• Heb je nog tips of verbeterpunten? De eigen bezorgdienst of stabiele andere Bezorgdienst maar geen bezorgdienst waar met pakketjes gegooit en onverantwoord omgesprongen word. en nee ze doen dat niet alle.aal maar bij sommige bezorgdiensten gebeurd het opvallend meer

Verkeerde info ontvangen

BBQ met hoes besteld. Mail ontvangen dat hoes onderweg was en dat de bbq een dag later geleverd zou worden. Gebeld met klantenservice om vervolgens te horen te krijgen dat ook een dag later geen bbq geleverd zou gaan worden. Helaas, pech voor ons maar we kunnen annuleren. Gelijk gedaan en dat is verder prima geregeld. Ik vind het alleen nu vervelend dat er nog geen geld teruggestort is. Besteld 19-5. Oorspronkelijke bezorging en annulering 22-5. Inmiddels 26-5 en nog geen geld teruggestort gekregen. In digitale wereld best bijzonder.

64 Weena

Rotterdam 3012 CN