Laden reviews...
133 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De reviews prijzen steeds het ruime wijnassortiment, snelle en betrouwbare levering, en vriendelijk personeel. Klanten noemen zorgvuldige verpakking en heldere beschrijvingen. Al met al is de service betrouwbaar en de winkelervaring positief.
We bestellen onze wijnen altojd bij Platenburg. Vaste kwaliteit, goede service.
19 June 2026
Arie
Rotterdam
Op de webshop diversen wijnen besteld, helaas was er één verkeerde fles geleverd. Na het melden hiervan direct telefonisch contact met mij opgenomen en naar een passende oplossing gezocht. Waarbij de keus aan mij werd gelaten. Zeer persoonlijk contact.
15 June 2026
Piet
Well
Oh oh... Zo zie je maar Piet, zelfs een doorgewinterde wijnhandelaar maakt soms een foutje. Gelukkig hebben we snel samen een oplossing kunnen verzorgen.
Graag tot snel,
Wijnkoperij Platenburg
Deze keer een aantal flessen laten bezorgen. Alles ging heel soepel, niets op aan te merken. Normaal gesproken haal ik zelf in de winkel. Aardig personeel, vriendelijk en behulpzaam. Ik kom hier graag, er is voor mij maar 1 wijnhandel in Rotterdam.
14 June 2026
Peter
Hoi Peter,
Wat fijn om te lezen dat je ondertussen ook de weg naar onze webshop gevonden hebt. Desalniettemin vinden we een bezoeker van onze klanten bij onze Wijnkoperij toch nog steeds het aller leukst!
Graag tot snel,
Wijnkoperij Platenburg
Speciale Gin besteld en snel binnen (zondag 31-5 besteld, op donderdag 4-6-2026 ontvangen). Het zat in een goed stevige doos met als extraatje "gerookte sinaasappelschijfjes" die standaard bij deze gin zitten, wat leuk! Duidelijke website en makkelijk bestellen, kortom: aanrader en ik zag dat ze ook een leuk aantal wijnen hebben, daar ga ik binnenkort eens nar kijken als onze voorraad weer aanvulling behoeft.
12 June 2026
Albert de Graaf
Almere
Beste Albert,
Sterker nog, wijn is helemaal ons ding! Mocht je advies willen bij het aanvullen van de voorraad, schroom dan niet om contact te zoeken of langs te komen aan de Goudsesingel 332A.
Met vriendelijke groet,
Wijnkoperij Platenburg
'shoppen' is niet mijn favoriete bezigheid, maar een een bezoek aan Wijnkoperij Platenburg voelt altijd weer als een uitje ;-). De winkel ademt de historie van wijn en het brede assortiment wordt overzichtelijk gepresenteerd. De medewerkers geven eerlijk advies en het is duidelijk dat zij dat ook vanuit echte kennis en ervaring doen. Kortom: je voelt en bent bij Platenburg een gewaardeerde klant. Van harte aanbevolen dus....
4 June 2026
Harry
Beste Harry,
Wat fijn om te lezen dat alle moeite die wij ons assortiment en wijnkennis steken, ook daadwerkelijk opvalt.
Merci en graag tot snel!
Team Platenburg
Heerlijke wijnzaak die veel goede wijnen heeft, goed kan adviseren en ook snel levert wat ze beloven.
29 May 2026
Theo
Den Haag
Ontzettend bedankt Theo!
Vlotte levering van mijn Fleurie bestelling Thxs
24 May 2026
M
Zwolle
Merci en fijn dat jouw wijnen vlot en veilig aangekomen zijn!
Bestelling makkelijk te plaatsen en goed verpakt zelfs niet een deukje in de doos. Vlot bezorgd goed te volgen. En natuurlijk de wijn gewoon lekker.
23 May 2026
Alex
Zoetermeer
Dat laatste is toch wel het belangrijkst ;)
Vlotte levering, fraaie kist als cadeau verpakking, goed assortiment aan wijnen.
14 May 2026
Stef
Barendrecht
Bedankt Stef en graag tot een andere keer!
Voorproeven bij de proeverij ernaast levert steeds weer nieuwe ontdekkingen op die we vervolgens in de wijnkoperij aanschaffen. Soms afkomstig uit kleine oplages dus snel erbij zijn is dan wel het devies. Ook online bestellen gaat snel en eenvoudig, is er bij uitzondering iets niet meer leverbaar krijg je een belletje en als gewenst vervangend advies. Kopen/komen hier graag voor onze wijnen
14 May 2026
Dirk
Hendrik Ido ambacht
Wat fijn om te lezen dat je bij Proef en thuis van onze wijnen hebt kunnen genieten!
Snel, netjes ingepakt, leuk kaartje erbij. Top!
11 May 2026
Govert
Nijmegen
Ik bestel mijn wijn inmiddels bij Wijnkoperij Platenburg, om een aantal redenen. - uitgebreide keuze. - kennis van wijnen / goed advies. - snelle levering. - per post leveringen goed verpakt.
26 April 2026
Marc
Herwijnen
Beste Marc,
Wat fijn om te lezen dat je inmiddels jouw wijn bij ons haalt om de volgende redenen:
- ruim 1.000 wijnen
- advies van gecertificeerde vinologen
- met eigen chauffeur in en rondom Rotterdam
- of veilig verpakt per post
Graag tot snel!
Leuke winkel, vriendelijke mensen, goede wijnen, uitgebreid assortiment. Nu voor het eerst ook eens een wijnpakket besteld en laten afleveren. Nog niet alle flessen zijn op, maar tot dusver bevalt het prima. Op de afhandeling van de bestelling en de levering was totaal niets aan te merken. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
23 April 2026
Peter
22 April 2026
Aziz
Amsterdam
Ik ben fan van jullie uitgebreide smaaknotities. Inspireert me erg om daar gerechten bij te verzinnen.
21 April 2026
Geert
Beste Geert,
Je begrijpt natuurlijk toch dat wij nu ontzettend benieuwd zijn naar jouw kunsten? ;)
21 April 2026
Wout
Rotterdam
Dit zijn de reviews! ;) Goed statement Wout, merci.
Ruim assortiment van goed betaalbare tot exclusieve wijnen, ook makkelijk en snel online te bestellen.
18 April 2026
Jur
Oud-Beijerland
Wat fijn om te lezen Jur, dank!
Eenvoudig bestellen, goede wijnen aangeraden op de website en snel geleverd.
Beveelt niet aan
16 April 2026
Freek
Westmaas
Fantastische mensen, perfecte hulp en uiteraard heeeeeeerlijke wijnen! Ga hier heen!
14 April 2026
Sanne
Rotterdam
Op tijd bezorgd en lekkere wijnen
12 April 2026
zeer net en goed
1 April 2026
rob
Rotterdam
Wat fijn Rob, dank je wel!
Er is iets mis gegaan bij post nl met de bestelling. Er zitten maar 11 i.p.v. 12 flessen in de doos. Ik bel Platenburg. Geen punt meneer . We sturen nummer 12 na. Geen gezeur en de volgende dag is nummer 12 er. Wij regelen de boel met post.nl. Wat heerlijk dat deze service nog steeds bestaat.!! Klasse.
31 March 2026
Ruud
Maarn
Beste Ruud, zo zie je maar, zelfs een Hofleverancier maakt fouten. Gelukkig konden we snel en naar wens oplossen.
Met vriendelijke groet,
Wijnkoperij Platenburg
Mooie producten, snelle levering en uitstekend verpakt!
26 March 2026
Roel
Gendringen
Bedankt Roel!
Goed wijnadvies en fijne service!
19 March 2026
Rik
Nieuwerkerk aan den IJssel
Bedankt Rik!
Gevestigd op de Goudsesingel 332A, in hartje Rotterdam, vindt u Wijnkoperij Platenburg, al meer dan 125 jaar dé plek voor mooie wijnen.
Wijnkoperij Platenburg in een notendop:
Hofleverancier
Meer dan 125 jaar in Rotterdam
4e generatie aan het roer
Assortiment met meer dan 1000 wijnen
Sinds 2023: Proef bij Platenburg, de wijnbar!
Wijnkoperij Platenburg is een familiebedrijf dat in 1894 zijn oorsprong vindt als traditionele slijterij. Vanaf de jaren ‘70 werd wijn steeds belangrijker en werd Platenburg de eerste wijnkoperij van Rotterdam. Op dit moment staat met Julien Platenburg de vierde generatie aan het roer en is het bedrijf koninklijk onderscheiden met het Hofleverancierschap.
Goudsesingel 332 A
3011KK Rotterdam