Filters

10

Blij verrast

Mijn mooie vlier zag zwart van de luizen. Nu, na twee weken hebben de larven ze allemaal opgegeten! Ongelooflijk!

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Wat leuk om te lezen Margeet, super!

1

Weggegooid geld; geeft totaal niet geholpen

Heb 250 larven gekocht en het zakje opgehangen volgens voorschrift. Bladluis is niet minder geworden.

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

Hoi Petra, Wat vervelend dat je de aankoop van de larven als weggegooid geld ervaart. En goed dat je dat laat weten, want dat biedt de mogelijkheid om te onderzoeken waarom de larven bij jou de bladluizen niet hebben gegeten. Larven eten bladluizen dat is een feit. Wanneer de inzet van de lieveheersbeestjes larven geen resultaat laat zien is het interessant om te onderzoeken waarom dat zo is: - Ik zie dat je bestelling de volgende werkdag is bezorgd. Wanneer jij de larven vervolgens dezelfde dag hebt opgehangen in het gewas is, dat goed gegaan. - Dan is het verstandig om goed te kijken of er mieren in het gewas aanwezig zijn. Wellicht dat er meer mieren in het gewas aanwezig waren dan je in eerste instantie dacht. Vaak blijken mieren de reden van het uitblijven of vertragen van resultaat. Mieren beschermen namelijk de bladluizen en maken het de larven moeilijk en soms zelfs onmogelijk om de luizen te eten. - Ook kan het zo zijn dat er sprake is van een ander soort luis, die niet gegeten wordt door de larven. De kenmerken van een bladluis lees je hier: www.roodmetzwartestippen.nl/webshop/natuurlijke-vijanden/tegen-bladluis/is-dit-bladluis/ - En er kan natuurlijk zoveel luis in het gewas aanwezig zijn geweest dat de larven meer tijd nodig hebben dan twee weken om alle luizen weg te kunnen eten. Bladluizen planten zich in deze tijd van het jaar levendbarend voort. Dagelijks komen er dus velen luizen bij. De larven staan dan voor de taak meer luizen te eten dan er dagelijks bijkomen. Wanneer er veel luizen aanwezig zijn, kan dat soms langer dan twee weken duren. Echter wanneer de luizenpopulatie eenmaal is teruggedrongen en de larven meer luizen eten dan er dagelijks bij komen, dan zul je zien dat de plaag snel afneemt. Wanneer je met de natuur samenwerkt is er zoveel te ontdekken en te leren. Inzet van natuurlijke vijanden werkt anders dan een levenloos gekocht product wat kapot kan zijn of niet functioneert. Larven zijn onderdeel van ons ecosysteem, net als jij en ik dat zijn. Ze hebben bladluizen als voeding nodig om te kunnen overleven. Wanneer ze uitgezet worden op de plek waar de luis is en ze eten de luis niet weg, dan vraagt dat om onderzoek. Er is dan iets wat ze ervan weerhoudt om in hun eerste levensbehoefte te voorzien, want zonder eten gaan ze dood. Het zou mooi zijn als bovenstaande punten je nieuwe inzichten geven, zodat de natuur ook jou kan gaan verwonderen! Hartelijke groet, Sandipa

10

Goede communicatie over de toezending en prima product

Er werd duidelijk gecommuniceerd over de beschikbaarheid van de aaltjes en het moment van verzending. Daarbij was er een duidelijke handleiding. Prima product!

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Fijn om je positieve ervaring te lezen Sandra, dank voor het delen ervan!

10

Je geduld wordt beloond

Ik dacht laat ik Die luis eens een keer anders aanpakken. Hoewel ik dit product niet kende werkt het erg goed. Duidelijke instructies krijg je mee en een snelle levering. Je moet wel Ff geduld hebben maar dan Zie je na enige tijd echt resultaat.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Hoi Raymond, Wat leuk dat je de stap gezet hebt om het een keer anders aan te pakken en larven in te zetten! Dank voor het delen van jouw positieve ervaring met de larven en mijn bedrijf. Hartelijke groet, Sandipa

10

Snelle levering, goed verpakt

Fijn idee om zonder bestrijdingsmiddelen ongewenste beestjes te kunnen weren.

 • Aanbevelen? Ja
10

Snel geleverd, nu hopen dat de aaltjes goed aanslaan en de slakken plaag snel onder controlle krijgt

Goed :) snel en netjes geleverd.

 • Aanbevelen? Ja
9

goede uitleg op site

ik was opzoek om de slakken plaag in mijn tuin tegen tegaan. op de site kwam ik tegen wat ik zocht met een goede en duidelijke uitleg

 • Aanbevelen? Ja
10

Fijn

Het vinden van de juiste oplossing en de hulp daarbij ja zelfs wachten met levering als de omstandigheden, denk bijvoorbeeld aan de temperatuur, nog niet goed zijn heb ik als zeer fijn ervaren

 • Aanbevelen? Ja
10

Goede en snelle service

Prima. Product snel binnen, goede beschrijving erbij hoe ermee om te gaan.

 • Aanbevelen? Ja
10

Prima levering en kwaliteit

Goede communicatie, zeer duidelijke instructies, duurzame verpakking. Kortom, zeer tevreden.

 • Aanbevelen? Ja
9

Rood met Zwarte Stippen heeft hart voor de natuur

Ik moet nog ervaren hoe de aaltjes de naaktslakken in mijn tuin gaan bestrijden, maar er zat een duidelijke handleiding bij en ook de site vind ik erg informatief. Ik hoop dat ik met de producten van Rood met Zwarte Stippen nog meer hart voor de natuur zal krijgen. Dit was mijn eerste bestelling. Warm aanbevolen.

 • Aanbevelen? Ja
3

Vervelend

Had direct na het aankomen van de envelop,alles geopend en bij mn planten gelegd maar heb nooit een lieveheersbeestje gezien..

 • Aanbevelen? Nee
4

Het duurde te lang voor de zending bij mij was

Het duurde volgens mij een week voordat de larven in mn brievenbus lagen. Ik had verschillende kleine planten waar ik de larven over moest verdelen dus moest ze wel eruit zoeken. Er waren er veel al dood, zeven leefden er nog. Dat vond ik erg jammer. Door ze te verspreiden en waar nodig te verplaatsen van een luisvrije plant naar eentje waar nog luizen in zaten is het toch succesvol geweest en zijn mijn balkonplanten nu helemaal luisvrij. Maar verder over de verzending was ik niet tevreden.

 • Aanbevelen? Nee
10

Heel goed.

Heel fijn dat er wordt mee gedacht en tijdens een hittegolf overlegd wordt om de bestelling pas bij lagere temperaturen te verzenden.

 • Aanbevelen? Ja
10

Luizen verdwenen met uit knotwilgen 100 larven , ongelooflijk

Resultaat in 2 weken

 • Aanbevelen? Ja
10

Doen precies wat ze beloven

Fijne uitleg en hoe leuk om per post lieveheersbeestjes te kunnen geven. Ik kocht ze voor mijn ouders. Ze hebben bonen in de tuin en vertelde dat er zo veel luizen in zaten en ze er maar niet af kwamen. Ze vonden het een heel leuke verrassing. Met een goede dosis lieveheersbeestjes larven, gaat het nu de goede kant op. Let op, je hebt er veel nodig.

 • Aanbevelen? Ja
8

Het werkt

Makkelijk om het spulletje via de reguliere post te ontvangen. Volgens mij werkt het goed. Weinig lieveheersbeestejs gezien, maar luizen zijn afgenomen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Super Snelle Levering

Snelle levering en mijn berkenbomen zijn dit jaar luis vrij en dat betekent prachtige bladeren zonder chemie in de natuur. Volgend jaar weer. Dank!

 • Aanbevelen? Ja
8

Prettig contact

Ze nemen verantwoordelijkheid voor hun product. Ik kreeg bijvoorbeeld de melding dat het weer dusdanig slecht werd dat het onverstandig was om de larven van de lieveheersbeestjes uit te zetten en daarvoor de bestelling wat later zouden versturen. Dit werd allemaal tijdig en netjes gecommuniceerd.

 • Aanbevelen? Ja
10

Erg goed product en deskundig advies

Voor het tweede achtereenvolgende jaar hebben we met succes de bladluizenplaag in onze leilindebomen bestreden met de larven van ‘Rood met zwarte stippen’. Binnen twee weken waren we zo goed als luizenvrij. Het deskundige advies van Sandipa van Bruggen is ook erg prettig. Ze weet waar ze het over heeft en denkt met de klant mee.

 • Aanbevelen? Ja
10

Top

Snel geleverd, duidelijke instructies. De larven zijn behoorlijk bewegelijk. Een paar heb ik er kunnen volgen op mijn planten, die gingen direct aan de slag.

 • Aanbevelen? Ja
10

Tevreden over snelle levering. Larven van lieveheersbeestjes doen hun werk goed.

Een jaar of 5 geleden larven van het lieveheersbeestje besteld ivm met woldopluis in een 10-tal van de 30 (meer dan een meter hoge) hortensia's, deze hebben zeer goed geholpen. Dit jaar doldopluis in een paar kleine, gestekte hortensia's en nu maar hopen dat ze weer hun werk goed doen.

 • Aanbevelen? Ja
9

vraatzuchtige larfjes!

We hadden vorig jaar een flinke bladkuisplaag in de achtertuin. De lieveheersbeestlarven hebben zich er aan tegoed gedaan. Toen de bladluizen op waren, zijn de lieveheersbeestjes vertrokken, op een enkeling na. Jammer, want ik vind het leuke beestjes. En veel beter dan gif of zeepsop!

 • Aanbevelen? Ja
6

Helaas geen actieve larven gezien

Eerder heb ik ook gebruik gemaakt om een zakje met larven te plaatsen om de luizen tegen te gaan en was goed verlopen. Maar op dit moment heb ik nog geen actieve larven aangetroffen wat mij nu is tegengevallen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Larven doen hun werk weer prima!

Ik heb nu voor het derde jaar de lieveheersbeestjes larven besteld en wat helpt dit toch goed tegen de luizen, binnen een paar dagen merk je al verbetering en worden de kleefdruppels minder. Ik ben weer erg tevreden! Top

 • Aanbevelen? Ja

Bedrijfsgegevens

Donkerstraat 17

4063CW Heesselt

+31 (0)611 711 010

[email protected]

Over Rood met Zwarte Stippen

Rood met Zwarte Stippen is een webwinkel waar u simpel en snel lieveheersbeestjes en allerlei andere natuurlijke vijanden tegen plagen in uw tuin kunnen bestellen. We verzenden het grootste gedeelte via briefpost, wel zo handig. Het is onze missie om u te laten ervaren hoe eenvoudig en effectief het is om de natuur in te zetten bij het bestrijden van plagen, zoals bijvoorbeeld bladluis, in de tuin. De natuur kan alles zelf oplossen, alleen willen wij daar vaak niet op wachten. Lieveheersbeestjes zijn dan een positieve en milieu vriendelijke oplossing voor beide partijen: Ze helpen u van de overlast af en tegelijkertijd wordt de natuur, op een voor haar passende manier, een handje geholpen om in balans te komen. En die hulp kunt u eenvoudig organiseren. Nieuwsgierig? Lees verder op www.roodmetzwartestippen.nl

Kiyoh Reviews

• Iedereen mag een review schrijven zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews die op eigen initiatief zijn geschreven worden direct online getoond en binnen 72 uur geverifieerd
• Meer weten hoe deze reviewpagina tot stand komt? Lees dan hier meer.