Ik had 50 larven van het lieveheersbeestje gekocht en met enige twijfel of het wel zou werken over 3 rozenstruiken uitgestrooid. Twijfel omdat het net 2 dagen achter elkaar regende en ze misschien zouden verdrinken. Maar, na een week zag ik al vermindering van bladluis en nu 3 weken later, is het minimaal. Ik zou het dus meteen weer doen als de luis erger wordt.
Op tijd bezorgd en goeie prijs
Hoi Dick, Wat fijn om te lezen dat je ervaren hebt dat de inzet van larven werkelijk helpt om bladluizen te bestrijden. Dank dat je de tijd heb genomen om jouw positieve ervaring te delen! Hartelijk groet, Sandipa van Bruggen
De bestelling deden wij naar aanleiding van vorig jaar. Wij hebben een moestuin (in de achtertuin), maar door o.a. de luizen is het voor de planten deels slecht afgelopen, ondanks de inzet van bestrijdingsmiddelen. Dit jaar willen we het volledig biologisch gaan aanpakken, vandaar. De larven (bij ECOstyle besteld) heb ik bij de beginnende luizenhaarden uitgezet (die zaten nu al in 5 hoeken van de 10x20m moestuin), wetende dat mieren ook een probleem zullen vormen. Na een week waren ze niet meer te zien, mogelijk te klein om een partij te kunnen zijn voor de horde luizen/mieren. Daarna de volwassen lieveheersbeestjes bij u besteld en in 1 afgeschermde plant uitgezet met beginnende luisontwikkeling. De plant staat in het midden van de tuin en is 1,5 meter hoog. Muskietengaas erom heen getrokken en zoveel mogelijk dicht onderaan de plant tegen de mieren. Na een week waren de luizen vertienvoudigt en de mieren bleken ook nog steeds een probleem. Die heb ik aan de onderkant van de plant bestreden met insecticiden, zodat ze weg bleven. Elke dag zag ik minder lieveheersbeestjes. Aangezien ik er toch een succes van wil maken, ben ik ook lieveheersbeestjes gaan vangen in het Tilburgse bos. 40 stuks uitgezet in de plant, maar de luizen bleven vermeerderen. De kevers begonnen eitjes te leggen die inmiddels ook uitgekomen zijn. Nu vandaag, zo'n 3 weken verder, bezwijkt de plant bijna onder de luis, maar zie ik ook de larven snel groeien. Het is nu voor het eerst te zien dat er op sommige plekken minder luis opvalt bij de plant. Ook valt op dat er iedere dag minder lieveheersbeestjes onder het net zitten en ik er steeds vaker 1 zie in de tuin en ook valt op dat de luis in de tuin lijkt te verdwijnen. Ben er inmiddels zeker van dat de kevers een goed alternatief zijn voor insecticiden, maar de mier blijkt daar de grote spelbreker in.
Hoi Herman, Je bent er helemaal voor gegaan lees ik, leuk. Dank voor het delen van jouw belevenissen. Hartelijke groet, Sandipa van Bruggen
Na een eerder positieve ervaring weer 50 larven besteld. Omdat de bloemen verder uit elkaar staan de inhoud van het zakje op een witte tafel uit gespreid. Met een loep de larven uitgefilterd en in de planten gezet. Helaas maar 20 larven gevonden waar van 5 dood, kan gebeuren. De 30 ander waren volgens het bedrijf zo klein dat ze alleen met hun loep zichtbaar zijn. Volgens bedrijf zitten de larven verstopt in de schillen en zijn tussen 1-5 mm. We zijn erg lang bezig geweest met de levering uit pluizen. Zij kunnen geen fouten maken dat kan alleen een klant. Tweede en laatste keer.
Hoi Robert, We hebben al meerdere malen contact gehad; via mail, aan de telefoon en via een google review en via al die wegen heb je laten blijken dat je je niet gehoord voelt in jouw overtuiging dat er te weinig larven in het zakje zaten. Zoals eerder aangegeven is het tellen van de larven een grote uitdaging. Anders dan tijdens je bestelling vijf jaar geleden zitten er tegenwoordig boekweit dopjes in de zakjes. De larven kunnen zich hierin terugtrekken wat ze extra bescherming biedt tijdens de reis. Het tellen van de larven vraagt dan ook van je om elk dopje van binnen te bekijken en om te draaien. Interessant is natuurlijk dát je de larven bent gaan tellen. Zoals op de gebruiksaanwijzing staat kun je de inhoud van het zakje eenvoudig uitstrooien over de bovenzijde van de bloemen met bladluis. De larven kunnen dan op hun eigen tempo hun weg naar de luizen vervolgen en eventuele vervel processen rustig afronden. Dit advies geeft ik omdat het verstoren van het vervelproces de larven het leven kosten. Toch koos jij voor controle van het aantal geleverde larven. Zelf omschrijf je dat anders, maar de witte tafel stond vast niet tussen de planten in, zodat je larve voor larve op de bloemen kon zetten. Ik lees ook uit je review dat bent gaan geloven dat ik de overtuiging heb dat wij geen fouten kunnen maken, zelf zie ik dat anders. Hieronder zal ik het toelichten: De kweker die de zakjes met larven vult is een professionele kweker en werkt met een zorgvuldig ingericht controle systeem én met mensen. En mensen kunnen fouten maken. Daarom doe ook ik regelmatig steekproeven en zijn de honderden klanten die in diezelfde week als jij één of meerdere zakjes met larven ontvingen fantastische helpers. Want ik merk direct wanneer het aantal klachten een afwijking van een gemiddelde week vertoont. De week dat jij je order hebt ontvangen heb ik geen enkele andere klacht en één andere opmerking over het aantal larven ontvangen. En ook de steekproeven lieten geen afwijkingen zien. Het is dus niet zo dat ik vind of denk dat wij geen fouten kunnen maken, maar er was simpelweg geen reden om aan te nemen dat jouw telling kloppender was dan alle voorgenoemde signalen. Natuurlijk ben je niet de eerste klant die de larven probeert te tellen en meestal komen we daar samen prima uit. Jouw stelligheid maakte dat helaas onmogelijk. Je stelligheid uit je ook nu weer door zowel op google als hier je verongelijktheid te uiten en je punt te maken. Je zou er eens over na kunnen denken wat je nu eigenlijk doet. Want als dit voor jou gaat over oprecht en open delen van jouw ervaringen dan had ik het wel zo netjes gevonden als je bij je vorige bestelling ook een positieve review achter had gelaten. Ondertussen lijkt het bladluizen probleem je focus te hebben verloren, want nergens lees ik iets over het resultaat van de inzet van larven. Wellicht leuk om daar nog eens naar te kijken. Wie weet dat het resultaat je zal verwonderen. Hartelijke groet, Sandipa van Bruggen
Met veel luis in mijn Hibiscus leek dit de moeite waard om uit te proberen zo net voor de plant naar buiten mag. Ondanks dat je niet weet of je maar 10 larven krijgt of de bestelde 50 is het resultaat er wel na 3 weken. Je ziet larven zich over de plant verspreiden en de luis verdwijnt snel. Niet volledig maar genoeg om enthousiast over te zijn. De vraag over hoeveel larven en of eitjes het nou geweest zijn blijft wel hangen.
Hoi Ivar, Wat leuk dat je ons zo meeneemt in jouw ervaring met de inzet van larven. Deze manier van samenwerken met de natuur vraagt inderdaad van ons mensen om de controle los te laten en dat is voor velen, en regelmatig ook voor mijzelf, best een uitdaging. Ik vind het dan ook mooi om te lezen dat je ervoor gegaan bent en de larven je vertrouwen hebben beloond! Dank dat je de tijd hebt genomen om jouw ervaring met ons te delen. Hartelijke groet, Sandipa van Bruggen
hoe simpel kan het zijn? wat eet meer luizen dan een lieveheersbeestje? wel: de larf van het lieveheersbeestje! een GENIALE naam voor de website, duidelijke instructies voor het bestellen en ook voor de toepassing bij ontvangst van de larfjes! na een week al flink resultaat!
Hoi Martin, Wat een heerlijk enthousiaste reactie, leuk! En wat er nu in mij opkomt: Hoe mooi zou het zijn als we allemaal een beetje meer van dit enthousiasme met elkaar zouden delen? Mijn glimlach is in ieder geval een feit. Dank voor het delen van jouw enthousiasme. Hartelijke groet, Sandipa
Het heeft de plaag compleet verholpen!
Hoi Erik, Wat fijn dat de plaag compleet is verholpen. Dank dat je dit hier met ons wilde delen. Hartelijke groet, Sandipa van Bruggen
Het was super duidelijk geregeld en zeer verzorgd. Goede duidelijke uitleg.
Hoi Marja, Leuk om je positieve ervaring hier terug te lezen. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit met ons en een ieder die dit leest te delen. Hartelijk groet, Sandipa van Bruggen
Mijn mooie vlier zag zwart van de luizen. Nu, na twee weken hebben de larven ze allemaal opgegeten! Ongelooflijk!
Wat leuk om te lezen Margeet, super!
Heb 250 larven gekocht en het zakje opgehangen volgens voorschrift. Bladluis is niet minder geworden.
Hoi Petra, Wat vervelend dat je de aankoop van de larven als weggegooid geld ervaart. En goed dat je dat laat weten, want dat biedt de mogelijkheid om te onderzoeken waarom de larven bij jou de bladluizen niet hebben gegeten. Larven eten bladluizen dat is een feit. Wanneer de inzet van de lieveheersbeestjes larven geen resultaat laat zien is het interessant om te onderzoeken waarom dat zo is: - Ik zie dat je bestelling de volgende werkdag is bezorgd. Wanneer jij de larven vervolgens dezelfde dag hebt opgehangen in het gewas is, dat goed gegaan. - Dan is het verstandig om goed te kijken of er mieren in het gewas aanwezig zijn. Wellicht dat er meer mieren in het gewas aanwezig waren dan je in eerste instantie dacht. Vaak blijken mieren de reden van het uitblijven of vertragen van resultaat. Mieren beschermen namelijk de bladluizen en maken het de larven moeilijk en soms zelfs onmogelijk om de luizen te eten. - Ook kan het zo zijn dat er sprake is van een ander soort luis, die niet gegeten wordt door de larven. De kenmerken van een bladluis lees je hier: www.roodmetzwartestippen.nl/webshop/natuurlijke-vijanden/tegen-bladluis/is-dit-bladluis/ - En er kan natuurlijk zoveel luis in het gewas aanwezig zijn geweest dat de larven meer tijd nodig hebben dan twee weken om alle luizen weg te kunnen eten. Bladluizen planten zich in deze tijd van het jaar levendbarend voort. Dagelijks komen er dus velen luizen bij. De larven staan dan voor de taak meer luizen te eten dan er dagelijks bijkomen. Wanneer er veel luizen aanwezig zijn, kan dat soms langer dan twee weken duren. Echter wanneer de luizenpopulatie eenmaal is teruggedrongen en de larven meer luizen eten dan er dagelijks bij komen, dan zul je zien dat de plaag snel afneemt. Wanneer je met de natuur samenwerkt is er zoveel te ontdekken en te leren. Inzet van natuurlijke vijanden werkt anders dan een levenloos gekocht product wat kapot kan zijn of niet functioneert. Larven zijn onderdeel van ons ecosysteem, net als jij en ik dat zijn. Ze hebben bladluizen als voeding nodig om te kunnen overleven. Wanneer ze uitgezet worden op de plek waar de luis is en ze eten de luis niet weg, dan vraagt dat om onderzoek. Er is dan iets wat ze ervan weerhoudt om in hun eerste levensbehoefte te voorzien, want zonder eten gaan ze dood. Het zou mooi zijn als bovenstaande punten je nieuwe inzichten geven, zodat de natuur ook jou kan gaan verwonderen! Hartelijke groet, Sandipa
Er werd duidelijk gecommuniceerd over de beschikbaarheid van de aaltjes en het moment van verzending. Daarbij was er een duidelijke handleiding. Prima product!
Fijn om je positieve ervaring te lezen Sandra, dank voor het delen ervan!
Ik dacht laat ik Die luis eens een keer anders aanpakken. Hoewel ik dit product niet kende werkt het erg goed. Duidelijke instructies krijg je mee en een snelle levering. Je moet wel Ff geduld hebben maar dan Zie je na enige tijd echt resultaat.
Hoi Raymond, Wat leuk dat je de stap gezet hebt om het een keer anders aan te pakken en larven in te zetten! Dank voor het delen van jouw positieve ervaring met de larven en mijn bedrijf. Hartelijke groet, Sandipa
Fijn idee om zonder bestrijdingsmiddelen ongewenste beestjes te kunnen weren.
Goed :) snel en netjes geleverd.
ik was opzoek om de slakken plaag in mijn tuin tegen tegaan. op de site kwam ik tegen wat ik zocht met een goede en duidelijke uitleg
Het vinden van de juiste oplossing en de hulp daarbij ja zelfs wachten met levering als de omstandigheden, denk bijvoorbeeld aan de temperatuur, nog niet goed zijn heb ik als zeer fijn ervaren
Prima. Product snel binnen, goede beschrijving erbij hoe ermee om te gaan.
Goede communicatie, zeer duidelijke instructies, duurzame verpakking. Kortom, zeer tevreden.
Ik moet nog ervaren hoe de aaltjes de naaktslakken in mijn tuin gaan bestrijden, maar er zat een duidelijke handleiding bij en ook de site vind ik erg informatief. Ik hoop dat ik met de producten van Rood met Zwarte Stippen nog meer hart voor de natuur zal krijgen. Dit was mijn eerste bestelling. Warm aanbevolen.
Had direct na het aankomen van de envelop,alles geopend en bij mn planten gelegd maar heb nooit een lieveheersbeestje gezien..
Het duurde volgens mij een week voordat de larven in mn brievenbus lagen. Ik had verschillende kleine planten waar ik de larven over moest verdelen dus moest ze wel eruit zoeken. Er waren er veel al dood, zeven leefden er nog. Dat vond ik erg jammer. Door ze te verspreiden en waar nodig te verplaatsen van een luisvrije plant naar eentje waar nog luizen in zaten is het toch succesvol geweest en zijn mijn balkonplanten nu helemaal luisvrij. Maar verder over de verzending was ik niet tevreden.
Heel fijn dat er wordt mee gedacht en tijdens een hittegolf overlegd wordt om de bestelling pas bij lagere temperaturen te verzenden.
Resultaat in 2 weken
Fijne uitleg en hoe leuk om per post lieveheersbeestjes te kunnen geven. Ik kocht ze voor mijn ouders. Ze hebben bonen in de tuin en vertelde dat er zo veel luizen in zaten en ze er maar niet af kwamen. Ze vonden het een heel leuke verrassing. Met een goede dosis lieveheersbeestjes larven, gaat het nu de goede kant op. Let op, je hebt er veel nodig.
Makkelijk om het spulletje via de reguliere post te ontvangen. Volgens mij werkt het goed. Weinig lieveheersbeestejs gezien, maar luizen zijn afgenomen.
Donkerstraat 17
4063CW Heesselt
Rood met Zwarte Stippen is een webwinkel waar u simpel en snel lieveheersbeestjes en allerlei andere natuurlijke vijanden tegen plagen in uw tuin kunnen bestellen. We verzenden het grootste gedeelte via briefpost, wel zo handig. Het is onze missie om u te laten ervaren hoe eenvoudig en effectief het is om de natuur in te zetten bij het bestrijden van plagen, zoals bijvoorbeeld bladluis, in de tuin. De natuur kan alles zelf oplossen, alleen willen wij daar vaak niet op wachten. Lieveheersbeestjes zijn dan een positieve en milieu vriendelijke oplossing voor beide partijen: Ze helpen u van de overlast af en tegelijkertijd wordt de natuur, op een voor haar passende manier, een handje geholpen om in balans te komen. En die hulp kunt u eenvoudig organiseren. Nieuwsgierig? Lees verder op www.roodmetzwartestippen.nl