Reactie van het bedrijf
Beste Nico,
Bedankt voor uw uitgebreide review. Fijn om te horen dat de levering snel en netjes is verlopen, maar uiteraard vervelend dat u tegen problemen aanloopt met de applicatie bij het verwerken van grotere meetreeksen.
We willen wel graag een belangrijke nuance toevoegen ter verduidelijking. Voorafgaand aan uw aankoop hebben wij telefonisch uitgebreid uw toepassing besproken, waaronder het inmeten van bootkussens en esthec vloeren. Op basis van die informatie hebben wij u juist een geavanceerder toestel met de gewenste nauwkeurigheid geadviseerd en u hiervoor ook doorverwezen naar Leica Geosystems, omdat wij uit ervaring weten dat dit beter aansluit bij dit type werkzaamheden.
U heeft er vervolgens zelf voor gekozen om toch het veel goedkopere model (de Disto X6) aan te schaffen. Uiteraard respecteren wij die keuze, maar de beperkingen waar u nu tegenaan loopt sluiten helaas aan bij de aandachtspunten die wij vooraf hebben benoemd.
Wat betreft de softwareproblemen: de werking en stabiliteit van de app ligt bij de fabrikant Leica Geosystems. Wij hebben uw melding destijds bij hen uitgezet en zoals u weet komen zij en ook wij de door u genoemde problemen met de app niet tegen.
Dat gezegd hebbende: we denken nog steeds graag met u mee over een werkbare oplossing, zodat u uw projecten zo goed mogelijk kunt voortzetten. De door u opgestuurde video's zullen wij opsturen naar de support afdeling van Leica Geosystems in Zwitserland. Wellicht dat zij een andere meetopstelling adviseren om de nauwkeurigheid, binnen de beperkingen van het toestel, nog wat te verhogen.
André Schatteleijn
Astek