Teleurstellende boekingservaring online
Deze review gaat ENKEL en ALLEEN over de laatste boekingservaring (oktober 2025) online, en NIET over alle fijne ervaringen die we over de laatste 30 jaar met TUI mochten beleven.
Context: het is donderdagavond 20:00 uur en we browsen met de bedoeling om naar het lokale kantoor te gaan -de volgende dag- als we 'onze' vakantie vinden. Een leuk hotel dient zich aan, met nog 1 (één) kamer beschikbaar.
Opties: niets doen, en het kantoor de volgende dag laten boeken, met het risico dat de kamer 'verdwijnt', of ... direct online bestellen.
We kiezen voor online, wat betekent via TUI Brussel. Het betalingsproces wordt stipt gevolgd (Visa omdat er dan een automatische annuleringsoptie inbegrepen is) en we ontvangen onmiddellijk een mail ter bevestiging van de boeking (NIET de betaling - belangrijk verschil voor later). In die mail staat een alinea over betaling binnen 2 uren, anders vervalt de boeking. Dit verrast ons daar de betaling reeds gebeurd is, maar aangezien het een automatische bevestigingsmail is laten we het voor wat het is.
Per toeval kijk ik 3 (drie) uur later nog eens naar mijn inbox en ... low and behold 'het spijt ons bla bla bla geen betaling ontvangen'. Hoezo?
Tweede poging, elke handeling dubbel checken, opnieuw bevestigingsmail boeking, geen betaling.
Ik wacht 2 (twee) uren, kijk in de inbox, geen annuleringsmail, oef, toch gelukt.
Het is dan reeds 2 (twee) uur in de ochtend, ik ga slapen.
Om 08:30 uur sta ik op, kijk naar de mails, 'het spijt ons bla bla bla ...'
De hotelkamer is nog steeds beschikbaar, dus derde poging via bancontact = direct debit (Het kantoor opent pas om 09:30 uur). Het duurt even, alsof het systeem een geforceerde override moet accepteren, maar uiteindelijk komen er 2 (twee) mails kort na elkaar MET bevestiging van boeking én betaling.
Applaus alom.
Noem het koppigheid, trouw of een positieve reactie op de vele keren dat TUI er wel was om ons bij te staan, dat wij Booking.com NIET inschakelden na de tweede poging.