Teleurstellende boekingservaring online

Deze review gaat ENKEL en ALLEEN over de laatste boekingservaring (oktober 2025) online, en NIET over alle fijne ervaringen die we over de laatste 30 jaar met TUI mochten beleven. Context: het is donderdagavond 20:00 uur en we browsen met de bedoeling om naar het lokale kantoor te gaan -de volgende dag- als we 'onze' vakantie vinden. Een leuk hotel dient zich aan, met nog 1 (één) kamer beschikbaar. Opties: niets doen, en het kantoor de volgende dag laten boeken, met het risico dat de kamer 'verdwijnt', of ... direct online bestellen. We kiezen voor online, wat betekent via TUI Brussel. Het betalingsproces wordt stipt gevolgd (Visa omdat er dan een automatische annuleringsoptie inbegrepen is) en we ontvangen onmiddellijk een mail ter bevestiging van de boeking (NIET de betaling - belangrijk verschil voor later). In die mail staat een alinea over betaling binnen 2 uren, anders vervalt de boeking. Dit verrast ons daar de betaling reeds gebeurd is, maar aangezien het een automatische bevestigingsmail is laten we het voor wat het is. Per toeval kijk ik 3 (drie) uur later nog eens naar mijn inbox en ... low and behold 'het spijt ons bla bla bla geen betaling ontvangen'. Hoezo? Tweede poging, elke handeling dubbel checken, opnieuw bevestigingsmail boeking, geen betaling. Ik wacht 2 (twee) uren, kijk in de inbox, geen annuleringsmail, oef, toch gelukt. Het is dan reeds 2 (twee) uur in de ochtend, ik ga slapen. Om 08:30 uur sta ik op, kijk naar de mails, 'het spijt ons bla bla bla ...' De hotelkamer is nog steeds beschikbaar, dus derde poging via bancontact = direct debit (Het kantoor opent pas om 09:30 uur). Het duurt even, alsof het systeem een geforceerde override moet accepteren, maar uiteindelijk komen er 2 (twee) mails kort na elkaar MET bevestiging van boeking én betaling. Applaus alom. Noem het koppigheid, trouw of een positieve reactie op de vele keren dat TUI er wel was om ons bij te staan, dat wij Booking.com NIET inschakelden na de tweede poging.

Goed op reis met TUI

Boeking via website ging vlot en kon systematisch gebeuren met verschillende opties. Alleen het bestaan van verschillende app's, voor het inboeken van een vlucht of voor een all in reis, moet men weten en lijkt mij dus verwarrend. Waarom niet 1 app.?

Algemeen goed.

Vlotte inschrijving via on-line. Goede crew.

Le prix est importante

Malereusement le chois entre deux langues. En Belgique exsiste aussi allemand comme Langue officielle.

wat problemen met huisdieren boeken

Het boeken van de huisdieren was vrij onduidelijk. Uiteindelijk achteraf bijgeboekt via telefoon, maar ook dat was niet meteen mogelijk door de telefoniste. Enkele uren later was de aanpassing echter wel in orde gebracht.

Votre Site : mon Tui pas toujours accèssible

Votre support téléphonique laisse à désirer

• Nous recommanderiez-vous? Non

Impeccable

Jamais été déçu lors de mes réservations,tout était comme décrit dans le catalogue

Flexibilité

J’avais une image figée de TUI… en fait, je vois que l’entreprise s’adapte, ce qui est très positif.

nous avons apprécié l’entretien que nous avons eu avec la personne qui nous a bien répondu.

Nous avons apprécié l’entretien que nous avons eu au téléphone avec la personne qui nous a bien répondu à nos questions.

Er is veel keuze, om een aangepaste reis te boeken

Bij het boeken, heb ik een tijdje eerst vergeleken, met verschillende bestemmingen. Ook de prijzen natuurlijk. De tijd nemen, is belangrijk

Goed en vlot kunnen boeken

Via website vlot kunnen boeken ! Maar de zoek machine kan iets beter. We hebben geboekt en reken op een vlekeloze reis?! dirk

Soms onduidelijk

Bij het boeken zijn sommige punten niet altijd even duidelijk.

Gemakkelijk en snel

Tui biedt goede hotels aan voor een goede prijs. Soms gaan we naar hetzelfde, dan bestellen we via de site. Willen we iets nieuws dan gaan we langs de Tui-shop.

Snel en gemakkelijk

Het gaat heel vlug het boeken. Het voorschot kan ik altijd onmiddellijk betalen. Maar de afrekening wil hij nooit aanvaarden via de app☹️

Zoekactie

Je moet er zelf naar zoeken om de 2+1 te vinden

Duidelijk

Perfecte aanbiedingen en snel en goed en overzichtelijk

Gemakkelijke website om snel en juist te boeken.

Duidelijke informatie en procedure voor het boeken van een reis met tui. Tevreden en vol ongeduld om te kunnen vertrekken.

Bijna perfect..

Alles ging prima maar nergens informatie tegen gekomen over het reserveren van stoelen later. Voorschot betaling ok, voor de rest van de betaling was het op zoek gaan in de kleine lettertjes op de bestelbon. Dat moet zeker beter kunnen.

Goed, maar mist iets

Na de boeking, indien vlucht met Transavia moet je nog bagage bij boeken. Met het boekingsnummer van Tui kan je echter geen toegang krijgen tot je boeking bij Transavia. Hiervoor heb ik moeten bellen (want via de chat lukte het niet) met Tui om de boekingscode van de vlucht te bekomen bij Transavia om zo de bijboeking te kunnen doen. Vanuit België heeft dit telefoontje mij 2 € gekost, wat had kunnen worden vermeden door de boekingscode bij Transavia mee te delen bij het overzicht van de boeking.

bon...

au fil des années, on s'habitue au site....avant difficulté introduction code réduction etc...nécessitant contact téléphonique pas toujours facile. soucis maintenant, impossible d'ajouter la réservation dans l'app TUI depuis 1 sem, réponse= sorry, we can't add this booking, veuillez réessayer dans un instant mais reste toujours impossible alors qu'on reçoit mail de TUI recommandant que l'on installe l'app...qui est déjà installée je ne sais pas comment fonctionne la concurrence de TUI, donc je ne suis pas insatisfait globalement..

Reisdocumenten !!!!!

Betreft : boekingsnummer 102258595 VAN GYSEL Marc - vertrek 28/10/2025. Ik kan nog steeds mijn reisdocumenten niet afdrukken.

Slecht

We hebben vorige week een vliegvakantie geboekt in Spanje, in Estepona, hotel Globales Estepona. Was bij TUI aanbevolen als een 4 sterren hotel. Vertrek op 19 oktober as. Achteraf hebben we de reviews over dat hotel gelezen, die slecht zijn. Zowel bij Tripadvisor alsook bij Booking.com. Bij deze laatste zelf onder de norm van de Costa del Sol. Vooral de voeding wordt afgewaardeerd. Zelfs een geval van voedselvergiftiging. Heb het hotel hierover gecontacteerd, die dat bovendien niet ontkent… Heb TUI gecontacteerd voor een ander hotel, maar die zijn er niet. We voelen ons foutief gepre-informeerd er gaan er met lange tenen naartoe.

Plutôt simple

Réservation assez simple. Il manque peut être le prix des bagages plus tôt dans la Réservation

heel vlotte boeking

Onze online boeking ging zeer vlot; de keuzes en gegevens zijn overzichtelijk weergegeven

Bij Tui altijd GENIETEN

Onze reiservaringen zijn altijd tip top in orde met Tui. Wij worden altijd vriendelijk geholpen, niets is teveel. Voor ons is Tui de ideale reispartner. met dank.

Gistelsesteenweg 1

8400 Oostende