De aangeboden informatie en de daarbij gegeven motivatie zijn ruim voldoende, indien je het serieus neemt en er ook naar weet te handelen. Vergeet je eetgewoonten en doe gewoon wat er van je gevraagd wordt en het komt dan echt vanzelf goed. Jouw motivatie moet ect zijn dat je gezonder wilt worden, dan is gedragsverandering geen enkel probleem. Mijn suiker was vaak boven de 8. Nu, bij een juiste eetgewoonte en fysiekgedrag is het tussen de 4,5 en 5,5. Daar kan ik heel goed mee leven. Bedankt.
Een goede begeleiding van Ben, snel antwoord op een vraag, zowel via email, als op de FB pagina. Maar ook de gratis recepten van Marloes. Een absolute aanrader voor jezelf met diabetes!
Ik heb door de zeer duidelijke uitleg in deze cursus mijn bloedwaardes binnen 2 maanden weten te verlagen van 63 naar 48 (HbA1c) . Dit is boven mijn verwachting! De cursus geeft veel inzichten en oplossingen en ik heb het dus ook al aan meerdere mensen met diabetes type 2 voorgesteld. Na de 1e week ben ik met de medicatie gestopt omdat mijn waardes al heel snel zakten. Mijn arts was verbaasd dat me dit zonder medicatie is gelukt. Het is nog niet te laat! Begin zo snel mogelijk en misschien kan ook jij binnenkort zonder medicatie door het leven. Ook als je geen diabetes hebt is dit een zeer leerzame cursus over gezinde voeding Dankjewel Ben en Marloes voor alle info, steun, recepten etc.
Nog maar kort geleden de diagnose duliabetes type 2 gekregen. Ik besloot gelijk om het roer drastisch om te gooien. In overleg met de diabetes vpk niet gestart met medicatie, maar met leefstijlaanpassing. De cursus heeft ne daarbij heel goed geholpen. Inzicht gekregen, heel veel tips bijvoorbeeld ook over alternatieven voor het eten. Duidelijke uitleg steeds, zodat ik zelf andere keuzes leerde maken. Ben flink aan het wandelen/bewegen geslagen Na 3 maanden is mijn hb1ac gezakt van 64 naar 49. Ook wijst de weegschaal 8 kilo minder aan Erg blij! Ik ga dan ook nu ma de cursus rustig door.
Ongeveer twee jaar geleden kreeg ik de diagnose Diabetes Type 2, ik was op internet de info tegen gekomen van Ziektevrijleven, toen heb ik besloten om de 12 weken durende cursus te volgen, daar heb ik zeer veel van geleerd, met name wat wel en niet te eten, om daarmee mijn bloedsuiker spiegel omlaag te krijgen en te houden. De cursus materiaal wordt duidelijk uitgelegd, de hoeveelheid per week is prima te doen, ja je moet er even tijd voor vrij maken, maar als je weet dat het resultaat is dat je daarna diabetes vrij bent dan wil je dat wel. Daarnaast in mijn geval ben ik twintig kilo kwijt geraakt. In oktober van dat jaar waren mijn waarden te hoog in April het jaar daarop had ik het onder controle, in het begin ben je even wat meer tijd kwijt met het uitzoeken van welke producten het laagste in koolhydraten zijn in de verschillende winkels, maar na een tijdje weet je wat je mag en kan gebruiken. Nu 1,5 jaar met HbA1c waarden van tussen de 38 en 40 kom ik twee keer per jaar bij de verpleegkundige. Ook nu nog als ik vragen heb kan ik altijd een mailtje sturen naar Ziektevrijleven, met een snelle en duidelijk antwoord. Inmiddels heb ik alle vier de kook boeken die ik regelmatig op de zondag erbij pak om onze week menu samen te stellen. Wat mij betreft is de cursus zeer aanbevolen als je net weet dat je Diabetes type 2 heb of als je het niet wil krijgen!
De opbouw was goed, bruikbare tips minpuntje, teveel mailtjes met reclame voor eigen produkten
Bij een eerdere controle bleek mijn lange termijn suiker veel te hoog. Ik kreeg de vraag, ga je er wat aan doen of moeten we medicatie inzetten? Ik koos voor het eerste. Al snel kwam ik op de diabetes omkeer methode van ziektevrij leven en Ben en Marloes. Ik heb de cursus gekocht en tien weken later bezocht ik weerde praktijk ondersteuner. De waarde van mijn lange termijn suiker was zelfs onder de norm. “Hoe dan?” Vroeg ze wel 3 keer. Ik moet zeggen dat het me weinig moeite heeft gekost om me aan het dieet te houden. Door de goede beschrijving in het programma wordt je bewust gemaakt wat je allemaal tot je neemt. Ik ga nu veel bewuster om met mijn voeding. Bedankt Ali, Ben en Marloes
Heldere taal, goede presentatie, betrouwbare dienstverlening. Ter zake.
Ik probeer het zo simpel mogelik te houden wat het voor mij makkelijker maakt om het vol te houden. Wasa crackers vezelrijk, en witte of bruine bonen en yoghurt met havermout is de hoofdmoot van mijn dieet
Bloedsuiker enormgezakt van 13.7 naar 6.1 Gewicht naar beneden 6 Het is goed vol te houden , Ga er zeker mee door !
Goede begeleiding.
Is goed te volgen.
Ziektevrijleven heeft mij enorm geholpen met duidelijke informatie, praktische tips en heerlijke recepten. De video’s zijn ook zeer interessant en staan vol met nuttige informatie. Ik zou iedereen aanraden om gebruik te maken van de informatie die hier geboden wordt.
Veel nieuwe kennis opgedaan en handvaten in wat wel/ niet te eten. Ook 2 fijne kookboeken aangeschaft. Verschil met eerdere kookboeken is dat dit specifiek op diabetes is gericht.
De cursus heeft mij inzicht gegeven hoe om te gaan met gezonde maar ook ongezonde voeding. Het is een levensstijl en ik heb het niet als een dieet gezien. Door handige rekensommetjes kan je in de winkel makkelijk beoordelen of het product goed is om te eten. Ook kan ik de receptenboeken aanraden zeker als je zelf niet kan bedenken hoe je iets klaar moet maken. Alle recepten zijn smakelijk. Zelf ben ik 10 kilo afgevallen en het koste mij geen moeite. Alle vragen worden door Ben en Marloes snel beantwoord en ook de gebruikers groep is handig en behulpzaam. In het begin getwijfeld over se prijs maar ik vind het zeker de moeite waard.
Cursusmateriaal is zeer duidelijk en to the point. Concrete aanpak die je meteen kan toepassen en waar je ook heel snel resultaten mee behaalt. Elke week ook goede en lekkere recepten van Marloes en duidelijke en leerzame video uitleg van Ali. Al met al een zeer geslaagd concept voor mij waardoor ik mijn medicatie al heb kunnen halveren. Hopelijk eind van het jaar geheel medicatie vrij.
Het werkt, en daar gaat het om!
Doordat ik hoorde dat mijn bloedsuikerwaarde veel te hoog was raakte ik een beetje in paniek. Deze cursus gaf mij rust en duidelijkheid. Ik merkte al snel resultaat en daardoor kreeg ik steeds meer inzicht in wat ik moest veranderen. Mijn waardes zijn nu een stuk lager.
Bij een bloedonderzoek, ruim 3 maanden geleden, werd bij bij een bloedsuikerwaarde van 11,3 geconstateerd. Veel te hoog dus. Na wat oriënteren op internet, kwam ik bij de Diabetes Omkeren Methode uit. Met veel plezier heb ik de cursus gevolgd. En ik hou me aan de nieuwe leefstijl, waarbij ik af ten toe, en dan ook heel bewust, smokkel. Ik ben direct gestopt met snoepen (ik at voorheen gerust een pak koek bij de koffie) en met alle soorten van zoetwaren. Dat leverde eigenlijk geen probleem op. Ik ben ook veel minder gaan drinken en ik ontbijt eigenlijk nooit meer voor 10 uur. Mijn sportgedrag heb ik niet aangepast. Op dinsdag squash ik en op zaterdag roei ik. Verder doe ik alles op de fiets en wandel ik ook veel. Het is niet zo dat ik precies alles registreer wat ik eet (afwegen en zo). Dat zit echt niet in mijn systeem. Het gaat om het bewustzijn en je gedrag ernaar. Inmiddels is de suikerwaarde gedaald naar 8,2 en ben ik 7 kilo afgevallen. De arts is buitengewoon tevreden. Ik was ook blij met deze ’tussenmeting’ omdat ik nu weet dat ik goed bezig ben. Wanneer het effect op de bloedspiegel minimaal zou zijn, zou ik meer gas moeten geven. Nu ga ik vrolijk verder op de ingeslagen weg. Ik ben de mensen (Marloes en Ben) dankbaar! Ik zal Ziektevrijleven zeker aanraden bij anderen die ook wat hoog in het suiker zitten.
Ik heb de cursus in iets meer tijd afgerond dan dat er voor staat, maar dat was om iets goed onder de knie te krijgen. Ik ben er heel enthousiast over en ik kan met recht zeggen het werkt echt!
Ontzettend duidelijke uitleg over alles rondom diabitici…. Wat het betekent en hoe je lijf reageert. Ook de jip en janneke uitleg over allerlei producten, en de voor en nadelen ervan. Het heeft mij vanaf dag 1 enorm geholpen om de boel aan te pakken.
Had het eerste kookboek al een tijd in huis. Af en toe maar wat uit gehaald maar was nog niet helemaal overtuigd. Ben nu lid geworden van ziektevrijleven en het gaat super. Gewicht, en suiker naar beneden. Maar ben er nog niet. Gaan lekker door met gezond eten. Bevalt prima.
Fantastische cursus om diabetes om te keren. Je krijgt duidelijke uitleg en weet waarom je wat moet eten. In 12 weken kun je verbluffende resultaten behalen. Je volgt de duidelijke richtlijnen en gaat ervoor....
Ik heb niet meer woorden nodig om te zeggen dat dit een heel goede cursus is.
Toen ik de diagnoase diabetes 2 kreeg verklaarde dat veel van mijn symptomen maar ik voelde me zwaar uit het lood geslagen. Door deze cursus met hele prettige begeleiding heb ik geleerd wat ik moet doen om zonder medicatie en gezonde suikerwaarde door het leven te gaan. Ik zal Ben en Marloes altijd dankbaar blijven hiervoor. :)
Ziektevrijleven (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer) is een medisch initiatief van Ben Kuiper & Marloes Schuurman waarvan het doel is om mensen ziektevrij door het leven te laten gaan. Sinds de oprichting in 2017 zijn al meer dan 11000 mensen persoonlijk geholpen en online meer dan 250.000 mensen geholpen.
• Meer weten hoe deze reviewpagina tot stand komt? Lees dan hier.