Een helder en duidelijk programma en dito begeleiding

Goed programma. Je krijgt een goede visie op je eetgedrag en wat nou precies gezonde producten zijn. Mijn suikerwaarden zijn per twee weken omlaag gegaan. Zonder het programma en de kennis die ik heb opgedaan was dat niet gelukt

Eindelijk iets gevonden wat vol te houden is en werkt!

prima begeleiding

Persoonlijk contact indien nodig. Wel lastig om een heel andere vorm van leven en eten aan te leren. maar de aanhouder wint .

Gewoon de cursus doen.

Beste Ben, Ik heb aantal weken geleden de 12 weken Diabetes Omkeren cursus afgerond. Toen ik aan de cursus begon was mijn suiker rond de 13. Na veel te veel medicijnen ben ik nu compleet medicijn vrij en is mijn suiker behoorlijk stabiel rond de 5.2! Niet alleen middels de cursus is mijn diabetes compleet omgekeerd maar ben ik ook nog eens bijna 25 kg afgevallen! Mijn gewicht voor de cursus was 104.5 kg en mijn gewicht is nu constant op 79 kg, mijn lengte is 1.87 en ik ben nu “normaal” volgens mijn BMI. Ik had gedacht dat het veel moeilijker zou zijn om veranderingen toe te passen in mijn eetgewoontes en levensstijl maar tegendeel is waar. Ik heb gelukkig een partner die mij volledig steunde en samen met mij hebben wij ons eetpatroon voorgoed veranderd. Ik sta onder controle van een Internist die graag veel medicijnen wil voorschrijven. Daar in tegen heb ik een geweldige Nederlandse Huisarts (wij wonen in Spanje) die mij volledig steunde met de Diabetes Omkeren cursus en mij adviseerde wanneer de medicijnen af te bouwen net als resultaat van compleet medicijnvrij. Mijn huisarts is net zo verwonderd met de resultaten als ik zelf ben en wil graag meer weten over de cursus, hij is van mening dat dit heel veel van zijn patiënten zou kunnen helpen. Ik kan aan iedereen die diabetes 2 heeft en medicijn vrij wil zijn adviseren om de cursus te volgen, de veranderingen zijn het meer dan waard. Hartelijk dank voor je geweldige cursus. Vriendelijke groeten, Paul

Inspirerend, duidelijke taal, uiterst waardevol, zeer betrokken.

Op zoek naar verbe****** van mijn leefstijl en gezondheid kwam ik op de website ziektevrijleven. Binnen alles wat ik tegenkwam, sprong ziektevrijleven er ver bovenuit. De bevestiging kreeg ik tijdens het volgen van de cursus. Duidelijke taal voor iedereen en betrokken begeleiding. De beste inves****** die je kunt doen is investeren in je gezondheid. Ik dacht dat ik dat altijd deed, maar dat bleek voor verbe****** vatbaar. Ik heb de cursus voltooid, voel mij beter en ga het zo lang ik leef toepassen. Het voelt gewoon in alle opzichten goed.

Confronterend begin, duidelijke uitleg en het werkt

Je weet waar je het voor doet je krijgt met deze cursus een duidelijk uitgelegde handreiking naar een gezonder eetpatroon waarmee je type 2 kunt omkeren. Deze 12 weken hebben me enorm geholpen en de kookboeken zijn aan te raden, ze geven je makkelijk uit te voeren recepten, na 12 weken ga je zelf experimenteren met je oude recepten en vervang je de "no go" producten door iets anders. Ik ben om en fan.

Hoge bloeddruk omlaag gekregen

Met de cursus heb ik mijn hoge bloeddruk flink omlaag gekregen. Ik heb mijn levensstijl veranderd en eet nu veel gezonder. De cursus is duidelijk en heel begrijpbaar. Je moet wel je levensstijl willen veranderen want je moet echt veel lekkere dingen laten staan. Gelukkig zijn er heel veel alternatieven. Ik en mijn vrouw eten samen nu veel gezonder.

Goede organisatie

Heb er geen spijt van deze cursus gevolgd te hebben. Ben in totaal bijna 8 kg afgevallen. Eet anders nu en bevalt me goed. Wens jullie veel succes

uitstekend

Door de cursus in 3 maanden van hoge bloeddruk genezen. Prima cursusopbouw en goede begeleiding. Vragen worden binnen een dag beantwoord.

Vele handvatten worden aangereikt om je beoogde doel te bereiken.

Zowel de theorie als de praktijk komen aan bod. Als voorbeeld noem ik de betekenis van de glycemische index en glycemische lading van koolhydraatproducten, om op deze manier te bekijken welke invloed dit kan hebben op de bloedsuikers. Ook word je gewezen op de eetmeter van het Voedingscentrum om te bepalen hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten je per dag tot je moet nemen om tot een optimale verdeling van deze voedingsstoffen te komen.

De cursus is in een woord geweldig.

Ik ben zo blij dat ik precies op het juiste moment deze cursus voorbij zag komen. Het heeft mijn hele leven veranderd. Niet alleen mijn bloeddruk is blijvend verlaagd naar 114/78, ik voel mij ook zoveel beter ik heb weer eindeloos veel energie. Maar wat het belangrijkste voor mij is, dat ik weer de baas ben over mijn eigen leven en gezondheid. Woorden schieten tekort om uit te leggen hoe mijn leven veranderd is. De cursus neemt je stap voor stap mee om jezelf een nieuwe levensstijl aan te leren. Ik zou het iedereen aanraden.

geweldig

Ben helemaal van mijn hoge bloeddruk af dus geen onnodige pillen enz. van de huisarts die ook verstelt staat.

Heb de curses streng gevolgd en nergens van afgeweken. Het eetpatroon is geheel zoals jullie voorschrijven. Zijn met een cruisevakantie geweest en veel veilig gegeten, was veel keus. Biertje laten staan. Het volhouden zit tussen je oren. IK ben 85 jaar en veel last gehad van hoge bloeddruk. Heb alle pillen in de afvalemmer gegooid en ben er vol voor gegaan. Dokter die geregeld controleert kan het zich nauwelijks voorstellen, maar dat is zijn probleem. Ben, Marloes en uiteraard Ali mijn dank. Klaas Johannes

Completere bewustwording van de nodige aandachtsgebieden

Ook al ben ik al vele jaren aan het selecteren wat wel en wat niet bevorderlijk is voor de conditie, zijn er door jullie info nog wezenlijke verbe******en bij mij bereikt. Vooral die ingeroeste gewoontes, en doen "wat men doet" vraagt volharding om daar afscheid van te nemen. En: wat qua prijs goedkoop is, maar qua gezondheid, levenskwaliteit en zorg duur. Vb. van een principiële wending van beleid: toen ik in 2016 in Frankrijk was, las ik van de Franse CO-OP het voornemen om over te gaan op 100% ekologisch voor het totale assortiment = alle inkoop. Ben benieuwd of het gelukt is.

Dit programma lost het probleem en bestrijdt geen symptomen.

Goede begeleiding. Goede handleiding. Goede achtergrondinformatie. Mijn doelstelling om medicatievrij te worden.

Prima stappenplan, waar ik veel van heb geleerd en wat mij veel heeft gebracht.

Ondanks dat ik mij al in een aantal zaken mbt hoge bloeddruk en gezonde voeding had verdiept, heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van voeding en wat het met mij en mijn lichaam doet. Met name de Koolhydraat Vezel verhouding was verhelderend. De wekelijkse begeleiding, stap voor stap, maakte het voor mij een mooie uitdaging om te zien hoe ver ik kon komen. Ben 5,5 kilo afgevallen, mijn bloeddruk zit nu stabiel op 140-150 bovendruk en 75-80 onderdruk( ben 71 jaar!) met een gemiddelde hartslag van 60 per minuut. Voel mij fitter en neem nu steeds meer de verantwoordelijkheid voor mijn eigen lichaam. De medicijnen Losartan(25 mg) en Amlopdipine(10mg) heb ik inmiddels in overleg met de cardioloog afgebouwd. Ik slik alleen nog Acetylsalicylzuur(80mg) Kortom een prima methode, goed vol te houden met een prima begeleidende teksten. Het heeft mijn levenswijze qua voeding, tijdstippen van eten, wijze van eten( langzamer eten en goed kauwen) voor goed veranderd.

Heeft mij meer inzicht gegeven wat betreft Diabetes 2 en heeft mij dan ook enorm geholpen

Ik begon 16-5-2025 aan deze cursus met een mmol/L 12,5, en 96,6 kg. 2-6-2025 mmol/L 11,8 en 94 kg, 01-7-2025 mmol/L 8,5 en 92 kg, 4-08-2025 mmol/L 7,7 en 87 kg, 11-08-2025 mmol/L 6,7 en 86,5 kg Ik ben er dus nog niet helemaal maar voel mij al vele en vele malen beter.

Is voor iedereen goed

Had gedacht dat het 12weken hard en moeilijk ging zijn maar de aanhouder wint en met wat karakter kan iedereen dit aan. Zeker een aanrader voor mensen met diabetes type 2 of zelfs zonder diabetes. Je hoeft enkel vol te houden en de resultaten zijn er naar. Je gaat gezond verder door het leven.

Goede basis en uitstekende begeleiding

Het materiaal is goed uitgedacht/uitgezocht en ik heb er alle vertrouwen in. Het is ook altijd mogelijk om vragen te stellen en het antwoord komt heel snel, zelfs in het weekend. Kortom, absoluut aan te raden voor een gezonde levensstijl.

Beste Ben en Marloes. Het einde van de cursus is daar en ik wil jullie graag meenemen door dit proces. Al een jaar of zes heb ik Diabetes en in het begin weet je niet wat je moet dus aan de metformine dat heb ik twee maanden volgehouden totdat de apotheker mij belde dat ik het niet mee mocht nemen ivm ****** verwekkede stoffen. Toen een ander merk en daarna alleen maar buikloop dus gestopt. Daarna een hele tijd niets meer genomen dus geleefd en verder niks en mijn suiker ging natuurlijk door het dak. Op een gegeven moment krijg je andere klachten dus toch aan de insuline. En daarna kilo erbij insuline erbij enz enz. Op het laatst 40 EH insuline en in de avond was mijn suiker tussen de 20 en de 25 mmol. Toen ben ik zelf gaan zoeken naar verandering en 6 mei 2025 ben ik met jullie cursus begonnen. Het veranderen van voeding is mij goed bevallen en met een maand was ik van mijn insuline af. Het eten heb ik mezelf eigen gemaakt en mijn gemiddelde mmol is nu tussen de 5 en 9mmol. Ik voel me goed en laat het nooit meer los. Dankjewel voor mijn nieuwe leven dankzij jullie. Jullie krijgen van mij een dikke 10 Groetjes José

goede ondersteuning en snelle reactie bij vragen

door minder koolhydrtaten te eten is mijn bloeddruk gezakt naar een acceptaber niveau. Helaas bleek de belofte goede bloeddruk zonder medicijnen in mijn geval niet mogelijk ivm diabetes type 1 met nierschade. Ik had toch bloeddrukmedicatie nodig om eiwitverlies via de nieren tegen te gaan. ondanks dat voel ik mij fitter en energieker nu ik minder koolhydraten en geen toegevoegde schadelijke voedingsstoffen meer eet. Ook ben ik erg tevreden over de snelle en goede reacties van Ben op mijn kritische opmerkingen en vragen.

Prima tips die je gezondheid echt bevorderen

Cursus geeft heel goed inzicht in welke voeding wel en niet gezond is.

Goed dat ik de cursus gedaan heb.

Goed te volgen cursus.Na 4 weken al medicatie al kunnen stoppen door inzicht in K/V verhouding. Ik raad de cursus zeker aan

in 1 zin top leerzaam en gaaf om processen te doorgronden met uitleg

Heel gaaf om te lezen en de combinaties te maken n.a.v hetgeen je uitgelgd is. Kortom ja het kost geld maar door die inves****** wordt t leven nog fijner.

Super begeleiding en altijd snel reactie op vragen

Ik heb de cursus gevolgd. Deze is voor iedereen te volgen, alle duidelijk toegelicht. En bij vragen krijg je altijd snel antwoord. Gelukkig zijn er nog organisaties die kijken naar wat je lichaam nodig heeft om zo goed mogelijk te functioneren zonder medicijnen zodat aan alle voorwaarden wordt voldaan voor een gezond leven.

Trasmolenlaan 12

3447GZ Woerden

Over Ziektevrijleven

Ziektevrijleven (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer) is een medisch initiatief van Ben Kuiper & Marloes Schuurman waarvan het doel is om mensen ziektevrij door het leven te laten gaan. Sinds de oprichting in 2017 zijn al meer dan 13000 mensen persoonlijk geholpen en online meer dan 250.000 mensen geholpen.