Goede ervaring tijdens waterproof demodag.
Op 10 mei heb ik deelgenomen aan de Waterproof demodagen.
Daarbij kun je een droogpak van Waterproof uitproberen.
Van tevoren uitgebreide communicatie gehad met wat je allemaal mee moet nemen en waar je rekening mee moet houden.
Zelf heb ik al enige ervaring met droogpakduiken maar vooral voor de beginnende droogpakduikers nuttige informatie.
s'Ochtends zijn we ontvangen met een kopje koffie en zijn we gelijk de pakken gaan passen.
Er stonden meer dan genoeg mensen klaar om je te helpen en van maatadvies te voorzien.
Daarna uitgebreid uitleg gehad van Patrick en van Henrik (van Waterproof) over de pakken, de mogelijkheden en uiteraard de kosten.
Vervolgens zijn we naar de duikstek (engelenmeer) toegereden om te doen waarvoor we gekomen waren, duiken met de pakken.
Prima testduik met het pak kunnen maken, we doken met zijn tweeën en nog een begeleider er bij.
Na de duik weer terug naar de winkel waar er broodjes voor ons klaar stonden.
Daar weer goed verder geholpen en uiteindelijk met een nieuw droogpak (waterproof D7x nylotech) naar buiten gelopen.
Een uitstekend initiatief om de pakken uit te kunnen proberen, want het is toch een hele aanschaf.
Al met al 5 sterren voor een goed georganiseerde dag en behulpzaam personeel.
Inmiddels ook al een aantal duiken met het pak mogen maken, en wat een verademing is dit t.o.v. mijn oude pak.
Mijn vorige pak was crushed neopreen, en in de D7x heb je een stuk meer bewegingsvrijheid.
Ook de overgang van een rugrits naar een frontrits is erg prettig. Hoewel het beter is dat je buddy het doet, is het toch fijn dat je in geval van hoge nood het zelf kan doen.
De vervangbare siliconen seals had ik ook al op mijn vorige pak laten zetten en waren ook een criterium voor het nieuwe pak.
Heel fijn dat bij een gescheurde seal, je binnen 5 min. weer verder kan.
En het oog wil ook wat, het pak ziet er ook mooi uit. Geen standaard zwarte eenheidsworst.
En het belangrijkste, ik heb weer meer plezier in de duiken nu ik weer goed droog ben.