Reactie van het bedrijf
Beste meneer/mevrouw,
Bedankt voor uw review.
Er kunnen meerdere redenen zijn waardoor het termijnbedrag bij de nieuwe leverancier anders is dan bij uw oude leverancier:
- De kale tarieven per kWh, m3 en de vaste leveringskosten kunnen hoger liggen dan bij het oude contract het geval was.
- Bij de vorige leverancier was het termijnbedrag nog gebaseerd op de netbeheerkosten en overheidsheffingen van vorig jaar (welke dit jaar zijn verhoogd).
- Bij het nieuwe contract is mogelijk sprake van een éénmalige korting, welke pas op de jaarafrekening wordt verrekend en niet direct in het termijnbedrag word meegenomen.
- De nieuwe leverancier gaat bij een overstap altijd uit van uw 'standaard jaarverbruik'. Dit is het verbruik op uw adres op basis van de gegevens van de afgelopen 3-5 jaar. Mogelijk dat de vorige leverancier een ander (lager) verbruik hanteerde.
In de bevestiging welke u van de nieuwe leverancier heeft ontvangen, staat inderdaad aangegeven op basis van welk verbruik het termijnbedrag is gebaseerd. Wanneer dit afwijkt van bijvoorbeeld uw laatste jaarafrekening, dan kunt u het termijnbedrag aanpassen via uw account op de website van de nieuwe leverancier of daarvoor contact opnemen met de klantenservice van de nieuwe leverancier.
Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt via onze website een terug-bel-verzoek indienen, gebruik maken van onze chat of een e-mail sturen middels het contactformulier.
Met vriendelijke groet,
Miranda