Erg leerzaam en het werkt.
Ben net bezig met oefening 1. Rustig aan begonnen en langzaam opbouwen. Queen, mijn oudduitse herder van 4 is een herplaatser, enthousiast maar ook onzeker. De oefening gaat goed, al sta ik zelf van binnen te lachen hoor maar laat dat niet merken. Ze reageert al veel rustiger op mijn hand, je ziet haar gewoon denken, dan kijkt ze mij aan en...........beloning, zonder aanraking en stem Nu gaat ze 2 tellen snuffelen, dan gaat ze rustig zitten staart naar mijn hand en pas dan kijkt ze naar mij, top. Volgende stap wordt hand open als ze naar mij kijkt, dat wordt weer spannend maar ze leert snel, de knappert. We bouwen rustig op en ik ervaar al meer rust met haar. Ook met mijn lichaamstaal gaat ze netjes op de deurmat zitten voordat we rustig naar buiten gaan, zo ook op het kleed wachten op haar eten, en pas komt als ik zeg eet smakelijk! Ze vindt het leuk en ik ook want het werkt echt!
Hoe ben je bij Aniek terecht gekomen?
Via facebook
Wat heb je bij Aniek gevolgd? Wil je de naam, online training of als het om een traject gaat even benoemen?
Impulscontrole e-book
Beveelt aan