Laden reviews...
859 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
Uit de reacties blijkt vooral waardering voor de heldere opzet en de praktische oefeningen. Veel reacties geven aan dat ze meer rust en vertrouwen ervaren en beter met moeilijke situaties kunnen omgaan. De cursus wordt als laagdrempelig en waardevol ervaren, met blijvende toepassingen in het dagelijks leven.
Goede opbouw, aanmoediging, rustig doorgaan, herhaling, afwisseling, eigen tempo en goede uitleg
13 August 2026
Roland
Amsterdam
Ik ben reeds een twee-tal maanden bezig met de cursus trauma-heling. Gedurende 10 jaar probeer ik na een zeer toxische relatie van 29 jaar mezelf geluk, rust en vreugde in het leven terug te geven. Met allerlei middelen zowel met algemene, alternatieve geneeskunde, yoga en voedingssupplementen in de brede waaier. Dit heeft me al veel energie en geld gekost, hopende dat iets me eindelijk zou helpen…. En dit waren allemaal een beetje lap/hulpmiddelen maar niets dat resultaat gaf op langere termijn, tot ik via een podcast Jan Bommerez tegen kwam. De invalshoek van waaruit deze cursus geschreven is helemaal anders dan de duizenden (commerciële) therapieën die on-line naar u hoofd worden geslingerd te pas en te onpas. Hier geloof ik in en voel dat dit me kan/zal kunnen helpen. Heel rustig, toegankelijk en wetenschappelijk ondersteund gegeven door Jan, geen poespas en flauwekul. Heel degelijk. Wat hij ook zegt en wat ikzelf voel is inderdaad zo dat dit minimum een jaar of meer zal duren om te helen. Dat je lichaam die tijd echt nodig heeft. Dus daarom een grote DANKJEWEL aan Jan! Met vriendelijke groeten Els
5 August 2026
Els
Dendermonde
Mijn SOLK klachten, tintelingen voeten, gevoelloze handen, verslikken etc, etc, gaat steeds beter en beter. Terwijl ik nog ben blijven hangen bij de 3e oefening. Ik had al een brief naar de woningbouw geschreven om opgenomen te worden. Ik ben zo dankbaar! Nu nog de rest van de oefeningen gaan doen. Heb ik natuurlijk nu wel zin in! Liefs Annette
4 August 2026
Annette
Den Burg
De cursussen die Jan Bommerez aanbiedt zijn een enorme verlichting. Ze zorgen ervoor dat je op een gecontroleerde manier weggestopte emoties, ervaringen, trauma, ... naar boven kan halen en verwerken. Dit heeft mij heel veel hoop gegeven.
Bart
MONTPEZAT DE QUERCY - Frankrijk
Jan heeft zo’n eenvoudige manier van uitleggen. Na een onveilige situatie thuis met veel angst, na 60 jaar helemaal vrij van het trauma dat ik onbewust heb gehad. En gezond van fibromyalgie. De cursus was ook eenvoudig en duidelijk. En ik denk dat ik alle podcasts heb beluisterd. Ik ben vrij geworden van de mensen wat die van mij vinden of denken. Ik mag gewoon zijn wie ik ben. En ik begin zelfs iets emoties te krijgen die ik niet had. Het is een ongelofelijke ervaring. Zeer dankbaar.
Lies
Apeldoorn
Ontdekt dat de crisis nodig was om naar “ binnen “ te gaan. Rups die een vlinder wordt is ook transformatie ( natuurlijk). Door helemaal terug te gaan naar de basis en zo weer op te bouwen ben ik op het goede pad, dat niet ik het doe maar in aanleg het er al lang was. In dankbaarheid.❤️
Nellie
Eindhoven
De stof is voor mij nieuw en het voelen moet ik leren. De ademhalingsoefeningen doen mij goed en maken mij rustiger. Gaandeweg verder komen is mijn doel.
Esther
Putten
Een geweldige hernieuwde kennismaking met een voor mij bekende wereld. Op weg naar een zelf helend vermogen. Jan legt wetenschappelijke studies en technieken (vooral uit de Aziatische wereld) op en hele toegankelijke manier uit. In het begin was het nog wat onwennig maar oefening baart echt kunst. Ik ben blij dat ik dit weer op mijn pad voorbij is gekomen
Jenny
Deurne
op mensenmaat
1 August 2026
Nele
Hoboken
Zoveel mooie inzichten die goed uitgelegd worden en leiden tot een nieuwe manier van leven.
R.J.
Zwijndrecht
Deze training heeft mijn leven veranderd. Na jaren therapie, cursussen, mindfulness en zelfhulpboeken valt nu alles op zijn plek. Alles wat ik al geleerd had leer ik nu VOELEN. Ik ben Jan ontzettend dankbaar voor het maken van de cursus. Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb maar ik zie nu voor het eerst licht aan het einde van de tunnel.
Marieke
Leusden
Heel fijn om langzaam de gevolgen van jeugdtrauma te voelen en te integreren!
marian
Oosteind
Ik doe de oefeningen regelmatig en merk dat mijn lichaam kalmeert
Diana
Halsteren
Ik heb nog een weg te gaan, oefening baart kunst, en samen met de duidelijk uitleg, herken ik zooooveel! De oefeningen maken vaak angst los, ik accepteer het en voel de moed die Jan benadrukt omdat ik eindelijk inzicht begin te krijgen en tools in eigen handen heb, los van therapeuten en medicatie. Heel veel dank!
28 July 2026
Dominique
Moorsel
Ik heb al zoveel baat bij de trauma heling cursus van Jan. Ik snap nu hoe en waarom mijn lichaam zo lang in de freeze stand heeft gestaan. De cursus is zo leerzaam. En door de oefening te doen, laat ik heel veel los en kom ik echt tot ontspanning in mijn lijf. Dankjewel Jan!
24 July 2026
Gertruud
Dubai
Het is fijn dat je alle lessen in je eigen tijd en tempo kunt doen. Het wordt heel rustig opgebouwd en ook de herhalingen zijn fijn. Het heeft me al veel lichaambewustzijn gebracht.
23 July 2026
Stefanie
Valkenswaard
Trauma heling; helende cursus, 2 oefeningen ben ik blijven doen; zenuwstelsel tot rust brengen; voorhoofd, wangen, armen en handen zachtjes strijken. En mijn lichaam liefdevol strelen, met lieve woorden. Heeft grote impact.
22 July 2026
Josephine
amsterdam
Door de cursus ben ik veel dichter bij mezelf gekomen, heb ik een betere band met mezelf. Alleen zijn is niet meer eenzaam maar qualitytime met mezelf en er is meer ontspanning en zelfvertrouwen en dan ben ik pas op de helft van de cursus. Daarnasst neem ik alles wat ik leer mee als diepe kennis en ervaring in mijn werk. Als docent zou ik deze cursus het liefst aan mijn leerlingen gunnen als levensles en als coach heeft mij dit enorm verruimd. Dankjewel Jan!
21 July 2026
Louise
Nijmegen
Wijsheid van het lichaam laten spreken vanuit een goede verbinding met hoofd, hart en buik.
19 July 2026
Chantal
Boutersem
Wat Jan onderscheidt van alle andere 'leraren, goeroes en trainers' is zijn authenticiteit. Jan is zuiver, eerlijk en deelt vanuit zijn hart zijn kennis met de wereld. ik luister graag naar zijn stem die een rustgevende werking heeft en geen bull-**** vertelt.
Jacqueline
Elst
Intens, verhelderend en helend.
Maaike
Noordwijk
zowel het boek flow als de cursussen van Jan zijn van bijzondere kwaliteit. Oefenen ervaren doorleven met heel veel respect. Een must om zelf te ervaren, het was een groot cadeau voor mezelf. Dankjewel Jan. ❤️
Monique
Renkum
De videos zijn interessant. De aanwezigheid van Jan is aangenaam en hij legt duidelijk uit. Ik heb het 4 sterren gegeven omdat ik voel dat als het om zo'n gevoelig onderwerp gaat als jeugdtrauma, er ook een mogelijkheid moet bestaan voor deelnemers om vragen te stellen of te delen.
Moon
Israel
Mijn keuze om eerst de cursus "Loslaten" te doen met als doel ook daarna ook de curses "trauma-verwerking". Ik ben nog maar goed één derde van de cursus "Loslaten" en geniet veel meer van het leven. Ik blijf doorwerken: Intussen poppen spontaan oude situaties op, die ik plots "doorzie" en "ik slaag erin te (h)erkennen wat het met me deed". Door die inzichten kan ik gerichte haalbare keuzes maken om verder stappen te zetten; en dat brengt me een ongekende rust; ik ontdek wie ik "in sé écht bewust ben". Mijn leven kent meer Licht, meer zuurstof, en loopt Vrijer maar vooral: Ik ontdek "levensvreugde" ... en dat dat ook mijn deel mag zijn! Dat proces loopt spontaan naarmate de cursus vordert! Mijn leven verandert: Ik kom op mijn eigenste in oorsprong bedoelde "Levenspad"! Dat is zo bevrijdend en Goed! Dankjewel, Jan! Jouw keuze lang geleden heeft ook mij de kans gegeven van "pijn en donkerte" naar "bevrijding en Licht" te gaan! Super DANKUWEL! Lieve
Lieve
Wenduine
Einstein zou ooit iets gezegd hebben in de trant van : "als je complexe zaken niet eenvoudig kunt uit leggen heb je er zelf niets van begrepen" Ik denk dat Jan er alles van heeft begrepen heeft en een talent heeft om de juiste leraar te zijn, door kennis te delen en de weg te wijzen om zelf op onderzoek uit te gaan. En dat alles in alle rust en respectvolle manier op een liefdevolle manier aangereikt. Dat schept vertrouwen in de breedste zin van het woord. Vertrouwen in zichzelf en in de medemens om samen de wereld te helen en te luisteren naar de natuur waar wij deel van uit maken haar wijsheid omarmen en delen in liefde voor elkaar nu en in de toekomst voor alle wezens groot en klein en laten we ons blijven verwonderen over het leven, op naar de spelende mens, ontdekken en delend in de vreugde en dieper inzicht in zichzelf en zijn of haar plaats in de schepping. Bedankt Jan dat ik jou vond als gids op een moeilijk moment, toevallig ik denk het niet maar wel heel mooi.
Ben
Breda
Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen.
Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt.
Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt.
Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’.
Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts:
Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk
(https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0)
Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez
(https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE)
Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU
(https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0)
OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA)
The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks)
Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning.
Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training.
Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk.
Jan Bommerez
Rozenburglaan 11