Zeer goed toegelicht en opzet uitstekend . Dank dank dank

In een zin : online te gek helder toegelicht. Na vele veel te dure omzwervingen is dit zeer goed te doen. Werkt direct en goed. Jan, weinig mensen laten zoveel van zichzelf zien als begeleider mbt eigen worsteling. Kortom deze cursus heeft me veel rust gegeven. Ik kan altijd weer terug kijken en of luisteren. Ik ga nergens anders nog heen. Dit buit ik uit. Zeer dankbaar mens. Leeftijd 81.

Je neemt de regie in eigen handen

Wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet en steeds verder afgeleid wordt het tijd voor actie. Jan B. geeft je alle gereedschappen in handen om helderheid te scheppen in de chaos. Hij doet dat op een liefdevolle manier en laat je ervaren dat ook jij weer de kapitein op je eigen schip kunt zijn.

Mooie korte video's met heldere uitleg en oefeningen die echt iets doen.

Er is zoveel kennis van mensen met hun eigen specialiteit gebundeld in deze cursus, dat je zeer snel meer rust krijgt in je lichaam. De oefeningen zijn voor iedereen en is overal te doen. Dus zeer aanbevolen voor degene die meer rust wil in zijn lichaam en zenuwstelsel. Ik ben zelf 3 maanden lang, 2 keer per dag, aan de slag gegaan met de oefeningen. Wat een verschil in rust en veiligheid in mijn lichaam en zenuwstelsel. Ik ga nu nog verder met de rest van de cursus, dus benieuwd wat me dat nog gaat brengen.

levensveranderend

Een grote inspiratie. Altijd!

Een grote inspiratie. Altijd!

Heldere uitleg en de oefeningen zijn goed te doen.

Ik vind het altijd fijn om te weten hoe of waarom dingen zo werken en dat wordt hier heel duidelijk en in begrijpelijke taal uitgelegd. Daarbij zijn de oefeningen niet ingewikkeld en goed te doen binnen een druk dagelijks leven. Heel blij met mijn keuze om dit na 50 jaar aan te gaan.

Dankbaar!!!

Ik ben dankbaar voor de kennis die Jan deelt via zijn cursus jeugdtrauma. Ik ben pas bij les 6 maar nu al zo waardevol en helpend. Een aanrader....

Geweldig en helpend

Soms wat moeilijke woorden en toch duidelijk uitgelegd. Fijn om naar Jan te luisteren.

Top, veel relevante informatie, rustige, duidelijke uitleg en ook in begrijpbare taal verteld.!

Ter aanvulling op de bovenstaande zin: Jan praat vanuit eigen ervaringen en wat hij hierover gelezen heeft en zelf toegepast. Ook siert het dat hij altijd aan bronvermelding doet en dus niet met de eigen eer gaat strijken. Zijn humor in de diverse podcasts kan ik ook erg waarderen.

Uitstekend!

Gedegen, deskundige en heldere uitleg, ook ingewikkelde zaken worden in klare taal uitgelegd. Mooie mix van info en oefeningen.

Geweldige aanvulling

Voor mij een geweldige aanvulling in mijn leven nu. Ik heb ervaring met bio- energetica, psycho analyse, intuitieve ontwikkeling en dit is zeer aanvullend van alles wat ik al heb ervaren eerder in mijn leven. Ook nieuwe dingen geleerd/ervaren door de benadering van Jan. Zo goed uitgelegd en natuurlijk de oefeningen. Heel blij mee!

Heel prettig

Het is fijn te merken dat mijn lichaam en geest vanuit een strak gespannen positie weer terug kunnen veren naar ontspanning dmv bewustwording en de oefeningen te doen in een langzaam tempo. Het brengt me terug bij mijn basis : vertrouwen

Mooie complete cursus

Goede uitleg. Heel toegankelijk. Compleet plaatje om zelf aan de slag te gaan met je herstel.

training jeugdtrauma: wat is het nut van die fysieke reacties?

De verschafte inzichten en aangereikte oefeningen bieden heel veel materiaal dat ik in mijn leven al vaker in stukjes heb leren kennen maar dat hier op een uiterst zinvolle manier geïntegreerd wordt. Het komt in mijn lijf terecht en het werkt! Absolute klapper is voor mij het inzicht in de werking van de "chronisch dorsale staat". Net als Jan destijds zelf schoot ik vol: wat valt er veel op zijn plaats en wat biedt het zinvolle openingen om aan het werk te gaan! Maar dan die andere kant - de reden dat ik jammer genoeg al een paar keer ben afgehaakt. Laat het feit dat ik mijn kritiek hier durf te benoemen vooral een teken van mijn betrokkenheid zijn. Uiteraard volg ik met mijn hooggevoeligheid de prikkelarme versie. Maar één volgens mij overbodige prikkel zit er nog steeds in: ik word voortdurend uit mijn concentratie gegooid door dat rare zuchten, slikken, hoesten, beven, boeren en andere onsmakelijke geluiden die Jan er steeds weer tussendoor gooit waarna hij uitgebreid uitlegt dat zijn lichaam zo goed op oefeningen reageert. Die vreemde fysieke reacties zijn kennelijk een geheel eigen uitvinding van hem. Nooit eerder over gehoord; samenhang of toelichting ontbreekt, bij geen enkele oefening iets van beleefd - en telkens breekt mijn proces daar af: help, er gebeurt niks, ik kan niet verder! Doe ik het niet goed? Als ik mijn verwarring hierover meld bij Support dan hoor ik iets ontwijkends als: "het geeft niet als je geen reactie krijgt, iedereen beleeft zijn eigen weg". Dat vergroot mijn verwarring alleen maar: als het niet zo wezenlijk is, waarom dan voortdurend zoveel nadruk erop? De instructies luiden vaak allesbehalve vrijblijvend: "wacht tot je een reactie krijgt". Zo kan ik dus geen enkele oefening voltooien! Hoe ik ook mijn best doe, de irritatie gooit steeds mijn proces in de war. Zit ik weer te malen over "dat nutteloze, verzonnen, interessant doenerige gedoe, wat is hier in vredesnaam de meerwaarde van?" Maar in dat spoor wil ik helemaal niet vastlopen!

Een lifechanger!

Eenvoudige en terzelfdertijd krachtige oefeningen. Mooie onderbouwing vanuit de wetenschap. Dank aan Jan en zijn team!

Geweldig, eindelijk mijn pijn (h)erkent!

Als puzzelstukjes wordt de puzzle van mijn verhaal compleet. Een genezing voor de ziel Hart. Grt. Ans

Ik volg de cursus ontwikkelingstrauma

Ik vind de onlinecursus heel fijn, betrap me wel regelmatig dat ik het volgen van de lessen uitstel. Ik schat, om ik het deels te confronterend ervaar (wat eigenlijk al veel zegt, maar het lig niet aan de cursus zelf). De geldigheid was een jaar, en dat was dus al om. Heb het dan nog een keer laten verlengen en hoop dat ik dan nu door kan zetten.

Hele fijne helpende oefeningen

Jan heeft een fijne rustige stem en begeleidt je goed door de oefeningen. Daarnaast geeft hij een stukje heldere theorie. Ik heb nu een aantal oefeningen gedaan en merk dat er wel iets gebeurd. Ik slaap dieper en voel minder weerstand. Het is een hele fijne cursus om te doen!

Geweldige info echt verhelderend

Zeer blij met de cursus. Veel uitleg waardoor ik beter snap wat mijn psychotherapeut mij altijd verteld. Ook is het fijn om dingen te herkennen en begrepen te worden op die manier. Echt een aanrader deze cursus!

Wat een wijsheid

De online opleiding jeugdtrauma heeft ervoor gezorgd dat ik makkelijker mijn cliënten kan uitleggen hoe e.a. in elkaar zit en hoe je jezelf kunt helpen.

Verhelderend

Mooie inzichten met betrekking tot de invloed van trauma (ontwikkeling) en de impact op het zenuwstelsel en daarmee je hele functioneren. Complex trauma vaak onderschat wordt. Door de getraumatiseerde zelf (want er hoeft niet perse iets heel concreet ergs te zijn geweest en toch kan het heel onveilig hebben gevoeld). En zo sta je voor je het weet op scherp en met een beetje pech wordt het je default instelling. Ik vond het heel verhelderend.

Het is alsof ik opnieuw mag geboren worden

Lieve Jan. Na jaren zoeken, lezen en therapie bleef ik het gevoel hebben dat ik in de dezelfde cirkel bleef ronddraaien…ik ken de theorie, ik zie vanwaar het komt, maar er veranderde er niks… Ongeveer een jaar geleden kwam je via een vriendin op mijn pad, en na eerst alle podcasts te hebben beluisterd besloot ik vrij snel om je cursus jeugdtrauma te volgen. Voor het eerst in mijn leven had ik het gevoel dat ik begrepen werd, dat iemand kon woorden geven aan dat gevoel van immense eenzaamheid en verdriet….mijn lichaam zat (en zit) al van heel jong vast in functional-freeze. Maar jij gaf mij 2 belangrijke dingen, eerst en vooral het inzicht: mijn zoeken en blijven vastzitten, was niet mijn schuld, mijn kleine ik kon gewoon niet anders om te overleven… En dan misschien wel het belangrijkste: hoop dat ik hieruit geraak, door de oefeningen is er een manier is om terug te leren voelen, en te mogen zijn wie ik echt ben… Ik weet dat ik nog een heel lange weg te gaan heb, met veel vallen en opstaan, maar ik kom er wel, en hiervoor zal ik altijd ontzettend dankbaar zijn! Liefs, Barbara

Interessant

Steek er veel van op waar je met gewone psycholoog niet komt

ben nog niet toe aan Jeugdtrauma's

Ben nog met de cursus "loslaten"bezig ....

Down to earth aanpak zonder pretentie

Eye opener

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: Hoe jeugdtrauma’s onrust geven en hoe je ze heelt | met Jan Bommerez & Michael Pilarczyk (https://www.youtube.com/watch?v=Phs6WBRDWw0) Leven in de ventrale staat - Thijs Lindhout & Jan Bommerez (https://www.youtube.com/watch?v=P2lEk-X_VAE) Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling | KUKURU (https://www.youtube.com/watch?v=q3vAaCnozD0) OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez