Hi ik ben nog steeds erg dankbaar dat Jan de curses leren loslaten heeft gemaskt daar heb ik nog steeds veel aan bedankt Jan ook over de verbinding buik hart hooft voor dat inzicht erg veel van je geleerd Jan dank voor al je wijsheid inzichten en wat je allemaal hebt en geeft aan ieders hopelijk zie ik je nog zomersegroet jeanpaul

Matig

Het heeft me niet gebracht wat ik hoopte. veel vragen, weinig antwoorden.

Zeer toepasbare technieken om trauma te transformeren

Fijne korte workshops.zeer begrijpelijk en toegankelijk. Moet er wel tijd voor maken on te doen. Zo waardevol.

Levensveranderend

Ik genoot enorm van de zachte weg in je lichaam, naar een zenuwstelsel dat zich herstelt.

Zeer leerrijke cursus. Duidelijke stelselmatige opbouw met prachtige filmpjes. Jan legt het piekfijn uit wat te doen en hoe het theoretisch werkt. Ruim de tijd om op eigen tempo te oefenen. Top! Een echte aanrader!

Bevrijdend! Zoveel geleerd en nog zoveel te leren!

Bevrijdend! Zoveel geleerd en nog zoveel te leren!

Baanbrekend

Ervaring met lichaam gericht leren ipv praten " just on time."

Ik heb de training leren loslaten aangeschaft en voor de tweede keer begonnen met de oefeningen, na eerst enkele podcasten te luisteren van Jan, wat zeer aangenaam is om te luisteren naar zijn prettige stem en persoonlijkheid met duidelijke en begrijpelijke uitleg. Kan het niet laten om familie en vrienden te wijzen op deze en andere trainingen. Wat voor mij passend is om in eigen tijd en tempo te oefenen, praten levert voor mij niet veel op als in je hoofd zitten en denken te weten.

Ik hang aan zijn lippen!

Hij heeft zoveel ervaring en legt alles zo rustig en behapbaar uit! Hij is voor mij een houvast in mijn leven betreft ontwikkelingstrauma.

super, super, super !

Een onzeker persoontje heeft stabiliteit en zekerheid gevonden

Ik kijk met verwondering totaal anders naar een trauma in ons zelf-helend lichaam.

Ik ben eerst gestart met "Leren loslaten " dat me heeft leren diep voelen na het boek van Peter Levine "Een tijger ontwaakt" die uitgaat van heling door Somatic Experience. Door goed onderbouwde uitleg en passende oefeningen was het voor mij de eerste keer dat er trauma energetisch loskwam en dat ik het begreep. Daarna ben ik gestart met de lessen "Jeugdtrauma " met een open mind. Heel traag, lessen herhalend, zoals voorgesteld door Jan Bommerez. Na een 14 tal maanden heb ik maar de lessen afgewerkt. Dagelijks voel ik mijn lichaam helen , dagelijks ben ik ook bezig met yoga, Qigong , lessen herhalen, inspirerend lezen, taping ook ondersteunend met een holistische traumapsychologe die Somatic Experience volgt en fasciae-massage door de gekende Paul Sercu ....Eindelijk , op 63 jarige leeftijd, sta ik gegrond en stevig in het leven.....Ik blijf de lessen herhalen. Dank je wel Jan Bommerez om jouw jarenlange kennis op zo'n knappe manier voor iedereen te gebruiken....

Fijne duidelijke cursus om los te leren laten

Jan begleidt je door verschillende fase van lolaten met duidelijke plaatjes die uitleg geven hoe los te laten.

het heeft mijn leven veranderd

Eindelijk erkenning voor en inzicht in wat de oorzaak is van de problemen waar ik mijn hele leven al mee te maken heb. Horen over jeugdtrauma/ontwikkelingstrauma was een openbaring. Na alle andere gevolgde therapieën kwam ik eindelijk bij de kern. Helder legt Jan het ontstaan van ontwikkelingstrauma uit en de gevolgen daarvan op je systeem. Ook geeft hij duidelijke uitleg bij de oefeningen en hoe iedere oefening op zijn eigen wijze bijdraagt aan een soort resetten van je systeem. Het vraagt om discipline maar ik ben gemotiveerd genoeg om te blijven oefenen. Een systeem dat al tig jaren op onveilig staat heeft tijd nodig om zich veilig te gaan voelen en daarmee te kunnen ontspannen. Ik heb er iig veel baad bij.

Helder, overzichtelijk en direct toepasbaar.

Door het normaliseren en de eigen ervaringen van Jan te betrekken bij de informatie en de uitleg van theorie, worden de praktische oefeningen toegankelijker en gemakkelijker om er zelf mee aan de slag te gaan.

Interessant en duidelijk uitgelegd

Interessant + duidelijk uitgelegd

Ik ben mijn lijf gaan voelen

Het was een heerlijke training met veel geweldige oefeningen. Ik deed ze altijd als ik in bed lag, soms midden in de nacht. En kom daarna vaak weer goed slapen. Ik werd er rustiger van en mijn zenuwgestel kwam tot bedaren. Nu begrijp ik wat ontwikkelingstrauma teweeg brengt en dat is prettig om te snappen.

Heel leeezaam

Doordat ik sinds 3 jaar last heb van tinnitus en van mezelf weet dat ik altijd aan sta en ik al vaker van Jan had gehoord, dacht ik: baat het niet, schaadt het niet om de cursus aan te schaffen. Het heeft echt mijn ogen geopend over dat ik eigenlijk meer aanstond dan ik al dacht en alles altijd heel snel wilde doen in het leven, zoals lopen, fietsen, werken, van alles. Ja, dan ga je die oefeningen doen en die moeten juist heel langzaam. Mijn god, wat had ik er moeite mee in het begin, maar het heeft echt mijn ogen geopend. Dus bedankt Jan voor de wijze lessen.

Zijn kennis en stem helpen me enorm

Zijn stem is heel prettig dat is al het begin. Verder vind ik zijn manier van vertellen heel prettig. Ook dat hij af en toe zijn eigen ervaring er bij betrekt. De stukjes zijn kort maar krachtig. En de oefeningen zijn goed te doen. En geven gelijk reactie. Afgeweken ik ben er heel blij mee

Verhelderend en helpend

Ik vind het een verhelderende en helpende cursus. Heb soms wat moeite met de snelheid van de oefeningen.

Waardevol

Ondertussen heb ik al 3 jaar toegang tot de cursus. Soms laat ik de cursus maanden links liggen om er dan vervolgens weer mee aan de slag te gaan. Telkens kom ik weer een laagje tegen waar aan gewerkt kan en mag worden. Dankbaar dat deze info in mijn leven is gekomen.

Heel waardevol online training waardoor in meer in mijn lijf kwam

Jan zijn kennis over dit thema grenst aan het oneindige. Mijn brein wilt graag begrijpen voor ik in een oefening kan stappen, door de mooie balans tussen theoretische uitleg en oefeningen is dat mogelijk. Er wordt ook veel rekening gehouden met feedback, zo kwam er een naast de gewone cursus ook een versie zonder achtergrond muziek (prikkelarm) en kwamen de oefeningen ook in een apart mapje zodat je er makkelijker heen kon ipv ze te moeten zoeken in een les.

Levensveranderend

Naarmate de cursus vorderde voelde ik me steeds beter in mezelf. Er viel veel ballast van me af, waar ik me niet bewust van was. Kwaaltjes en allergieën waren ook ineens weg. Ik kan het iedereen aanbevelen ook al voel je je goed.

Heldere uitleg

Jan weet waar hij het over heeft, prachtige cursus die ook inzichten geeft

Zo verhelend en helend, ben nog niet een halverwegen.

Vanaf les 1 duidelijk in rustige toon van Jan, en uitdagend om het geduld te vinden om dit stap voor stap te doen. Jan brengt dit alles met doorleefde kennis en inzicht. Ik ben bijna halverwege en dit brengt me nu al zoveel erkenning en heling voor mijn eerste levensjaren.

te vroeg

Ik was te vroeg voor deze cursus..het was niet wat ik eigenlijk nodig had dus dat ligt bij mij. Wat ik wel lastig vind is dat het soms heel onduidelijk is, in ieder geval voor mij hoe je met de oefeningen moet omgaan. Pas in les 18 zegt hij daar wat over. En je bent je eigen coach maar hij kan wat invullend zijn in zijn antwoorden op je vragen. Je voelt zelf het beste of iets kan of niet Doe deze cursus als je zelfbewust genoeg bent om je lichaamstaal te lezen. En je voldoende op jezelf kan varen

Rozenburglaan 11

9727 DL Groningen

050 311 30 72

Over Jan Bommerez

Omdat honderden uren traumatherapie over de jaren toch niet voor genoeg verbetering zorgden in zijn eigen leven is hij het onderwerp zelf uitgebreid gaan bestuderen. Hij ontdekte zo de kapitale rol van ontwikkelingstrauma voor de toegenomen traumagevoeligheid later in het leven en ook hoe daar nauwelijks aandacht aan gegeven wordt. Nochtans hebben minstens 60% van alle mensen ermee te maken. Door jarenlange studie en door te experimenteren met diverse methodes heeft hij een aantal zelfhelingsmethoden verzameld die hij nu ook met anderen deelt. Jan is al sinds 2000 een bestseller auteur. Zijn bekendste boeken zijn ‘Flow en de Kunst van het Zakendoen’, ‘Kun je een Rups Leren Vliegen?’, ‘Minder Moeten Meer Flow’ en ‘Door de Bomen het Bos Zien’. Jan is te gast geweest in onder andere de volgende podcasts: OERsterk Podcast met Richard de Leth & Jan Bommerez: "Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is" (https://youtu.be/Zm5WO925pDA) Univibes VIBESTALK Podcast met Tim Douwsma & Jan Bommerez: "Het grootste geschenk aan de wereld is je eigen HELING" (https://youtu.be/6x27zTXIfYM) Eindbazen podcast met & Michel Vos en Jan Bommerez: "Verandering Begint Wanneer Je Stopt Met Vechten Tegen De Realiteit" (https://youtu.be/npwmYj_IF70) The Trueman Show Podcast met Jorn Luka & Jan Bommerez: "Jouw transformatie transformeert de wereld" (https://youtu.be/KblzTzIGHks) Ook een boek over ontwikkelingstrauma staat nog in de planning. Als je meer wilt weten over wat je er zelf kunt aan doen, ga naar https://janbommerez.com/ voor de volledig nieuwe online training. Ik wens je toe dat je door eigen ervaring mag ontdekken hoe je leven kan gereorganiseerd worden voor meer welzijn en geluk. Jan Bommerez