Laden reviews...
139 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De meeste reviews zijn enthousiast over de tuinen en de reisorganisatie. Reizigers roemen de aangename chauffeur en de fijne sfeer in de groep. Enkele opmerkingen gaan over hotels of maaltijden, maar de algehele ervaring blijft positief en men kijkt uit naar herhaalbezoeken.
Het was een leuke reis, maar vorig jaar heb ik romantische Cotswolds gedaan en dat was in verschillende opzichten beter. Het Hotel Holiday Inn Farnborough (Valor) had 4 sterren, maar het hotel van vorig jaar was beter, hoewel dat minder sterren had. Vooral het eten in het Holiday Inn hotel was minder dan vorig jaar (buffet en voor het diner toch wel beperkte keus). Ook het programma had beter gekund. Voor de tuin van RHS Whisley hadden we onnodig weinig tijd, we mochten uitslapen van de chauffeur en kwamen pas rond 11 uur aan, terwijl de tuin al om 10 uur open was. Vervolgens snel snel over het enorme terrein gelopen om toch maar alles te zien. Jammer want deze was echt de moeite waard. En zo weinig tijd was dus niet nodig geweest. Uitslapen doe ik thuis wel. Ook was de planning van alle dagen erg vol, ik heb geen enkele keer gezeten voor een lunch, steeds een broodje lopend of in de bus gegeten, want geen tijd als je de tuin goed wilde zien. Ik meen me te herinneren dat dat vorig jaar ook beter was. Overigens was vooral Whisley prachtig en ook West Dean en Shamley Wood waren de moeite waard. De tuin van Chartwell House was niet bijzonder, maar het huis van Churchill was wel erg leuk en interessant.
tuinmeesters surrey
27 July 2026
Marion
Den Bosch
Gevarieerde reis naar prachtige tuinen in Engeland. Twee van de vier dagen bezochten we drie tuinen op een dag en dat was wel wat veel. Maar evengoed prachtig. Echt een aanrader; alles tot in de puntjes verzorgd. Opstappen in Breda was erg comfortabel omdat het opstappunt dicht bij het Bastion Hotel Prinsenbeek ligt.
Sprookjesachtig Hampshire
14 July 2026
Anna
Elst
Wij hebben één minpunt. Bij het verzamelpunt in Breda is er een openbaar toilet die wij begrepen heb al maanden defect is. Er gingen een aantal vrouwen nood gedwongen in de bosjes zitten, geen fijn begin van de vakantie.
normandië
12 July 2026
Ron
Amersfoort
Jammer genoeg heb ik nooit een reactie ontvangen op de review die ik eerder per e-mail heb gestuurd. De overweldigende natuur, prachtige tuinen en goede chauffeur maakten het tot een mooie reis. Maar er was nogal wat mis mee: Het Mercure Hotel in Bedford was uitsluitend via twee steile trappen vanaf de straat bereikbaar. Hierdoor moest alle bagage met de hand naar boven worden gedragen. De lift naast de trap was niet toegankelijk en bovendien was de eerste trede uitzonderlijk hoog. Voor een viersterrenhotel dat deel uitmaakt van een georganiseerde reis vind ik dit onacceptabel, zeker met het oog op de toegankelijkheid. Ook het diner in dit hotel viel erg tegen. De eetzaal had weinig sfeer en de kwaliteit van het eten was ronduit teleurstellend en paste absoluut niet bij de verwachtingen van een viersterrenhotel. In het volgende hotel waren eveneens problemen met de bereikbaarheid van enkele kamers. Na de lift moesten nog meerdere trappen worden genomen, waardoor de koffers opnieuw met de hand naar boven moesten worden gedragen. Daarnaast wil ik aandacht vragen voor het programma van reisdag 4. Plas yn Rhiw wordt de komende drie jaar gerenoveerd. Hierdoor is het huis gesloten, wordt de tuin minder goed onderhouden en is ook de tearoom gesloten, ondanks de bewegwijzering die nog steeds anders aangeeft. Ik vind dat het programma voor deze dag gedurende de renovatieperiode zou moeten worden aangepast. Tot slot wil ik onze chauffeur, Tiny, een groot compliment geven. Hij speelde uitstekend in op de omstandigheden door een gezellige pub te vinden waar we konden lunchen. Helaas arriveerden we die middag pas in Caernarfon toen het kasteel vrijwel direct zijn deuren sloot, waardoor een bezoek niet meer mogelijk was. Dat is extra jammer, omdat een bezoek aan het kasteel in de reisbeschrijving als een van de hoogtepunten wordt genoemd. Tenslotte nogmaals, jammer dat er niet gereageerd wordt op een review die via de mail is verstuurd.
Noord-Wales
10 July 2026
Sophie
Mierlo
Ik heb 9 verschillende mooie tuinen bezocht. Ondanks dat de bus te laat in Amersfoort arriveerde waren we wel op tijd om een eerdere afvaart van de boot in Calais te halen. Edwin heeft ons gezelschap veilig door West sussex gereden en ons verwend met heerlijke koude dranken. Alle tuinen waren prachtig, maar bij een buitentemperatuur van elke dag boven de 28 graden, waren schaduwplekjes met bankjes moeilijk te vinden in de tuinen. Door de hoge temperaturen was het ook afzien om de prachtige landhuizen en kasteel te bezichtigen. De hotelkamer was netjes, maar wel aan de warme kant. Geen airco. Het ontbijtbuffet en dinnerbuffet was elke dag erg gevarieerd, alleen er was te weinig tijd om elke dag van het dinner te genieten. De tuinen op dag 3 en 4 liggen ver vanaf het hotel. Daarom was er te weinig tijd om de tuinen te bezichtigen en rustig te lunchen. Kortom, ik heb genoten van het gevarieerde tuinenaanbod en goed verzorgde reis.
West Sussex
4 July 2026
M.
Almere
Super goede schauffeuse Zeer goed hotel mooie tuinen kastelen Goede reis leidster had wel wat verhalen die voor ons niet hoefde
Dordogne
3 July 2026
Rita Verhoeven
Veghel
Prachtige reis, goed georganiseert, top chauffeur Marcel.
Chelsea flower show
2 July 2026
Wilma Walhout
Gapinge
Goede chauffeur. Top hotel, heerlijk gegeten, top personeel, prachtige tuinen, ruim tijd om alles te bezichtigen!!
5 dagen Cotswolds
1 July 2026
Trudy van der Linden
U
De chauffeur, Edwin Velthuis, was top! Door onze paspoorten te scannen waren we vlot door de douane. Hij hielp op de terugweg een collega die de reis voor het eerst maakte. Hij reed veilig en rustig. De tuinen waren heel verschillend, allemaal mooi! Reisgezelschap ook prima. Het hotel vond ik geen 4 sterren waard. Leek een 1 persoons hotelkamer, klein en bloedheet door de verwarmingsbuizen die in de vloer lagen. Het eten was matig, alle dagen boontjes en 2 van de 3 dagen aardappelpuree. Weinig variatie dus. 10 pond voor een glaasje wijn in de bar vonden wij duur! Het ontbijt was wel goed.
Sussex en Kent
30 June 2026
Jos
Geldrop
Dit was de eerste georganiseerde (tuinen) reis die ik meemaakte, maar door het gevarieerde programma van meerdere thematuinen, bezoek plaatsen/gebouwen met historie, goed hotel, heerlijk eten en een zeer enthousiaste, gezellige en goed regelende/ begeleidende chauffeur, is het voor herhaling vatbaar. Natuurlijk hebben goed weer en leuk gezelschap er ook invloed op, maar nu in in ieder geval mooie reis gehad.
Normandische kust tuinenreis
30 June 2026
Marianne Offermans
Nieuwegein
We hebben enorm geboft met het weer. Daarnaast waren de tuinen die we bezochten, heel mooi. Het seizoen was natuurlijk ook optimaal. Wij hadden een leuke chauffeur. Hij reed heel prettig en was daarbij ook heel gezellig. Ik vond dat we in een leuke groep terecht waren gekomen en we hadden met een aantal leuke contacten en plezier.
Shropshire en gwle
Elisabeth
Nieuwegein
De tuinen die we bezocht hebben in de Dordogne waren zeer afwisselend en mooi. De begeleiding door Randy was informatief maar vooral ook leuk om haar ervaringen met Frankrijk en de Fransen te horen. Het hotel in Vézac was heel fijn. Alle kamers op de begane grond. Een fijn zwembad, vooral toen het heel warm was. En het diner 's avonds was uitstekend met voldoende water en een glas wijn.
Tuinen in de Dordogne
Hanneke
Zieuwent
het hotel was onovertrefbaar, het eten haute cuisine. leuke tuinen, wendy en randy als chauffeur en begeleidster waren geweldig. kortom, dik tevreden
dordogne
cora
oostzaan
Mooie tuinreis! Door de beide vrouwen zeer goed begeleid: was gezellig, interessant en gaf vertrouwen en zekerheid. Goed hotel met fantastisch eten. Hittegolf (tot 44 C) was een uitdaging voor organisatie en beïnvloedde het tuin-kijk-plezier. Programma met veel afwisseling: iets meer privé-tuinen ten gunste van kasteel- en structuurtuinen was mooi geweest. Niet interessant: chateau de losse. Wel interessant: jardin de Cadiot, maar betere introductie nodig: bv wat betekend permacultuur? Verder allemaal prachtige en interessante tuinen. Leuk ook de combinatie met geschiedenis, cultuur en bijz. personen. Bezoek Sarat: markt niet leuk, uitsluitend touristisch met nietszeggende spullen en te vol. Stadje beter op een niet-marktdag bekijken.
Dordogne Juni 2026
Jan Henk en Marijke
Zwitserland
Hartelijk dank voor deze mooie review! En ook voor de genoemde punten, we zullen dit meenemen in de evaluatie voor deze reis in het volgende seizoen. Hopelijk tot een volgende reis :)
Bloedhete kamer zonder zonwering en geen airco. Geen koffie/thee faciliteit en ook geen koelkastje op de kamer. De zon stond van 's morgens vroeg tot de avond op de gevel. Mijn zusje is de volgende ochtend door een ambulance opgehaald omdat ze oververhit was geraakt. Ze heeft 2 dagen in het ziekenhuis doorgebracht. Onze 5 daagse vakantie is hierdoor verpest. Na enige aandringen kon ik een andere kamer krijgen met airco maar daar moest ik over zwijgen tegen de medereizigers. Het eten was uitstekend, complimenten daarvoor. Helaas was de temperatuur in de eetzaal ook warm en benauwd. Kupers zou geen hotels moeten boeken zonder airco op de kamers. Sinds de zomers steeds eerder lijken te beginnen. Jammer want de tuinreis was verder erg leuk.
Tuinreis Zuid Duitsland
Beveelt niet aan
Angélique
Gouda
Hartelijk dank voor het delen van uw ervaring. Allereerst vinden wij het ontzettend vervelend om te lezen dat uw zus tijdens de reis onwel is geworden en zelfs in het ziekenhuis is opgenomen. Wij hopen dat zij inmiddels volledig is hersteld.
De hittegolf die zich tijdens uw verblijf voordeed was uitzonderlijk, met temperaturen die opliepen tot boven de 40 graden. Dergelijke omstandigheden zijn voor iedereen zeer belastend en hebben helaas een grote invloed gehad op uw vakantiebeleving.
Wij begrijpen dat u de aanwezigheid van airconditioning als een groot gemis heeft ervaren. Bij deze reis is echter niet gecommuniceerd dat de kamers over airconditioning beschikten. Het hotel beschikt over een beperkt aantal superior kamers met airco, maar deze werden niet verkocht via ons kanaal. Fijn dat er uiteindelijk nog een alternatieve kamer voor u beschikbaar was.
Goed om te lezen dat u ondanks alles het eten als uitstekend heeft ervaren en dat de tuinreis u verder goed is bevallen. Uw opmerking over airconditioning nemen wij zeker mee in onze afwegingen voor toekomstige reizen, al realiseren wij ons ook dat deze extreme weersomstandigheden uitzonderlijk waren.
Juist daarom vinden wij het jammer dat u aangeeft Kupers niet aan te bevelen, terwijl u tegelijkertijd schrijft dat de tuinreis verder erg leuk was. Wij waarderen uw feedback en nemen uw ervaringen mee in de verdere ontwikkeling van onze reizen.
Nog voordat de zomer is begonnen worden op onze vakantiebestemming, de Dordogne - Frankrijk, in juni temperaturen bereikt van 40 - 42 graden. De huidige extreme omstandigheden vragen om radicale omslag in denken en dus handelen. Code (donker)rood, zoals wij de afgelopen week meemaakten, duidt op levensgevaarlijke hitte, ook voor gezonde mensen. Kupers 'schiet tekort' in het aanpassen aan extreme weersomstandigheden door niet te beschikken over een hitteprotocol en het programma volgens het boekje af te willen werken. Langdurige en extreme hittegolven als deze zullen zich naar verwachting vaker voordoen. Ondersteun daarom uw personeel met een hitteprotocol om uw clienten, doorgaans een wat oudere doelgroep, te beschermen tegen deze extreme en niet ongevaarlijke omstandigheden. Te vaak wordt gedacht dat democratisch handelen en "de meeste stemmen gelden" gelijke grootheden zijn. U hebt een verantwoordelijkheid, naar uw personeel en naar de mensen wiens vakantie u verzorgt. Overigens we hadden een prima chauffeur, een top hotel maar om nu te spreken van droomtuinen....... dat is wel zeer overtrokken, meerdere tuinen waren zeer matig. Een voorbeeld en alternatief is b.v. de vrije lunch in de stad Limoges. Zet liever de groep af bij de kathedraal (die aan de andere zijde van de weg ligt dan de informatie die de reisleidster hierover gaf en die naar een basiliek leidt). Toevallig hoorden we in de Michael basiliek wel een mooi orgelconcert. Achter de kathedraal van Limoges ligt de botanische tuin. De groepsleden kunnen dan zelf bepalen of ze de koele kathedraal bezoeken of de tuinen. De lunch, indien nodig, had collectief ingekocht kunnen worden. Wat zou het fijn geweest zijn als de bus die ons terugbracht naar de opstapplaats Zwolle alle 8 dagen dienst had gedaan. Onze eerdere ervaringen (6) met Kupers waren doorgaans positief.
Droomtuinen Dordogne
Beveelt niet aan
MHenJB
DrachtenEnschede
Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw ervaringen met ons te delen. Fijn om te lezen dat u de chauffeur en het hotel zo positief heeft ervaren en dat u in het verleden al meerdere prettige reizen met Kupers heeft gemaakt.
De uitzonderlijke hittegolf tijdens deze reis heeft inderdaad veel gevraagd van zowel onze reizigers als onze chauffeur. Bij dergelijke weersomstandigheden proberen wij steeds een zorgvuldige afweging te maken. Ons excursieprogramma is altijd vrijblijvend; deelnemers kunnen er op ieder moment voor kiezen een excursie over te slaan en bijvoorbeeld te genieten van de faciliteiten van het hotel, zoals het zwembad, of een rustige dag in te lassen.
Uw opmerking over een hitteprotocol nemen wij serieus. Extreme weersomstandigheden komen steeds vaker voor en wij blijven kijken hoe wij onze reizen hier zo goed mogelijk op kunnen aanpassen, met oog voor de veiligheid en het comfort van onze reizigers én medewerkers.
Ook danken wij u voor uw suggesties over Limoges. Praktische tips van reizigers helpen ons om onze programma's kritisch te blijven evalueren. Uiteraard blijven smaken verschillen, ook als het gaat om de bezochte tuinen. Deze reis wordt al jarenlang zeer hoog gewaardeerd door onze gasten, maar wij begrijpen dat niet iedere tuin iedereen in dezelfde mate aanspreekt.
Juist omdat u aangeeft dat uw eerdere zes reizen met Kupers doorgaans positief zijn verlopen, vinden wij het jammer dat deze uitzonderlijke weersomstandigheden ertoe hebben geleid dat u ons deze keer niet zou aanbevelen (het aanbevelen slaat namelijk op het bedrijf en niet de specifieke reis). Wij waarderen uw feedback en nemen uw opmerkingen mee in de verdere ontwikkeling van onze reizen.
Wij hopen u in de toekomst opnieuw te mogen verwelkomen onder aangenamere omstandigheden.
Een prachtige reis met fantastische tuin en gidsen. Alleen jammer dat sommige dagen wel erg vol gepland waren. Waar door er soms wat tijd in de tuinen erg krap zijn.
Bath en Cotswolds
Albertine
Elst Utrecht
Wij vonden de Jochemshof en Brooker Garden de toppers, maar de Botanische tuinen in Wuppertal niet zo geschikt. Het hotel was ook prima! en Paul een fijne chauffeur.
Welke tuinreis heeft u gemaakt?
3 landenreis (Duitsland, Belgié, Nederland)
M.
Zeist
Prachtige afwisselende tuinenreis in de Dordogne met prima hotel en zwembad op platteland, met goede reisbegeleiding. Foto heeft als titel: Dejeuner sur l’herbe, schilderachtig dus!
Dordonge
Huub
Nijmegen
Prachtige tuinen, fijn gezelschap, prima hotel en hele zorgzame begeleiding van de chauffeur!
Cotswolds
Myriam
Valkenswaard
Zie boven. Misschien volgende keer Salisbury in programma, Dorchester was niet veel te beleven.
Dorset
Koert Tijdens
Zuidlaren
Dit was mijn 8e reis met Kupers maar voor het eerst heb ik een paar kanttekeningen. 1. De chauffeur was onervaren en daardoor was er ook tijdverlies voor het programma wat jammer was. Hij wist ook niets van tuinen. Het was wel een sympathiek iemand 2. De groep was erg groot 44 personen dit kostte ook tijd bij in en uitstappen en inchecken ed. Misschien is het dan beter om met 2 kleinere busjes te gaan. 3. De afstanden tussen de tuinen waren vaak groot terwijl er veel tuinen dichterbij waren. 4. Het hotel was erg goed!
de romantische Cotswolds
Marijke
Den Haag
Wij hebben genoten van de prachtige tuinen die tijdens deze reis werden bezocht. Het programma bood een mooie afwisselende selectie van bijzondere tuinen en landgoederen/huizen en ook het hotel was uitstekend. De kamers waren comfortabel, het diner en ontbijt waren erg goed en het personeel was bijzonder vriendelijk en gastvrij. Helaas waren er ook een aantal punten die afbreuk deden aan onze reiservaring. De staat van de bus liet wat te wensen over. De bus was niet erg schoon, vloer, (stukken kauwgom aan de wand) het toilet had problemen met de watertoevoer waardoor na verloop van tijd een onaangename geur ontstond en er waren nog wat mankementen Ook de organisatie onderweg verliep niet altijd soepel en af en toe chaotisch. Omdat er geen reisleider aanwezig was, lag alle verantwoordelijkheid bij de chauffeur die absoluut zijn best deed maar door de combinatie van chauffeur en reisleider teveel op zijn bordje kreeg om zijn werk 100% goed te kunnen doen. Samenvattend kijken wij met veel plezier terug op de prachtige tuinen en het uitstekende hotel, maar wij hopen dat er bij toekomstige reizen meer aandacht wordt besteed aan voorbereiding, communicatie onderweg en de technische en opgeruimde/schone staat van de bus.
COTSWOLDS
Ineke en Marjo