9,3
4,410 beoordelingen
“Over het algemeen heb ik al lange tijd garnalen gehouden, maar ik wilde ze een grote verhuizing niet aandoen en heb ze daarom weggegeven. Nu wil ik weer opnieuw beginnen met mijn garnalenaquaria. Een maand geleden heb ik garnalen gekocht – eerst in kleine aantallen, om te zien hoe gezond de dieren zijn en of ze de verzending en integratie goed doorstaan. Allereerst: de garnalen (Blue Jelly, Green Jade en Blue Velvet) waren zeer goed verpakt met warmte- en stootbescherming. Ik vind het ook erg fijn dat de dieren in een emmer worden verzonden en niet in een zakje – dat maakt het overzetten gemakkelijker, omdat de emmer ten eerste op het water blijft drijven en je ten tweede langzaam water in de emmer kunt bijgieten. De garnalen zelf waren levendig en actief. Ik had zowel grote als wat kleinere garnalen. In andere recensies werd als negatief punt genoemd dat de garnalen vrij klein waren. Maar belangrijk om te weten: deze siervarianten worden ongeveer twee jaar oud en hebben zo'n 5 tot 6 maanden nodig om volledig uit te groeien. Dat betekent: van nog kleine garnalen heb je langer plezier, omdat ze langer leven en vaak ook iets weerbaarder zijn tegen transport en overzetten naar een ander aquarium. Eigenlijk is het dus juist een voordeel als de dieren nog klein zijn. Omdat kopers meestal grote en felgekleurde garnalen willen, worden jonge dieren vaak met eiwitrijk voer gevoerd om snel te groeien. Probleem: het pantser van de dieren groeit dan niet even snel mee, waardoor er misvormingen kunnen ontstaan of ze sterven bij het vervellen. Ook daarom heb ik eerst een kleine groep gekocht en met mijn recensie gewacht tot de eerste dieren gingen vervellen. En wat kan ik zeggen: alles prima, het gaat goed met de garnalen, ik heb geen gebreken ontdekt, de dieren lijken gezond en ik ga nu nog een groep bijbestellen. (Sorry voor mijn wat klungelijk nederlands)” Lees meer >
Sarah
“Ik ontvang altijd een snelle levering van mijn producten. En bij vragen leveren ze een goede service.” Lees meer >
Hans
Powered by Kiyoh