Zeer goede barbecue, ik ben erg tevreden met mijn aankoop.
Vooral ben ik blij dat ik niet voor het tafelmodel heb gekozen, maar juist voor de versie op het inklapbare onderstel met wielen. Dat is echt een uitstekende technische oplossing. Je hoeft geen tafel vrij te maken en je hoeft de barbecue niet op te tillen of te dragen. Je klapt hem gewoon in, zet hem vast met de vergrendeling en rolt hem makkelijk op de wielen naar de garage, onder een afdak of naar een andere plek.
In opgeklapte toestand neemt hij heel weinig ruimte in. Voor opslag is dat echt ideaal. Eerst overwoog ik de gewone tafelversie van de Napoleon 285, maar uiteindelijk heb ik toch voor de duurdere versie met onderstel gekozen, en ik heb daar absoluut geen spijt van. Het was die extra investering meer dan waard.
Alles is ook heel doordacht gemaakt: in verticale stand valt het rooster er niet uit, niets zit los, alles blijft stevig en stabiel op zijn plaats. Het deksel sluit goed en met de vergrendeling zit alles netjes vast tijdens het opbergen of verplaatsen.
Ook het dikke gietijzeren rooster is echt een groot pluspunt. De barbecue warmt snel op en is heel eenvoudig in gebruik. Aan de zijkanten zitten ook nog handige tafeltjes waar je borden of spullen op kunt zetten. Er zijn ook haken voorzien waaraan je barbecuegereedschap kunt ophangen. Dat maakt het gebruik nog praktischer.
Mijn eerlijke en oprechte advies: neem hem alleen met onderstel. Je zult echt geen spijt krijgen van die extra honderd euro. Integendeel, je zult juist dubbel tevreden zijn met je aankoop. Ik twijfelde zelf ook sterk tussen de versie met onderstel en het tafelmodel, omdat je toch meer moet betalen. Maar toen ik de versie met onderstel eenmaal in huis had en begon te gebruiken, besefte ik meteen hoe onhandig het zou zijn geweest zonder. Dan moet je hem telkens dragen, ergens op een tafel zetten of zelfs een aparte tafel voorzien, en hij neemt uiteindelijk meer plaats in en is minder praktisch.
Met het onderstel heb je alles meteen goed geregeld: je kunt hem gewoon naast de tafe