Terug

Ruim twee derde vindt het belangrijk dat webshops reviews hebben

Reviews zijn het visitekaartje van jouw webshop. Onafhankelijk onderzoek door Motivaction toont aan dat 68% van de Nederlandse consumenten reviews een betrouwbare manier vindt om te zien hoe klantvriendelijk een webshop is.

Het belang van klantervaringen

Als klanten zeggen dat je goede service levert, is dat veel sterker richting potentiële kopers dan wanneer je dit zelf beweert. Vooral wanneer de feedback van je klanten ook weleens kritisch is en je daar goed op reageert, verhogen reviews de conversie van je webwinkel. De bezoekers krijgen op deze manier namelijk een transparant en compleet beeld van je webshop en de service. Dit blijkt ook uit de cijfers:

    • 46% koopt online (bijna) alleen maar bij webshops met reviews.
    • 37% kijkt bij grotere bedragen of een webshops goede en betrouwbare reviews heeft.
    • Slechts 17% let bij het online winkelen (bijna) nooit op reviews.

Thuiswinkel Reviews betrouwbare aanbieder van echte reviews

Er zijn genoeg partijen die reviews voor webwinkels aanbieden, maar daarbij is soms helaas ook sprake van nep-reviews. Daarom werkt Thuiswinkel Reviews alleen met reviews van geverifieerde kopers, reviews waar consumenten op kunnen vertrouwen. En dat zien we ook terug in het onderzoek van Motivaction: 68% van de consumenten die Thuiswinkel Reviews kent, vindt deze reviews (zeer) betrouwbaar. Met Thuiswinkel Reviews kun je dus op een betrouwbare manier aan (potentiële) klanten laten zien waarom zij voor jouw webshop moeten kiezen. Dat is de kracht van Thuiswinkel Waarborg Reviews!

Bron: Thuiswinkel.org