Terug

Uitgelicht: Laadpaal Today

Uitgelicht: Laadpaal today.

 

“Als je het gevoel hebt dat je naar je werk moet om te werken dan moet je niet bij ons zijn” . Matthijs, Mede-eigenaar Laadpaal Today 

 

Wij van kiyoh zijn gek op succes en succesverhalen en geheel volgens de Covid richtlijnen hebben wij Laadpaal today geïnterviewd via Google Meet omdat we willen weten wie zij zijn, wat ze doen en hoe wij bijdragen aan hun succes. 

Laadpaal Today is een start-up opgericht door Matthijs Ballast en companen, werkzaamheden voor deze start-up deden ze in het begin naast hun fulltime baan, met de missie de wereld van klimaatvriendelijke energie te voorzien. Laadpaal Today verkoopt en installeert laadpalen. Zij zorgen ervoor dat de klant altijd de juiste laadpaal heeft voor de specifieke elektrische auto, zowel privé als zakelijk. 

Laadpaal Today heette eerst Laadpaal Twente en hebben sinds januari 2021 zich fulltime, 24/6, gericht op Laadpaal Today met als eindresultaat een volwaardige onderneming. Daarnaast hebben ze Frank ter Steege in de arm genomen van het Full Service Digital Agency Brndz. Frank heeft op zijn beurt Matthijs geadviseerd om gebruik te maken van het klantbeoordelingssysteem dat Kiyoh aanbiedt.  

Laadpaal Today, de onderneming van Matthijs en consorten zijn zo actief dat ze sinds juli jongstleden besloten hebben om via kiyoh hun online reputatie op verschillende meetniveaus goed in de gaten te houden en daarnaast de verkregen data te gebruiken om meer conversie te realiseren. Door de feedback die Laadpaal Today ontvangt, een 9.7 die zichtbaar op hun site is gerealiseerd middels een een API-koppeling, besloten wij meer te willen weten over deze succesvolle onderneming.

 

“Veel webdesigners willen simpel en alleen de sterren op de site maar er wordt telkens unaniem besloten dat het gebruik van het kiyoh logo veel vertrouwen met zich meebrengt”.

 

Maar wie zijn de mensen van Laadpaal today nou echt? Tijdens het interview heerst er vanaf het eerste moment een ongedwongen sfeer en er zijn lachende gezichten alom. Vooral Matthijs laat merken een gevoel voor humor te hebben en geeft te kennen dat zijn goede humeur ook door moet schijnen in zijn organisatie. “Als je het gevoel hebt dat je naar je werk moet om te werken dan moet je niet bij ons zijn” . 

De filosofie is; wanneer een werknemer goed in zijn vel zit en met een lach rondloopt, heeft dit effect op de klanten die hij bedient. Het is een filosofie waarbij mensen het gevoel hebben in een veilige omgeving te zijn, waar ze vrij zijn, thuis voelen en met een algehele happy attitude rondlopen. Daarom is bij Laadpaal Today belangrijk intern goed te communiceren, ook eventuele persoonlijke issues moeten bespreekbaar zijn. De positieve houding tegenover mensen en de propositie om de wereld te verduurzamen is in de basis waar het bij Laadpaal Today om draait. 

Toegevoegde waarde van een review platform
Frank van digital agency Brndz heeft al voor meerdere opdrachtgevers en webshops het platform van kiyoh en klantenvertellen geadviseerd. Brndz is in wezen een allround digital brand agency en verzorgd naast lead generation ook voor online branding door middel van video’s, websites en online banners. “Veel webdesigners willen simpel en alleen de sterren op de site maar er wordt telkens unaniem besloten dat het gebruik van het kiyoh logo veel vertrouwen met zich meebrengt”.

Frank ziet dat er door de klantbeoordelingen er een mate van social proof wordt gecreëerd en dat in combinatie met de Google ranking de conversie met de helft is verdubbeld.

Een verhoging van de aanvragen is voor een groot deel te wijten dat kiyoh door Google gezien wordt als een grote speler omdat je o.a. door actieve reviews relevant blijft. Daarnaast vinden zowel Matthijs als Frank het fijn dat ze een vast aanspreekpunt hebben aan Sanne Tanghe, die als accountmanager hun voortgang nauw in de gaten houdt en betrokken is.

 

“Dat wil je uitstralen en op deze manier doe je gelijk aan visie bewaking, werknemers worden bemoedigd door wat er op het platform gezegd wordt”.

 

Tijdens dit schrijven werkt het systeem van kiyoh weer optimaal al was er onlangs wel een onderbreking, Frank wil graag inhaken op de storing en deelt mee dat je op deze manier goed de toegevoegde waarde kan zien van een review platform omdat de conversie evenredig daalde, gelukkig is de storing opgelost en zien Matthijs en Frank weer ongelooflijk veel advies aanvragen binnenkomen.

 

 “98% die vergelijkt iets van een review bij een keuze bij een aankoop of dienst”

 

In de praktijk
Laadpaal Today doet in eerste instantie veel aan betaalde advertenties maar merkt dat voornamelijk de tweeledigheid van zowel positieve klanten evenals werknemers een belangrijke link vormen in het reputatie web en generen van new business.

De bedrijfscultuur van Laadpaal Today reflecteert in de klantbeoordelingen, “Dat wil je uitstralen en op deze manier doe je gelijk aan visie bewaking, werknemers worden bemoedigd door wat er op het platform gezegd wordt”.

Matthijs geeft aan zelf niet technisch begaafd te zijn, toch verstuurd hij persoonlijk naar iedere klant, na de factuur, ook de uitnodiging mee voor een beoordeling, al moet het volgens hem bij de consument niet aanvoelen dat het moet. Bij de vraag hoe om te gaan met een slechte recensie wil hij het liefst op de fiets langs bij de klant om het persoonlijk voor ze op te lossen.

Bij kiyoh moet een klantbeoordeling wel echt van een klant zijn, als er een slechte review wordt achtergelaten en deze is discutabel dan kan de beoordeling binnen 7 dagen quarantaine worden verwijderd, al moet dit wel volgens de bewijs module worden gecontroleerd en met instemming van de consument. Kiyoh streeft erna dit platform voor de consument en klant heel laagdrempelig te houden en dat het simpel te bedienen is, zodoende laten meer consumenten een beoordeling achter en stijgt de conversie des te harder.

Tot slot
Tot slot willen Frank en Matthijs als advies voor mede bedrijven geven, als je online betrouwbaar wil overkomen en met de tijd mee wilt, kiyoh een bedreven partner is in het behalen van je doelstellingen. “98% die vergelijkt iets van een review bij een keuze van een aankoop of dienst”

Voor advies over het hebben van je eigen laadpaal station voor bijvoorbeeld bij je thuis bezoek: laadpaaltoday.nl, en wil je weten wat klanten beoordelingen voor jou organisatie kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op.