Reactie van het bedrijf
Beste Yvonne,
Dank je wel dat je jouw ervaring met ons deelt. We begrijpen dat je teleurgesteld bent over hoe deze situatie is verlopen, en we willen graag wat achtergrondinformatie bieden om een en ander te verduidelijken.
Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat jouw Instant Pot Pro Crisp bij bol.com (direct) is gekocht, en niet via ons. Het is ons niet duidelijk hoe en waarom, maar bol.com heeft een beperkte hoeveelheid van dit model op de kop getikt via grijze import en verkoopt deze via de productpagina die wij (de officiële distributeur en verkoper) hebben aangemaakt. Dit betekent dat de garantie en serviceafhandeling bij jouw verkoper, in dit geval bij bol.com ligt.
Wat betreft het losse airfryer-deksel: onze voorraad hiervan is beperkt omdat wij die product vele malen meer hebben verkocht dan bol.com. Kennelijk had bol.com nog wel een losse deksel liggen en heeft de klant geluk gehad. Als u bol.com direct had gevraagd was het dus wel gelukt in dit geval. Het is bijzonder zeldzaam dat wij geen service kunnen lenen en dit geval lag het dus aan het feit dat u niet onze klant was. Wij zijn wettelijk verplicht om deze onderdelen te reserveren voor klanten die hun product rechtstreeks via een van onze webshops, zoals www.instantpot.nl, hebben aangeschaft. Dit stelt ons in staat om de garantie voor onze eigen klanten te waarborgen. Klanten die hun product elders hebben gekocht, kunnen helaas geen aanspraak maken op deze garantie, en dat geldt ook in jouw situatie.
Ondanks dat je geen klant van ons bent, hebben we uit coulance geprobeerd je tegemoet te komen met een kortingsaanbod van €50 op een nieuwe Instant Pot Pro Crisp. Dit was een vrijwillig gebaar, omdat wij niet verplicht zijn om je in deze situatie te helpen. Het is jammer dat er kort daarna een speciale actie met een hogere korting beschikbaar kwam, maar dat was simpelweg pech met de timing. Als je ons hierover had benaderd, hadden we het verschil met plezier gecompenseerd.
We betreuren dat je ons als oplichters neerzet, terwijl de situatie is ontstaan doordat jouw oorspronkelijke verkoper geen passende oplossing kon bieden. Voor toekomstige aankopen raden we aan te kiezen voor een bedrijf zoals Kenners BV, waar klanttevredenheid en service prioriteit hebben. Dit wordt bevestigd door de duizenden positieve beoordelingen over al onze webshops, waaronder www.instantpot.nl. Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde score van 9,4, gebaseerd op 4.427 reviews, en maar liefst 98% beveelt ons aan. Je kunt onze beoordelingen zelf bekijken via deze link.
Met vriendelijke groeten,
het Instant Pot Benelux / Kenners bv team