Boiler binnen 24 uur geleverd
Om mee te nemen en vanwege gepland vertrek naar Frankrijk moest de 50 liter boiler snel geleverd worden. In telefonisch contact werd bevestigd dat een voorraadartikel doorgaans de volgende dag wordt geleverd. Omdat ik nog een dag speling had heb ik de bestelling geplaatst, levering bleek binnen 24 uur! Prima boiler met duidelijke installatie handleiding, er zat bovendien een overdrukbeveiliging bij. Handleiding alleen in het Engels, de beveiliging lijkt niet op de aansluitset die we in Nederland en Frankrijk kennen en heb ik daarom niet toegepast, misschien Engels fabrikaat? Lokaal een aansluitset gekocht, boiler opgehangen en gevuld. Eerste dag met een verlengsnoer aangesloten, de volgende dag materialen gehaald voor officiële installatie: snoer en geaard stopcontact waar de stekker van de boiler in gaat. De boiler niet rechtstreeks aansluiten op de groepenkast. In het snoer van de boiler zit ook een aardlek beveiliging, als je die met de testknop bedient dan schakelt deze automatisch de stroom af. Met de resetknop schakelt hij weer in, veilig idee.
Het vermogen van deze 50 liter boiler ‘Quality Heating’ is slechts 1500 watt, toch is deze na het vullen met water van ca. 20 graden al na zo’n twee uur op de ingestelde temperatuur van 65 graden. We douchen met twee personen, na elkaar, de watertemperatuur zakt dan tot net onder de 50 graden, nog steeds meer dan heet genoeg. Dit is de situatie in ons chalet in de zomer, in de winter met een lagere temperatuur van het aanvoerwater zal dit anders zijn. Voor ons dus een hele fijne boiler, heel blij mee, denk dat een 30 liter boiler voor ons ook al had volstaan.