Wettelijke garantie bij defect na 9 dagen gebruik wordt afgewezen.
“Elektrische-Boilers” is een webshop-label is van Qualiry Heating. B.V. vandaar deze review.
Op 03-02-2026 hebben wij een plintboiler 5 Liter 2000Watt aangekocht VIA de website “Gaslooswonen.nl” van Quality Heating B.V. te Alkmaar.
De boiler werd geïnstalleerd op 16–02-2026.
De boiler heeft daarna slechts 9 (negen) dagen (tot 25 02-2026) naar behoren gefunctioneerd en dat is niet overeenkomstig de verwachting.
Op 26-02-2026 is bij Quality Heating “B.V. de wettelijke garantie aangevraagd met een retour formulier op hun retour portaal “returnless.com”.
Op 03-03-2026 werd van Quality Heating een reactie ontvangen VIA “returnless.com” inhoudende dat eerst aan een aantal voorwaarden waaraan voldaan zou moeten worden voordat onze garantieaanvraag in behandeling zou worden genomen.
Het gestelde in artikelen 7, 9 en 10 van de Algemene Voorwaarden van Quality Heating B.V. is in strijd met het wettelijk recht op garantie en is daarmee volgens de wet “Nietig” .
Dit is een bekende tactiek om de bewijslast te verschuiven, maar de wet beschermt hiertegen omdat dit gedrag met onjuiste en misleidende informatie door de wet gezien wordt als “oneerlijke handelspraktijk” in strijd met de wet.
Volgens de wet mag verkoper binnen de wettelijke garantie termijn van 12 maanden geen nadere voorwaarden stellen aan het wettelijke recht op gratis retourneren, gratis reparatie, of gratis een vervangend product.
Dit hebben wij op 08-03-2026 aan Quality Heating B.V. via “returnless” kenbaar gemaakt
Daarop werd op 10-03-2026 door Quality Heating gereageerd met exact dezelfde bericht als op 03-03-2026 met exact dezelfde niet toegestane voorwaarden.
Als reactie daarop is deze review via “returnless” kenbaar gemaakt aan Quality Heating B.V.
U kunt verder zelf uw conclusies trekken. Weet waar u aan begint.